open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

——————————————————————

У Х В А Л А

08 червня 2017 р.

м.Одеса

Справа № 814/3142/15

Суддя Одеського апеляційного адміністративного суду Бойко А.В., розглянувши можливість відкриття апеляційного провадження за апеляційною скаргою Державної податкової інспекції у Центральному районі м. Миколаєва Головного управління ДФС у Миколаївській області на постанову Миколаївського окружного адміністративного суду від 28.02.2017 р. по справі № 814/3142/15

позивач ОСОБА_1 податкова інспекція у Центральному районі м. Миколаєва Головного управління ДФС у Миколаївській області

відповідач ОСОБА_2

про стягнення податкового боргу в сумі 6234,95 грн.,

В С Т А Н О В И В :

Ухвалою судді Одеського апеляційного адміністративного суду Бойка А.В. від 27.04.17р. апеляційну скаргу Державної податкової інспекції у Центральному районі м. Миколаєва Головного управління ДФС у Миколаївській області на постанову Миколаївського окружного адміністративного суду від 28.02.2017р. залишено без руху. Надано апелянту строк для усунення недоліків поданої апеляційної скарги до 02.06.17р.

Згідно відомостей рекомендованого повідомлення про вручення поштового відправлення копію ухвали від 27.04.2017р. ДПІ у Центральному районі м. Миколаєва Головного управління ДФС у Миколаївській області отримала 29.05.2017р.

07.06.2017р. до Одеського апеляційного адміністративного суду від апелянта надійшло клопотання про відстрочення сплати судового збору.

Розглянувши заявлене клопотання, суддя приходить до висновку про відсутність підстав для його задоволення, з огляду на зазначене:

Відповідно до ст. 3 Закону України "Про судовий збір" судовий збір справляється, зокрема, за подання до суду апеляційної скарги на судові рішення.

Статтею 4 Закону України "Про судовий збір" визначено розміри ставок судового збору.

Відповідно до ст. 88 КАС України суд, враховуючи майновий стан сторони, може своєю ухвалою зменшити розмір належних до оплати судових витрат чи звільнити від їх оплати повністю або частково, чи відстрочити або розстрочити сплату судових витрат на визначений строк.

Аналогічне положення закріплено і у ст. 8 Законі України "Про судовий збір". Так, зокрема, враховуючи майновий стан сторони, суд може своєю ухвалою відстрочити або розстрочити сплату судового збору на певний строк, але не довше ніж до ухвалення судового рішення у справі. Суд може зменшити розмір судового збору або звільнити від його сплати на підставі, зазначеній у частині першій цієї статті.

При цьому, клопотання про відстрочення сплати судового збору має містити посилання на обставини, що унеможливлюють сплату судового збору до ухвалення рішення по справі.

В своєму клопотанні про відстрочення сплати судового збору апелянт зазначив, що оплата судового збору здійснюється через органи казначейської служби та потребує певного часу, що унеможливлює виконня ухвали суду про залишення без руху апеляційної скарги в строк, встановлений судом.

Суддя вважає, що подане клопотання про відстрочення сплати судового збору не підлягає задоволенню, оскільки встановлення судом апеляційної інстанції строку, достатнього для усунення недоліків апеляційної скарги, надасть апелянту можливість виконати вимоги процесуального законодавства по сплаті судового збору, не порушуючи, при цьому, його право на звернення до суду.

В зв’язку з чим, доходжу висновку про необхідність продовжити ДПІ у Центральному районі м. Миколаєва Головного управління ДФС у Миколаївській області встановлений ухвалою від 27.04.2017р. строк для усунення недоліків апеляційної скарги до 23.06.17р.

Враховуючи вищевикладене та керуючись ч.1 ст. 108, ч.3 ст.189 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя –

У Х В А Л И В :

Відмовити ОСОБА_1 податковій інспекції у Центральному районі м. Миколаєва Головного управління ДФС у Миколаївській області у задоволенні клопотання про відстрочення сплати судового збору.

Повторно направити ухвалу судді Одеського апеляційного адміністративного суду від 27.04.17 року про залишення без руху апеляційної скарги Державної податкової інспекції у Центральному районі м. Миколаєва Головного управління ДФС у Миколаївській області на постанову Миколаївського окружного адміністративного суду від 28.02.2017 р., встановивши новий строк для усунення недоліків поданої апеляційної скарги - до 23.06.17 р.

Роз’яснити апелянту, що у разі не усунення зазначених недоліків апеляційної скарги, відповідно до ст.108 КАС України скарга буде повернута скаржнику.

Ухвала може бути оскаржена у касаційному порядку протягом двадцяти днів, шляхом подачі касаційної скарги безпосередньо до Вищого адміністративного суду України, у відповідності до чинного законодавства.

Суддя: Бойко А.В.

Джерело: ЄДРСР 67034593
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку