open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

У Х В А Л А

25.05.2017

Справа

№607/6451/17

суддя

Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області Дзюбич В.Л., ознайомившись із позовною заявою ОСОБА_1 Миха йлівни до Тернопільського об»єднаного управління Пенсійного фонду України Тернопільської області про визнання дій неправомірними та зобов»язання здійснити перерахунок пенсії,-

в с т а н о в и в:

Позивач ОСОБА_1 звернулася до суду із адміністративним позовом до Тернопільського об»єднаного управління Пенсійного фонду України Тернопільської області про визнання дій неправомірними та зобов»язання здійснити перерахунок пенсії.

Судом встановлено, що подана заява за своїм змістом і формою не відповідає вимогам ст.ст.2, 104,105,106 Кодексу адміністративного судочинства України.

Відповідно до ч.1 ст.3 Закону України «Про судовий збір», судовий збір справляється: за подання до суду позовної заяви та іншої заяви, передбаченої процесуальним законодавством.

Згідно ч. 1 ст. 4 Закону України « Про судовий збір», зі змінами внесеними Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» № 1774-VIII від 06.12.2016 року, судовий збір справляється у відповідному розмірі від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду, - у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі.

Станом на 01.01.2017 року розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб, відповідно до ст.7 Закону України « Про державний бюджет на 2017 рік » становить 1600 гривень.

Згідно п. 3.1 ч. 2 ст. 4 Закону України «Про судовий збір» за подання до адміністративного суду адміністративного позову немайнового характеру фізичною особою ставка судового збору встановлена у розмірі, що становить 0,4 розміру прожиткового мінімуму, тобто 640 грн.

Всупереч вимог ч.3 ст.106 КАС України до позовної заяви не долучено оригінал документу про сплату судового збору у розмірі визначеному Законом України «Про судовий збір» для адміністративного позову немайнового характеру, не представлено доказів про звільнення від сплати судового збору та не заявлено клопотання про звільнення від його сплати.

Всупереч вимог ч.2,3 ст.106 КАС України до адміністративного позову не долучено: докази якими позивач обґрунтовує свої позовні вимоги; необхідну кількість копій позовної заяви із копіями доданих до неї матеріалів відповідно до кількості відповідачів.

У силу ч.1 ст.108 КАС України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтею 106 цього Кодексу, постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, у якій зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб їх усунення і встановлюється строк, достатній для усунення недоліків.

Отже заяву слід залишити без руху та надати позивачу строк п»ять днів з дня отримання ухвали, для:

-долучення до позовної заяви доказів, якими позивач обґрунтовує свої позовні вимоги;

-долучення копій позовної заяви із копіями доданих до неї матеріалів відповідно до кількості відповідачів;

-сплати судового збору в розмірі-0,4 розміру прожиткового мінімуму(640 грн.), оскільки даний спір має немайновий характер на рахунок «судовий збір: розрахунковий рахунок : 31212206700002, код одержувача : 37977726 у ГУДК України в Тернопільській області; код бюджетної класифікації 22030001; МФО 838012 призначення платежу судовий збір, код 02886692 Пункт_3.1)».

За таких обставин, вважаю, що позов ОСОБА_1 до Тернопільського об»єднаного управління Пенсійного фонду України Тернопільської області слід залишити без руху та надати позивачу строк для усунення недоліків.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 106, 108 КАС України,-

у х в а л и в:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Тернопільського об»єднаного управління Пенсійного фонду УкраїниТернопільської області про визнання дій неправомірними та зобов»язання здійснити перерахунок пенсії -залишити без руху, встановивши строк, достатній для усунення недоліків, який не може перевищувати п’яти днів з дня отримання ухвали.

Копію ухвали про залишення позовної заяви без руху невідкладно надіслати особі, яка що звернулася із позовною заявою.

У разі невиконання вказаних в ухвалі вимог до встановленого терміну, позовна заява вважатиметься неподаною та буде повернута.

Апеляційна скарга на ухвалу суду може бути подана до Львівського апеляційного адміністративного суду через Тернопільський міськрайонний суд на протязі п»яти днів з дня її проголошення. Якщо ухвалу було постановлено у письмовому провадженні або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п»яти днів з дня отримання копії ухвали.

Головуючий суддя

ОСОБА

_2

Джерело: ЄДРСР 66761381
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку