open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Справа № 462/1084/17

ПОСТАНОВА

Іменем України

21 червня 2017 року місто Львів

Суддя Залізничного районного суду міста Львова Румілова Н.М., розглянувши справу про адміністративне правопорушення

ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, директора ТзОВ РГ «Електротема», проживаючого ІНФОРМАЦІЯ_2,

за ч.1 ст.41 КУпАП, -

В С Т А Н О В И В :

21 лютого 2017 року під час проведення перевірки головним державним інспектором праці у ТзОВ РГ «Електротема» у м. Львові на вул. Садова, 2а виявлено порушення законодавства про працю, а саме: встановлено порушення вимог: ч. 1 ст. 115 КЗпП України та ч.1 ст. 24 Закону України «Про оплату праці» виплата заробітної плати працівникам не проводиться не рідше двох разів на місяць через проміжок часу, що не перевищує шістнадцяти календарних днів, та не пізніше семи днів після закінчення періоду за який здійснюється виплата, а саме: заробітна плата за другу половину грудня 2016 року здійснена 27 грудня 2016 року згідно виписки за рахунками через ПАТ «Кредобанк» від 27.12.2016 р., а за першу половину січня 2017 року здійснена 16 січня 2017 року згідно виписки за рахунками через ПАТ «Кредобанк» від16.01.2017 р., за що передбачена відповідальність ч. 1 ст. 41 КУпАП. Дане правопорушення вчинено директором ТзОВ РГ «Електротема» – ОСОБА_1

ОСОБА _1 в судовому засіданні факт скоєння правопорушення не визнав, спростував наведені у протоколі факти та надав наступні пояснення: Згідно зі ст. 115 КЗпП України, заробітна плата у Товаристві проводиться не рідше двох разів на місяць, через проміжок, що не перевищує шістнадцять календарних днів. Так за грудень 2016 року, перша частина зарплати була виплачена 15 грудня 2016 року, а друга частина зарплати була виплачена 27 грудня 2016 року. Виплата 27 грудня відбулася згідно з ч.2 статті 155 КЗпП, згідно з якою «у разі коли день виплати заробітної плати збігається з вихідним, святковим або неробочим днем, заробітна плата виплачується напередодні». Це відбулося через те, що Кредобанк повідомив нас, що платежі створені з 29 грудня 2016 року по 3 січня 2017 року будуть виконані 4 січня. Враховуючи, що на Товаристві є усталена традиція коли перша половина зарплати виплачується 15 числа поточного місяця, а друга половина зарплати в останній день місяця, таким чином ми змогли реалізувати усталену традицію та виконати законодавство України. Завдяки цьому вчинку, працівникам була виплачена заплата за весь грудень, включаючи 31 грудня. Інтереси працівників Товариства, інтереси яких захищає КЗпП при цьому не постраждали, навпаки можна вважати що працівники є вигодонабувачами у цій ситуації.

Також ОСОБА_1М просить врахувати, що враховуючи що банком платежі сформовані з 29 грудня 2016 року по 3 січня 2017 року проводили 4-м січням - забезпечити дотримання 16-ти денного терміну між виплатами зарплати за грудень і січень є неможливим, коли метою Товариства є дотримання ч. 2 статті 115 з метою забезпечення 16-денного терміну між першою та другою частиною зарплати за місяць.

Заслухавши пояснення ОСОБА_1, дослідивши інші матеріали справи, вважаю що в діях ОСОБА_1 відсутній склад адміністративного правопорушення, передбаченого ст.41 ч. 1 КУпАП, тобто порушення встановлених термінів виплати заробітної плати, а також інші порушення вимог законодавства про працю. Крім того державним інспектором праці при складанні протоколу не були враховані пояснення ОСОБА_1, які заслуговують на увагу.

Враховуючи наведене вважаю, що справу слід закрити у зв’язку із відсутності у діях ОСОБА_1 складу адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 41 ч. 1 КУпАП.

Керуючись ст.ст. 247, 268, 283 Кодексу України про адміністративні правопорушення, -

П О С Т А Н О В И В :

Справу про адміністративне правопорушення ОСОБА_1 за ч. 1 ст. 41 Кодексу України про адміністративні правопорушення закрити у зв’язку з відсутністю складу адміністративного правопорушення.

Апеляційну скаргу на постанову може бути подано протягом десяти днів з дня винесення постанови.

Суддя: Н.М.Румілова

Джерело: ЄДРСР 67336848
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку