open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Cправа № 750/6143/17

Провадження № 1-кс/750/1566/17

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

03 липня 2017 року м. Чернігів

Слідчий суддя Деснянського районного суду міста Чернігова ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду в місті Чернігові клопотання слідчого Чернігівського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Чернігівській області про тимчасовий доступ до документів у кримінальному провадженні, внесеному в Єдиний реєстр досудових розслідувань за №12017270010003522 від 29.04.2017 року, -

В С Т А Н О В И В:

26.06.2017 року слідчий ЧВП ГУНП в Чернігівській області ОСОБА_4 звернувся до суду з клопотанням, яке погоджено прокурором Чернігівської місцевої прокуратури ОСОБА_5 , в якому просить зобов`язати оператора телекомунікаційних послуг ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » виготовити на паперовому та електронному носії документ, що містить інформацію про телефонні дзвінки з мобільного номеру НОМЕР_1 , за період часу з 01:00 години 25.04.2017 по 12:00 годину 30.04.2017, та забезпечити тимчасовий доступ і можливість вилучення слідчому Чернігівського відділу поліції Головного Управління Національної поліції в Чернігівській області лейтенанту поліції ОСОБА_4 або за його дорученням оперуповноваженим кримінальної поліції Чернігівського відділу поліції Головного Управління Національної поліції в Чернігівській області лейтенанту поліції ОСОБА_6 , старшому лейтенанту поліції ОСОБА_7 , старшому лейтенанту поліції ОСОБА_8 та старшому лейтенанту поліції ОСОБА_9 наступної інформації: адреси розташування та номери базових станцій; типи з`єднань (вхідні, вихідні дзвінки, SMS, MMS, GPRS, переадресація, з`єднання нульової тривалості); дата, час та тривалість з`єднання; ідентифікаційні ознаки кінцевого обладнання (абонентаА) (абонентський, серійний, ІМSI номери сім-картки, ІМЕІ, з`єднання нульової тривалості); ідентифікаційні ознаки терміналу, з яким відбувався сеанс зв`язку (абонентБ), з`єднання нульової тривалості.

В судовому засіданні слідчий підтримав заявлене клопотання, просив його задовольнити з наведених у ньому підстав.

Відповідно до ч. 2 ст. 163 КПК України представник ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » в судове засідання не викликався.

Заслухавши доводи слідчого, дослідивши матеріали кримінального провадження, якими обґрунтоване клопотання, приходжу до висновку про необхідність задоволення клопотання, з огляду на таке.

Чернігівським відділом поліції ГУНП в Чернігівській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні №12017270010003522, розпочатому 29.04.2017 року за ч.1 ст. 189 КК України, за фактом вимагання, вчиненого за попередньою змовою групою осіб, та з заподіянням тілесних ушкоджень потерпілому ОСОБА_10 .

В ході досудового розслідування за показаннями потерпілого ОСОБА_10 встановлено, що останній користується номером мобільного телефону НОМЕР_2 , оператора телекомунікаційних послуг ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 ». Так, з кінця 2015 року потерпілий допомагає своєму товаришу ОСОБА_11 , який користується мобільним номером телефону НОМЕР_3 та НОМЕР_4 , у підприємницькій діяльності щодо розпилювання пиломатеріалів за адресою: АДРЕСА_1 , а саме наглядав за ходом виконання робіт. Вказана будівля має загальну площу 5000 кв. м., та розділена на багато окремих складських приміщень, перебуває на праві оренди у ОСОБА_12 ( НОМЕР_5 ). Згідно додаткової угоди до договору суборенди №08/10 від 08.10.2012 ФОП ОСОБА_13 ( НОМЕР_6 ) орендував у ОСОБА_12 1000 кв. м. даної будівлі. На орендованій ФОП ОСОБА_13 території, ОСОБА_11 розмістив форматний розкроювальний верстат «F 92 №02-01-811», який купувався за 10000 доларів США. В ніч з 06.01.2017 на 07.01.2017 складське приміщення за адресою АДРЕСА_1 загальною площею 5000 кв. м. згоріло разом з усім розташованим на його території майном. 26.04.2017 близько 14:00 потерпілому зателефонував ОСОБА_13 , та повідомив, що зустрівся у приміщенні ресторану « ІНФОРМАЦІЯ_3 » за адресою: АДРЕСА_2 , з ОСОБА_12 та іншими особами для розмови з приводу з приводу відновлення даху будівлі за адресою АДРЕСА_1 . Під час розмови ОСОБА_13 попросив потерпілого приїхати до вказаного ресторану для розмови щодо відшкодування збитків за згорілий дах. Близько 15:30 години 26.04.2017 потерпілий виїхав з м. Городні на своєму автомобілі марки «Тайота Кемрі», д.н.з. НОМЕР_7 , що належить йому на праві власності. Близько 16:30 год. потерпілий під`їхав до магазину « ІНФОРМАЦІЯ_4 », що знаходиться напроти ресторану « ІНФОРМАЦІЯ_3 », та на стоянці припаркував автомобіль. Підійшовши до дверей вищевказаного ресторану, потерпілий зателефонував ОСОБА_13 , після чого з приміщення ресторану вийшло троє чоловіків ОСОБА_14 ( ОСОБА_15 ), ОСОБА_16 ( НОМЕР_8 ), третій невідомий, після чого вони запросили потерпілого всередину ресторану, де у потерпілого в подальшому вимагали грошові кошти.

З метою встановлення фактичних обставин кримінального провадження, встановлення осіб причетних до вчинення злочину, зокрема й підтвердження чи спростування інформації про місцезнаходження особи яка користується мобільним номером НОМЕР_1 з 25.04.2017 по 30.04.2017, у нічний час на місці вчинення кримінального правопорушення в момент його вчинення, а також встановлення кола зв`язків останнього, до та після вчинення кримінального правопорушення, слідчий обґрунтовано звернувся до суду з даним клопотанням.

Відповідно до ч. 1 ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю (ч. 5 ст. 163 КПК України).

За змістом положень ст.ст. 9, 34 Закону України «Про телекомунікації», ст. 14 Закону України «Про захист персональних даних», ч.2 ст. 159, п.7 ч.1 ст. 162 КПК України, документи, які цікавлять слідство, містять охоронювану законом таємницю, тому тимчасовий доступ та їх вилучення має відбуватися на підставі ухвали слідчого судді з урахуванням доведеності підстав, передбачених ч.5 ст. 163, ч.6 ст. 164 КПК України.

Як вбачається з клопотання слідчого, у ньому доведені достатні підстави вважати, що документи з інформацією, яка містить охоронювану законом таємницю, знаходяться в ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », необхідні органу досудового розслідування для встановлення осіб причетних до вчинення злочину, підтвердження чи спростування інформації про місцезнаходження особи, яка користується мобільним номером НОМЕР_1 з 25.04.2017 по 30.04.2017, у нічний час на місці вчинення кримінального правопорушення в момент його вчинення, а також встановлення кола зв`язків останнього, до та після вчинення кримінального правопорушення, зазначені документи можуть бути використані як доказ та матимуть суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а їх вилучення необхідне для досягнення вказаної мети, тому є всі підстави для задоволення клопотання.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 163, 164 КПК України, -

У Х В А Л И В:

Клопотання задовольнити.

Зобов`язати оператора телекомунікаційних послуг ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (головний офіс розташований за адресою: АДРЕСА_3 ) виготовити на паперовому та електронному носії документ, що містить інформацію про телефонні дзвінки з мобільного номеру НОМЕР_1 , за період часу з 01:00 години 25.04.2017 по 12:00 годину 30.04.2017, та забезпечити тимчасовий доступ і можливість вилучення слідчим Чернігівського відділу поліції Головного Управління Національної поліції в Чернігівській області лейтенантом поліції ОСОБА_4 або, за його дорученням. оперуповноваженими кримінальної поліції Чернігівського відділу поліції Головного Управління Національної поліції в Чернігівській області лейтенантом поліції ОСОБА_6 , старшим лейтенантом поліції ОСОБА_7 , старшим лейтенантом поліції ОСОБА_8 , та старшим лейтенантом поліції ОСОБА_9 наступної інформації: адреси розташування та номери базових станцій; типи з`єднань (вхідні, вихідні дзвінки, SMS, MMS, GPRS, переадресація, з`єднання нульової тривалості); дата, час та тривалість з`єднання; ідентифікаційні ознаки кінцевого обладнання (абонентаА) (абонентський, серійний, ІМSI номери сім-картки, ІМЕІ, з`єднання нульової тривалості); ідентифікаційні ознаки терміналу, з яким відбувався сеанс зв`язку (абонентБ), з`єднання нульової тривалості.

Строк дії ухвали встановити до 01 серпня 2017 року.

Другий примірник ухвали, копію ухвали вручити слідчому.

Роз`яснити, що у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала слідчого судді оскарженню не підлягає, заперечення проти неї може бути подано під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 67499321
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку