open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Провадження № 2/582/357/17

Справа № 582/742/17

Копія

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

19 червня 2017 року Суддя Недригайлівського районного суду Сумської області Жмурченко В.Д., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 та ОСОБА_3 про виселення,

В С Т А Н О В И В:

15 червня 2017 року позивач ОСОБА_1 звернувся до суду із вказаним позовом та просить винести рішення, яким виселить з житлового будинку за адресою: с. Долина, буд. 24, Недригайлівського району Сумської області.

Дослідивши надані позивачем матеріали та вищезазначене клопотання, суд вважає, що згідно ст.121 ЦПК України позовна заява підлягає залишенню без руху з наступних підстав.

Відповідно до п. 2 ч. 2 ст. 119 ЦПК України позовна заява повинна містити: прізвище, ім’я по батькові відповідача, якщо відповідач фізична особа, їх місце проживання (перебування) або місце знаходження, поштовий індекс, номери засобів зв’язку, якщо такі відомі.

Відповідно до ст. 122 ЦПК України суд надсилає в органи реєстрації місця перебування та проживання фізичної особи, запит про надання персональних даних, який повинен відповідати вимогам ст. 16 Закону України "Про захист персональних даних". Відповідно до п.3 ч. 4 ст. 16 Закону України "Про захист персональних даних" в запиті зазначається прізвище, ім'я та по батькові, а також інші відомості, що дають змогу ідентифікувати фізичну особу, стосовно якої робиться запит. До інших відомостей, що ідентифікують фізичну особу відноситься: число, місяць і рік народження фізичної особи, тобто позивач не вказав по батькові відповідача; число, місяць і рік народження відповідачів. А також не вказані номери засобів зв'язку відповідачів, якщо вони відомі.

Крім того відповідно до ч. 5 ст. 119 ЦПК України до позовної заяви додається документ, що підтверджує сплату судового збору.

Згідно п.п.1.2 ч. 2 ст. 4 Закону України "Про судовий збір" від 08 липня 2011 року №3674-VІ, з подальшими змінами і доповненнями, ставка судового збору за подання до суду фізичною особою позовної заяви немайнового характеру 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб тобто виходячи з позовних вимог позивачу необхідно сплатити судовий збір в розмірі 640 грн.

Отже, виходячи з вище викладеного позивачу ОСОБА_1 зазначити повністю прізвище, ім’я по батькові відповідача, вказати їх число, місяць і рік народження та засоби зв’язку, якщо такі відомі, а також необхідно надати суду докази про майновий стан або документ, що підтверджує сплату судового збору в розмірі 640 (шістсот сорок) грн.

Таким чином, відповідно до ч.1 ст.121 ЦПК України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 119 і 120 цього Кодексу, або не сплачено судовий збір, постановляє ухвалу, в якій зазначаються підстави залишення заяви без руху, про що повідомляє позивача і надає йому строк для усунення недоліків, який не може перевищувати п'яти днів з дня отримання позивачем ухвали.

Якщо позивач відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає вимоги, визначені ст. 119 ЦПК України, позовна заява вважається поданою в день первісного її подання до суду. Інакше заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

Керуючись ст.ст.119, 121 ЦПК України,

У Х В А Л И В:

Позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 та ОСОБА_3 про виселення, залишити без руху, запропонувавши позивачу усунути зазначені недоліки впродовж п’яти днів з дня отримання копії цієї ухвали.

Роз’яснити позивачу, що у разі невиконання в зазначений строк вказівок суду, позовна заява буде вважатись неподаною та йому повернута.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:підпис З оригіналом згідно

Суддя : В. Д. Жмурченко

Джерело: ЄДРСР 67265790
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку