open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 609/799/17

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"14" липня 2017 р. Слідчий суддя Шумського районного суду ОСОБА_1 ,

з участю секретаря ОСОБА_2

прокурора ОСОБА_3

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Шумськ, клопотання старшого слідчого СВ Шумського відділення поліції Кременецького відділу поліції ГУНП в Тернопільській області ОСОБА_4 про надання дозволу на тимчасовий доступ до інформації, яка містить охоронювану законом таємницю.

В С Т А Н О В И В:

Слідчий СВ ОСОБА_4 звернувся до суду із клопотанням про надання дозволу на тимчасовий доступ до інформації, яка містить охоронювану законом таємницю.

В судовому засіданні слідчий СВ ОСОБА_4 повністю підтримав вимоги клопотання та пояснив, що в його провадженні перебуває кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст.185 КК України . В ході проведення досудового розслідування встановлено, що В ніч на 23 червня 2017 року невстановлена слідством особа шляхом віджиму пластикового вікна у підсобному приміщенні магазину « ІНФОРМАЦІЯ_1 », що за адресою: АДРЕСА_1 , таємно проникла у середину приміщення , звідки скоїла крадіжку грошей, чим спричинила ОСОБА_5 матеріальну шкоду на суму 7800 гривень.

Оскільки особи винуватців не встановлено , встановлення винуватості осіб у вчиненні даного кримінального правопорушення можливе через встановлення трафіків з`єднань мобільних телефонів на момент вчинення кримінального правопорушення, таку інформацію може надати ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », офіс якого знаходиться за адресою: АДРЕСА_2 , LAС 52012; CID 30216, а саме щодо розташування базових станцій , які забезпечували зв`язок в зоні покриття ретрансляційних антен операторів, тип з`єднання /вхідні, вихідні дзвінки, SMS , MMS, GPRS, переадресація/ , дата, час та тривалість з`єднання, ідентифікаційні ознаки кінцевого обладнання / абонентські сім- картки, ІМЕЙ, ідентифікаційні ознаки терміналу з яким відбувся сеанс зв`язку, з`єднання нульової тривалості / , просить клопотання задовольнити та надати доступ до витребуваної інформації із вилученням її шляхом відкопіювання на електронний носій. Інформація, яка знаходиться у цих базах даних, згідно ст. ст. 84, 98 КПК України, може використовуватися, як доказ у даному кримінальному провадженні .

Прокурор прокуратури Шумського району ОСОБА_3 вимоги клопотання підтримав та просить задовольнити.

Суд, перевіривши матеріали клопотання, вважає, що клопотання підлягає до задоволення.

Відповідно до ч. 5 ст. 163 КПК України слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи:

1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи;

2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні;

3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю .

Відповідно до Закону України «Про захист персональних даних», персональні дані це відомості чи сукупність відомостей про фізичну, яка ідентифікується, чи може бути ідентифікована. База персональних даних іменована сукупність персональних даних в електронній формі та /або у формі картотек персональних даних. Обробка персональних даних - будь-яка дія або сукупність дій, таких як збирання, реєстрація, накопичення, зберігання, адаптування, зміна, поновлення, використання і поширення (розповсюдження, реалізація, передача), знеособлення, знищення персональних даних, утому числі з використанням інформаційних (автоматизованих) систем.

Відповідно до ст.5, ст.6 закону об`єктами захисту є персональні дані і за режимом доступу є інформація з обмеженим доступом. Не допускається обробка персональних даних про фізичну особу без її згоди, крім випадків визначених законом.

Згідно Закону України «Про телекомунікації» від 18.11.2003 № 1280-IV охорона таємниці телефонних розмов, телеграфної чи іншої кореспонденції, що передаються технічними засобами телекомунікацій, та інформаційна безпека телекомунікаційних мереж гарантуються Конституцією та законами України і зняття інформації з телекомунікаційних мереж заборонене, крім випадків, передбачених законом.

Відповідно до ч.6 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Доступ особи до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, здійснюється в порядку, визначеному законом.

Враховуючи, що 23.06.2017 року було внесено відомості до ЄРДР за №12017210200000128 про кримінальне правопорушення, передбачене ч.1 ст. 185 КК України про те, що в ніч на 23 червня 2017 року невстановлена слідством особа, шляхом віджиму пластикового вікна у підсобному приміщенні магазину « ІНФОРМАЦІЯ_1 », що за адресою: АДРЕСА_1 , таємно проникла у середину приміщення звідки скоїла крадіжку грошей, чим спричинила ОСОБА_5 матеріальну шкоду на суму 7800 гривень , особи винних не встановлено, однак встановлення винуватості особи у вчиненні даного кримінального правопорушення можливе через встановлення місця перебування особи в місці вчинення правопорушення за номером стільникового зв`язку на момент вчинення кримінального правопорушення , а таку інформацію може бути надано ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » , вважаю, що тимчасовий доступ до цієї інформації має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні , незважаючи на те, що ця інформація містить таємницю, інших способів її отримати немає , клопотання слід задовольнити та надати тимчасовий доступ до інформації , яку просить слідчий СВ в клопотанні .

На підставі наведеного, керуючись ст.. 163 КПК України , слідчий суддя

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити.

Надати старшому слідчому СВ Шумського відділення поліції Кременецького ВП ГУ НП в Тернопільській області майору поліції ОСОБА_4 , старшому оперуповноваженому КП Шумського відділення поліції Кременецького ВП ГУ НП в Тернопільській області майору поліції ОСОБА_6 тимчасовий доступ до інформації , яка містить охоронювану законом таємницю за перiод з 00 год. 00 хв. 23.06.2017 року по 05 год. 00 хв. 23.06.2017 року, яка знаходиться в оператора телекомунікацій рухомого/мобільного/ зв`язку ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », офіс якого знаходиться за адресою: АДРЕСА_2 , LAС 52012; CID 30216, а саме щодо розташування базових станцій , які забезпечували зв`язок в зоні покриття ретрансляційних антен операторів, тип з`єднання /вхідні, вихідні дзвінки, SMS , MMS, GPRS, переадресація/ , дата, час та тривалість з`єднання, ідентифікаційні ознаки кінцевого обладнання / абонентські сім- картки, ІМЕЙ, ідентифікаційні ознаки терміналу з яким відбувся сеанс зв`язку, з`єднання нульової тривалості / із вилученням вказаної інформації шляхом від копіювання її на електронний носій.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів, слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів, має право постановити ухвалу про проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Строк дії ухвали не може перевищувати 30 днів з дня її ухвалення. .

Ухвала оскарженню не підлягає , а заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя:ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 67730823
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку