open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

1Справа № 335/8057/17 1-кс/335/5399/2017

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

25 липня 2017 року м. Запоріжжя.

Слідчий суддя Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у судовому засіданні у залі суду у м. Запоріжжя клопотання старшого слідчого СУ ГУНП в Запорізькій області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів та матеріали досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12016080060001844, за ознаками вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 191, ч. 5 ст. 191 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

З наданих суду матеріалів вбачається, що СУ ГУНП в Запорізькій області здійснюється досудове розслідування по кримінальному провадженню, зареєстрованому в Єдиному реєстрі досудових розслідувань під № 12016080060001844 від 26.04.2016 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191, ч. 5 ст. 191 КК України, за фактом розкрадання майна ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

Управління акціонерними товариствами підприємствами державного сектору економіки здійснюється відповідно до Законів України «Про акціонерні товариства» та «Про управління об`єктами державної власності».

Згідно зі ст. 14 Закону України «Про акціонерні товариства» статутний капітал товариства визначає мінімальний розмір майна товариства, який гарантує інтереси його кредиторів. При цьому відповідно до ч. 4 ст. 16 зазначеного Закону зменшення статутного капіталу нижче встановленого законом розміру має наслідком ліквідацію товариства.

Досудовим слідством встановлено, що протягом 2016 року службові особи ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » за попередньою змовою з невстановленими особами, незаконно заволоділи майном державного підприємства, шляхом демонтажу електролізних ванн, із подальшою їх реалізацією за завідомо підробленими офіційними документами в якості металобрухту, вчинені в особливо великих розмірах.

Корпоративні права держави у ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » становлять 68,01 % , тобто держава володіє контрольним пакетом акцій товариства.

Відповідно до Розпорядження Кабінету Міністрів України від 28.12.2016 № 1057-р ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » був включений до переліку об`єктів, що підлягають приватизації у 2017 році.

Відповідно до ст. 12 Закону України «Про приватизація державного майна» з моменту прийняття рішення про приватизацію об`єкта, стосовно його майна та земельної ділянки на якій розташований такий об`єкт, забороняється здійснення операції (дій) в наслідок яких може відбутися відчуження зазначеного майна чи зменшення його вартості. У разі необхідності для забезпечення ефективного функціонування господарської організації, що приватизується, зазначені дії здійснюються за погодженням з державним органом приватизації, яким у даному випадку є ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Згідно наявної в матеріалах кримінального провадження інформації, ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », код ЄДРПОУ НОМЕР_1 в ході ведення господарської діяльності мало взаємовідносини з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », код ЄДРПОУ НОМЕР_2 , яке зареєстровано за адресою: АДРЕСА_1 .

Відповідно до договору підряду № ЗАлК-Д-2016-160 від 15.07.2016, ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », код ЄДРПОУ НОМЕР_2 протягом 2016 року здійснювало роботи по демонтажу металевих конструкцій електролізних ванн. Вартість робіт згідно вказаного договору становила 5000000, 00 грн.

В ході проведення аналізу виписки руху грошових коштів по розрахунковому рахунку вказаного товариства встановлено, що в період з 22.08.2016 по 28.04.2017 публічним акціонерним товариством на розрахункові рахунки ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » було перераховане близько 6,7 млн. гривень, які в подальшому були перераховані на рахунки ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_4 ", ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » в якості оплати за будівельні матеріали та оренду будівельної техніки. Вказані товариства зареєстровані приблизно в один час, мають однакові види діяльності, а також міста реєстрації товариств, засновників та керівників.

Обставини вчиненого кримінального правопорушення вказують на причетність керівництва ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_4 ", ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » до схеми по розкраданню майна ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », а також дають підстави вважати, що вказані товариства ніколи не здійснювали будь-якої фінансово-господарської діяльності та створені з метою прикриття незаконної діяльності.

Згідно витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців реєстраційна справа ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » /код ЄДРПОУ НОМЕР_3 / знаходиться в ІНФОРМАЦІЯ_10 , що розташоване за адресою: АДРЕСА_2 .

З метою встановлення всіх обставин, які мають значення для проведення досудового розслідування, у органа досудового розслідування виникла необхідність отримати дозвіл на тимчасовий доступ до оригіналів документів, а в разі їх вилучення копій документів, з можливістю їх подальшого вилучення, що перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_10 , що розташоване за адресою: АДРЕСА_2 , а саме: реєстраційної справи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » /код ЄДРПОУ НОМЕР_3 /, юридична адреса: АДРЕСА_3 , у зв`язку з чим слідчий звернувся до суду з даним клопотанням.

Зазначене клопотання розглядається судом без виклику особи, у володінні якої знаходиться вказана у клопотанні інформація, у відповідності до ч. 2 ст. 163 КПК України, оскільки стороною кримінального провадження доведено існування загрози втрати зазначених у клопотанні речей.

В судовому засіданні слідчий підтримав дане клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів, просить його задовольнити.

Перевіривши надані матеріали клопотання та дослідивши надані докази, заслухавши думку слідчого, слідчий суддя вважає за необхідне клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів задовольнити, надати дозвіл на тимчасовий доступ до речей і документів, зазначених у клопотанні, оскільки вони мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у цьому кримінальному провадженні і зазначені у клопотанні обставини іншими способами довести неможливо.

Беручи до уваги, що клопотання про вилучення документів обґрунтовано необхідністю їх використання при проведенні судових експертиз, слідчий суддя, у відповідності до ч. 7 ст. 163 КПК України, вважає за необхідне надати дозвіл на їх вилучення.

На підставі викладеного, керуючись ст. 159-163, 369, 372 КПК України, слідчий суддя -

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого про тимчасовий доступ до речей і документів задовольнити.

Надати слідчому СУ ГУ НП в Запорізькій області ст. лейтенанту поліції ОСОБА_3 , старшому слідчому СУ ГУНП в Запорізькій області майору поліції ОСОБА_4 , старшому слідчому СУ ГУНП в Запорізькій області підполковнику поліції ОСОБА_5 , старшому слідчому СУ ГУНП в Запорізькій області майору поліції ОСОБА_6 , старшому слідчому в ОВС СУ ГУНП в Запорізькій області майору поліції ОСОБА_7 , слідчому СУ ГУНП в Запорізькій області ст. лейтенанту поліції ОСОБА_8 , слідчому СУ ГУНП в Запорізькій області капітану поліції ОСОБА_9 , старшому слідчому СУ ГУНП в Запорізькій області майору поліції ОСОБА_10 , старшому слідчому СУ ГУНП в Запорізькій області майору поліції ОСОБА_11 , слідчому СУ ГУНП в Запорізькій області майору поліції ОСОБА_12 , слідчому СУ ГУНП в Запорізькій області ст. лейтенанту поліції ОСОБА_13 , слідчому СГ СУ ГУНП в Запорізькій області капітану поліції ОСОБА_14 , старшому оперуповноваженому в ОВС УЗЕ в Запорізькій області ДЗЕ НП України капітану поліції ОСОБА_15 , старшому оперуповноваженому о/у УЗЕ в Запорізькій області ДЗЕ НП України підполковнику поліції ОСОБА_16 , старшому оперуповноваженому УЗЕ в Запорізькій області ДЗЕ НП України підполковнику поліції ОСОБА_17 , оперуповноваженому УЗЕ в Запорізькій області ДЗЕ НП України майору поліції ОСОБА_18 , старшому оперуповноваженому УЗЕ в Запорізькій області ДЗЕ НП України майору поліції ОСОБА_19 , оперуповноваженому УЗЕ в Запорізькій області ДЗЕ НП України старшому лейтенанту поліції ОСОБА_20 , оперуповноваженому УЗЕ в Запорізькій області ДЗЕ НП України майору поліції ОСОБА_21 , старшому оперуповноваженому УЗЕ в Запорізькій області ДЗЕ НП України підполковнику поліції ОСОБА_22 , старшому оперуповноваженому УЗЕ в Запорізькій області ДЗЕ НП України капітану поліції ОСОБА_23 , або за дорученням слідчого ОСОБА_3 іншій уповноваженій особі дозвіл на тимчасовий доступ до оригіналів документів, з можливістю вилучення цих документів, а в разі їх відсутності копій документів, з можливістю їх вилучення, що перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_10 , що розташоване за адресою: АДРЕСА_2 , а саме:

- реєстраційної справи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » /код ЄДРПОУ НОМЕР_3 /, юридична адреса: АДРЕСА_3 .

Встановити строк дії вказаної ухвали суду до 25.08.2017 року.

Відповідно до ч. 1 ст. 166 КПК України, у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

У випадку вилучення речей і документів, за відсутністю яких юридична особа позбавляється можливості здійснювати свою діяльність ухвала може бути оскаржена до апеляційного суду Запорізької області протягом п`яти днів з дня її оголошення.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 67908460
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку