open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 569/10958/17

УХВАЛА

21 липня 2017 року м. Рівне

Слідчий суддя Рівненського міського суду Рівненської області ОСОБА_1 розглянувши клопотання старшого слідчого Рівненського ВП ГУ НП Рівненській області капітан поліції ОСОБА_2 , яке погоджене із прокурором Рівненської місцевої прокуратури молодшим радником юстиції ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів, -

В С Т А Н О В И В:

Старший слідчий Рівненського ВП ГУ НП Рівненській області капітан поліції ОСОБА_2 , звернулася до Рівненського міського суду із клопотанням, яке погоджено із прокурором Рівненської місцевої прокуратури молодшим радником юстиції ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів.

В обґрунтування клопотання слідчий зазначила, що 20.06.2017 до ІНФОРМАЦІЯ_1 надійшла письмова заява, про те що в результаті неналежного виконання професійних обов`язків хірургом ІНФОРМАЦІЯ_2 ОСОБА_4 , стан хворої ОСОБА_5 різко погіршився.

Правова кваліфікація кримінального правопорушення: неналежне виконання професійних обов`язків медичними працівниками, що спричинило тяжкий наслідок за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 140 КК України.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримала, та пояснила, що 14 квітня 2017 року в приймальне віділення ІНФОРМАЦІЯ_2 була доставлена ОСОБА_6 1989 р.н. з діагнозом клінічна смерть з вдалою реанімацією. З 14.04. по 17.06. 2017 остання перебувала на лікуванні у відділенні ІНФОРМАЦІЯ_2 з діагнозом клінічна смерть з вдалою реанімацією, після реанімаційна хвороба. Метаболічна кардіоміопатія. Транзиторна AV блокада ІІ ст. Мобіц ІІ. Дисфузія синусового вузла, синусова тахі-бради аритмія, міграція водія ритму (AV вузловий замісний). Екстрасистологічна аритмія. Епізоди нестійкої шлуночкової тахікардії. СНІ. Вегетативний стан внаслідок дифузного гіпоксичного ураження мозку. 07.05.2017 лікарем ІНФОРМАЦІЯ_2 ОСОБА_4 проведено операцію верхня трахеотомія в наслідок якої загальний стан хворої погіршився. Вся медична документація з приводу перебування на лікуванні ОСОБА_6 знаходиться в приміщенні ІНФОРМАЦІЯ_2 . На даний час необхідно призначити судово-медичну експертизу з метою встановлення порушень здійснених медичними працівниками, які спричинили погіршення стану здоров`я ОСОБА_6 в зв`язку з чим виникла потреба надати в розпорядження експертів медичну карту стаціонарного хворого ОСОБА_6 медичну картку амбулаторного хворого ОСОБА_6 , лист призначень, та іншу медичну документацію, яка стосується лікування ОСОБА_7 , які містять відомості, що становлять лікарську таємницю. Дана документація знаходиться у приміщенні ІНФОРМАЦІЯ_2 за адресою: АДРЕСА_1 .

Відповідно до ч.2 ст.163 КПК України слідчий суддя визнав за можливе проводити розгляд клопотання без виклику особи, у володінні якої знаходиться інформація, з огляду на наявність достатніх підстав вважати,що існує реальна загрозі зміни або знищення такої інформації.

Заслухавши пояснення слідчої, дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя вважає, що клопотання підлягає до задоволення.

Згідно положень ч. 2 ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Відповідно ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Відповідно до ст. 40 Закону України «Основи законодавства України про охорону здоров`я» медичні працівники та інші особи, яким у зв`язку з виконанням професійних або службових обов`язків стало відомо про хворобу, медичне обстеження, огляд та їх результати, інтимну і сімейну сторони життя громадянина, не мають права розголошувати ці відомості, крім передбачених законодавчими актами випадків.

Відповідно до п.2 ч. 1 ст. 162 КПК України відомості, які можуть становити лікарську таємницю, відноситься до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах.

Слідчий у своєму клопотанні довела достатньо підстав вважати, що документи які знаходяться у приміщенні ІНФОРМАЦІЯ_2 за адресою: АДРЕСА_1 та мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні та можуть слугувати джерелом доказів, які слугуватимуть підтвердженням чи спростуванням факту вчинення кримінального правопорушення.

За наведених обставин, суд вважає клопотання слідчого обґрунтованим, наведені у ньому обставини свідчать про наявні усі підстави для його задоволення .

На підставі вищенаведеного та керуючись ст.ст. 159, 162-164 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого задовольнити.

Надати дозвіл старшому слідчому Рівненського ВП ГУ НП Рівненській області капітану поліції ОСОБА_2 , на тимчасовий доступ до вказаних медичних документів хворої ОСОБА_6 , а саме: медичну карту стаціонарного хворого ОСОБА_6 медичну картку амбулаторного хворого ОСОБА_6 , лист призначень, та іншу медичну документацію, яка стосується лікування ОСОБА_7 , які містять відомості, що становлять лікарську таємницю. Дана документація знаходиться у приміщенні ІНФОРМАЦІЯ_2 за адресою: АДРЕСА_1 .

Ухвала залишається в силі протягом одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Рівненського міського суду ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 67969603
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку