open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Єдиний державний реєстр судових рішень

Справа № 686/9106/17

УХВАЛА

16 травня 2017 року м. Хмельницький

Слідчий суддя Хмельницького міськрайонного суду ОСОБА_1 , розглянувши клопотання прокурора Хмельницької місцевої прокуратури молодшого радника юстиції ОСОБА_2 , по матеріалам досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42017241010000012 від 11.05.2017, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 137 КК України, -

В С Т А Н О В И В :

В клопотанні зазначено, що за результатами вивчення матеріалів щодо законності використання бюджетних коштів, призначених на закупівлю товарів для навчальних закладів міста, встановлено, що усупереч вимогам законодавства про освіту 15.02.2016 та 13.01.2017 за №11 та №12 службовими особами навчально-виховного комплексу №2 за відсутності дозвільних документів (сертифікації відповідності (якості) та висновку санітарно-епідеміологічної експертизи тощо) укладено із ПП «Даринка» договори про закупівлю за бюджетні кошти продуктів харчування (вареників з картоплею) на загальну суму 33 тис. грн., остання партія яких надійшла до вказаного навчального закладу 26.04.2017. За результатами проведеного 27.04.2017 Хмельницьким обласним лабораторним центром МОЗ України санітарно-мікробіологічних досліджень харчових продуктів, у добовій пробі вареників з картоплею встановлено збудників кишкової палички та золотистого стафілокока. Як наслідок, з 27.04.2017 за медичною допомогою звернулось 14 осіб, серед яких 4 знаходяться на стаціонарному лікуванні в Хмельницькій міській інфекційні лікарні, 10 лікуються амбулаторно. За фактом неналежного виконання своїх професійних обов`язків службовими особами НВК №2 м. Хмельницького щодо охорони життя та здоров`я неповнолітніх, що спричинило істотну шкоду здоров`ю дітям вказаного навчального закладу, Хмельницькою місцевою прокуратурою 11.05.2017 до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 137 КК України.

Враховуючи викладене, з метою встановлення та фіксації факту можливого порушення ПП «Даринка» (код ЄДРПОУ: 32342445) вимог Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», інспектування приміщення, в якому вказане підприємство здійснює виробництво харчових продуктів, а також транспортних засобів, тимчасових та інших потужностей, що мають відношення до виробництва та/або обігу харчових продуктів, відібрання зразків об`єктів санітарних заходів, перевірки документів щодо виконання операторами ринку вимог законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів та отримання їх копії, виникла необхідність в призначенні позапланової перевірки.

Державний санітарно-епідеміологічний нагляд (контроль) за дотриманням вимог санітарного законодавства на всій території України здійснює Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Враховуючи те, що для проведення інспектування приміщення, в якому ПП «Даринка» (код ЄДРПОУ: 32342445) здійснює виробництво харчових продуктів, а також транспортних засобів, тимчасових та інших потужностей, що мають відношення до виробництва та/або обігу харчових продуктів, відібрання зразків об`єктів санітарних заходів, перевірки документів щодо виконання операторами ринку вимог законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів та отримання їх копії, потрібні спеціальні знання та повноваження.

На підставі викладеного прокурор просила клопотання задовольнити.

Дослідивши матеріали клопотання та надані для ознайомлення документи слідчий суддя приходить до наступного.

Згідно пункту78.1.11. частини 1 статті 78 Податкового кодексу України №2755-VI від 02.12.2010, однією з підстав проведення документальної позапланової перевірки є наявність судового рішення суду (слідчого судді) про призначення перевірки або постанову органу, що здійснює оперативно-розшукову діяльність, слідчого, прокурора, винесену ними відповідно до закону.

Слідчий суддя, дослідивши матеріали клопотання, кримінального провадження та перевіривши дотримання вимогПодаткового кодексу Українивважає, що клопотання є обґрунтованим і таким, що підлягає задоволенню.

Керуючисьстаттею 78 Податкового кодексу України, статтями3,132, КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Надати дозвіл на проведення у кримінальному провадженні №42017241010000012 від 11.05.2017за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 137 КК України, позапланової перевірки з питань додержання ПП «Даринка» (код ЄДРПОУ: 32342445) вимог Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» щодо відповідності виробничих потужностей вказаного підприємства, що мають відношення до виробництва та/або обігу харчових продуктів. яку доручити Управлінню Держпродспоживслужби у місті Хмельницькому (адреса: 29006, м. Хмельницький, вул. Чорновола, 176/1).

В ході перевірки необхідно:

-відібрати зразки об`єктів санітарних заходів;

-перевірити додержання нормативно-технічних умов та регламентів в процесі виробництва та/або обігу харчових продуктів;

-перевірити документи щодо виконання ПП «Даринка» (код ЄДРПОУ: 32342445) вимог законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів;

-перевірити додержання гігієнічних вимог до харчових продуктів на всіх стадіях їх виробництва та обігу;

-перевірити додержання гігієнічних вимог до потужностей;

-перевірити додержання гігієнічних вимог до приміщень, де виробляється (переробляється) харчовий продукт;

-перевірити додержання гігієнічних вимог до транспортних засобів;

-перевірити додержання гігієнічних вимог до обладнання та інвентаря;

- перевірити додержання гігієнічних вимог до персоналу.

Проведення позапланової перевірки доручити Управлінню Держпродспоживслужби у місті Хмельницькому (адреса: 29006, м. Хмельницький, вул. Чорновола, 176/1).

Слідчий суддя:

Джерело: ЄДРСР 67020648
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку