open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 182/3567/17

Провадження № 3/0182/1164/2017

П О С Т А Н О В А

Іменем України

07.07.2017 року м. Нікополь

Суддя Нікопольського міськрайонного суду Дніпропетровської області Чуприна А.П., розглянувши адміністративний матеріал, який надійшов від Військової частини НОМЕР_1 Міністерства Оборони України про притягнення до адміністративної відповідальності

ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , водія автомобільного взводу роти матеріального забезпечення військової частини НОМЕР_1 , солдата, що мешкає за адресою: АДРЕСА_1 ,

за правопорушення, передбачене ч.2 ст. 172-15 КУпАП, -

В С Т А Н О В И В :

До Нікопольського міськрайонного суду Дніпропетровської області надійшов адміністративний матеріал про притягнення ОСОБА_1 за правопорушення, передбачене ч.2 ст. 172-15 КУпАП.

Відповідно до протоколу про адміністративне правопорушення № 00000036 від 05.07.2017 року, у період з 09 листопада 2016 року по цей час солдат ОСОБА_1 проходить строкову військову службу, з 16 січня 2017 року виконує обов`язки на посаді водія автомобільного взводу роти матеріального забезпечення військової частини НОМЕР_1 .

Будучи військовослужбовцем, відповідно до законів України, солдат ОСОБА_1 був зобов*язаний додержуватися Конституції України та законів України, сумлінно і чесно виконувати військовий обов`язок, зразково виконувати свої службові обов`язки, бути дисциплінованим, не допускати негідних вчинків і стримувати від них інших військовослужбовців.

Проте, всупереч наведеним статутним обов`язкам, діючи умисно, всупереч інтересам служби, солдат ОСОБА_1 01 липня 2017 року допустив порушення статутних правил несення служби в добовому наряді, а саме: самоусунувся від патрулювання складської зони, залишив без нагляду об`єкти, що перебували під його охороною а також своє спорядження (бронежилет), вів розмови зі сторонньою цивільною особою. Вказані дії військовослужбовця могли б призвести, але не призвели до розкрадання військового майна.

Близько 16.45 нодин 01 липня 2017 року вказані порушення виявив солдат ОСОБА_2 , про що він доповів черговому контрольно-пропускного пункту старшому сержанту ОСОБА_3 .

Своїми діями солдат ОСОБА_1 порушив вимоги статей 233, 235 Закону України Про Статут гарнізонної та вартової служб Збройних Сил України.

Відповідно до статті 1 Закону України Про оборону України з моменту оголошення Указу Президента України Про часткову мобілізацію від 17 березня 2014 року№302/2014 в Україні настав особливий період. Скасування особливого періоду буде здійснено окремим Указом Президента України Про демобілізацію після стабілізації обстановки на сході України. Враховуючи зазначене, на даний час в Україні діє особливий період.

Правопорушник ОСОБА_1 у судове засідання з`явився, вину свою визнав, пообіцяв виправитись.

-Вина ОСОБА_1 доведена наявними матеріалами: протоколом про адміністративні правопорушення № 00000036 від 05.07.2017 року, поясненнями у судовому засіданні ОСОБА_1 , поясненнями солдата ОСОБА_2 ; поясненнями солдата ОСОБА_4 ; поясненнями старшого сержанта ОСОБА_5 ; рапортом командира роти матеріального забезпечення капітана ОСОБА_6 ..

Вивчивши матеріали справи, грунтуючись на всебічному, повному й об`єктивному дослідженні всіх обставин справи в їх сукупності, вважаю, що в діях ОСОБА_1 вбачається склад правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 172-15 КУпАП .

При накладенні стягнення враховуючи характер вчиненого правопорушення, особу правопорушника, майновий стан, обставини, що пом`якшують і обтяжують відповідальність, тому вважаю, що стягнення ОСОБА_1 повинно бути обране у вигляді арешту з утриманням на гауптвахті на строк7 (сім) діб.

Керуючись ч.2 ст.172-15, ст. 221, 283, ч.2 ст. 308, 40-1 КУпАП,-

П О С Т А Н О В И В :

Визнати винним ОСОБА_1 у вчиненні правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 172-15 КУпАП України і накласти адміністративне стягнення у вигляді арешту з утриманням на гаупвахті на строк 7 (сім) діб.

Стягнути з ОСОБА_1 на користь держави судовий збір у розмірі 320 (триста двадцять) грн.

На підставі ч.2 ст 308 КУпАП у разі несплати штрафу протягом 15 днів з метою примусового виконання цієї постанови органами державної виконавчої служби з порушника буде стягнуто подвійний розмір штрафу.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку протягом 10 днів з дня її винесення і набирає чинності після закінчення строку на оскарження.

Постанова може бути пред`явлена до виконання протягом 3-х місяців.

Суддя: А. П. Чуприна

Джерело: ЄДРСР 67666427
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку