open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Єдиний державний реєстр судових рішень

Справа № 442/4068/17

провадження №1-кс/457/161/17

УХВАЛА

про продовження запобіжного заходу у вигляді

тримання під вартою

28 липня 2017 року м. Трускавець

Слідчий суддя Трускавецького міського суду Львівської області ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , прокурора Дрогобицької місцевої прокуратури ОСОБА_3 , слідчого Дрогобицького ВП ГУ НП у Львівській області ОСОБА_4 , підозрюваного ОСОБА_5

розглянув клопотання слідчого Дрогобицького ВП ГУ НП у Львівській області ОСОБА_4 , яке погоджено прокурором Дрогобицької місцевої прокуратури ОСОБА_3 про продовження строку запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , українця, громадянина України, не працюючого, одруженого, уродженця м. Дрогобича, зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 , проживаючого за адресою: АДРЕСА_2 , раніше не судимого відповідно до ст. 89 КК України, який підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 4 ст. 296 КК України, у кримінальному провадженні № 12017140110000967, та яке надійшло до суду 27.07.2017 року.

Перевіривши надані матеріали, включаючи витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань, щодо кримінального провадження, в межах якого було подано дане клопотання, дослідивши докази по даних матеріалах, заслухавши думку прокурора ОСОБА_3 , слідчого ОСОБА_4 , підозрюваного ОСОБА_5 ,-

В С Т А Н О В И В:

Клопотання про продовження строку запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно підозрюваного ОСОБА_5 у кримінальному провадженні №12017140110000967 від 31.05.2017 року відповідає вимогам ст. ст. 184, 199 КПК України.

Підозрюваний ОСОБА_5 в судове засідання доставлений працівниками поліції Дрогобицького ВП ГУНП у Львівській області, отримав копію даного клопотання та доданих до нього матеріалів, що підтверджується особистим підписом ОСОБА_5 у клопотанні.

Прокурор у судовому засіданні підтримав клопотання та довів наявність обгрунтваної підозри у вчиненні ОСОБА_5 кримінального правопорушення передбаченого ч. 4 ст. 296 КК України, оскільки ОСОБА_5 , 31 травня 2017, приблизно о 04.30 год., знаходячись в парку культури та відпочинку, що по вул. Трускавецькій в м. Дрогобичі, грубо порушуючи громадський порядок з мотивів явної неповаги до суспільства, загальноприйнятих норм моралі та поведінки, що супроводжувались винятковим цинізмом, із застосуванням зброї, безпричинно здійснив один постріл з даної зброї в напрямку молодшого інспектора ГР-21 Дрогобицького ВП ГУ НП у Львівській областісержанта поліції ОСОБА_6 , який у відповідності до п. 6 ч. 4 ст. 46 Закону України «Про національну поліцію» виконував службові обов' язки, а саме здійснював функції по забезпеченню охорони громадського порядку, про що

ОСОБА_5 було достовірно відомо, після чого останній з місця події почав тікати, при цьому відвівши пістолет за спину, здійснив ще 2-3 постріли та зник у невідомому напрямку.

31.05.2017 року слідчим Дрогобицького ВП ГУНП у Львівській області ОСОБА_4 за погодженням із прокурором Дрогобицької місцевої прокуратури ОСОБА_7 повідомлено про підозру ОСОБА_5 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 296 КК України, яка була вручена йому 31.05.2017 року.

31.05.2017 року на підставі ухвали слідчого судді Дрогобицького міськрайонного суду до підозрюваного ОСОБА_5 застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, строк дії якої закінчується 28.07.2017 року.

В клопотанні ставиться питання про продовження запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно ОСОБА_5 у зв`язку з тим, що строк досудового розслідування у вказаному кримінальному провадженні продовжено прокурором м. Трускавця до трьох місяців. По даному кримінальному провадженню виконано усі слідчі дії, спрямовані на отримання та перевірку отриманих доказів у ньому, однак закінчити досудове розслідування у двомісячний строк немає можливості, оскільки необхідно:

?закінчити проведення експертиз призначених по даному кримінальному провадженні;

?проведення стаціонарної комплексної судової психолого-психіатричної експертизи підозрюваного ОСОБА_5 ;

?оглянути речі і предмети, виявлені та вилучені під час досудового розслідування, які знаходяться на проведені експертиз та прийняти рішення про визнання їх речовими доказами та долучення їх до матеріалів кримінального провадження;

?виконати вимоги ст.290 КПК України;

?скласти обвинувальний акт та реєстр матеріалів досудового розслідування.

Дослідивши матеріали кримінального провадження, заслухавши думку прокурора, слідчого, які підтримали клопотання, підозрюваного, який з приводу задоволення клопотаня, поклався на думку суду, оглянувши заяву захисника ОСОБА_8 про проведення розгляду клопотання без його участі, вважаю, що клопотання є обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню.

Як вбачається з матеріалів кримінального провадження, ОСОБА_5 обґрунтовано підозрюється у скоєнні кримінального правопорушення за ч. 4 ст. 296 КК України, що підтверджується зібраними у кримінальному провадженні доказами, а саме: рапортом молодшого інспектора ГР-21 Дрогобицького ВП ГУ НП у Львівській області ОСОБА_6 , проведенням огляду місця події від 31.05.2017 в парку культури по вул. Трускавецькій в м. Дрогобичі, проведенням огляду місця події від 31.05.2017 на 5 поверсі будинку АДРЕСА_3 , показами свідків ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 .

Відповідно до ч. 3 ст. 199 КПК України, клопотання про продовження строку тримання під вартою, крім відомостей, зазначених у статті 184 цього Кодексу, повинно містити:

1) виклад обставин, які свідчать про те, що заявлений ризик не зменшився або з`явилися нові ризики, які виправдовують тримання особи під вартою;

2) виклад обставин, які перешкоджають завершенню досудового розслідування до закінчення дії попередньої ухвали про тримання під вартою.

Відповідно до ч. 4 ст. 199 КПК України, слідчий суддя зобов`язаний розглянути клопотання про продовження строку тримання під вартою до закінчення строку дії попередньої ухвали згідно з правилами, передбаченими для розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу.

Відповідно до ч. 5 ст. 199 КПК України, слідчий суддя зобов`язаний відмовити у продовженні строку тримання під вартою, якщо прокурор, слідчий не доведе, що обставини, зазначені у частині третій цієї статті, виправдовують подальше тримання підозрюваного, обвинуваченого під вартою.

Як встановлено слідчим суддею в ході розгляду даного клопотання, при досудовому розслідуванні вищевказаного кримінального провадження виникла необхідність продовжити строк досудового розслідування для проведення ряду слідчих дій., що в свою чергу, перешкоджає завершенню досудового розслідування до закінчення дії попередньої ухвали про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою до підозрюваного ОСОБА_5 .

Крім цього, ОСОБА_5 ніде не працює, не має постійного джерела прибутку, раніше неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності, скоїв кримінальне правопорушення, яке по ступеню тяжкості відноситься до особливо тяжкого, може вчинити інші кримінальні правопорушення. Слідчий суддя, також враховує, що в Дрогобицькому міськрайонному суді Львівської області перебуває на розгляді кримінальне провадження про обвинувачення ОСОБА_5 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 296 КК України.

Таким чином, враховуючи вищевикладене, приймаючи до уваги обставини, які перешкоджають завершенню досудового розслідування до закінчення дії попередньої ухвали про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, а також те, що, на час розгляду даного клопотання ризики заявлені при обранні міри запобіжного заходу - не зменшились, а саме: ОСОБА_5 перебуваючи на волі може вчиняти кримінальні правопорушення, проживає за незареєстрованим місцем проживання, не працює, то слід продовжити строк дії запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою підозрюваному ОСОБА_5 до трьох місяців, оскільки в.о. керівник Дрогобицької місцевої прокуратури ОСОБА_16 постановою від 21.07.2017 року продовжив строк досудового розслідування до 28.08.2017 року.

На підставі викладеного, відповідно до ст.ст. 184, 193, 194, 196, 199 КПК України, слідчий суддя

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого Дрогобицького ВП ГУ НП у Львівській області ОСОБА_4 задовольнити.

Продовжити строк дії запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою підозрюваному ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 до 28.08.2017. року.

Копію ухвали про продовження строку запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою вручити підозрюваному ОСОБА_5 негайно після її оголошення.

Ухвала може бути оскаржена до апеляційного суду Львівської області протягом п`яти днів з дня її оголошення.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 67976171
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку