open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 372/765/17

Провадження № 2-659/17

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

26 травня 2017 року Обухівський районний суд Київської області у складі:

головуючого судді Болобана В.Г.,

за участі секретаря Рудніцької О.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі судових засідань Обухівського районного суду Київської областіцивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про стягнення аліментів,

встановив:

У березні 2017 року позивач ОСОБА_1 звернулася до суду з вищезазначеною позовною заявою. В обґрунтування своїх позовних вимог зазначила, що з із відповідачем по справі ОСОБА_2 вона проживала у незареєстрованому шлюбі, від якого у них народився син – ОСОБА_3. Спільне життя з відповідачем останнім часом не склалось через різні погляди на життя та несумісність характерів та з липня 2016 року вони проживають окремо. Син проживає разом із позивачкою та перебуває на її утриманні. У зв’язку з тим, що відповідач відмовляється в добровільному порядку надавати кошти на утримання їхнього спільного сина, просила стягнути з нього аліменти на його утримання доньки в розмірі 1/4 частини всіх його видів заробітку (доходу) щомісячно, але не менше ніж 30 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, починаючи стягнення з дня подачі позовної заяви і до досягнення дитиною повноліття.

Позивач ОСОБА_1 в судове засідання не з’явилась, надала заяву в якій просила розглянути справу у її відсутність, зазначила, що позовні вимоги підтримує та просила позов задовольнити.

Відповідач ОСОБА_2 в судове засідання не з’явився. Подав заяву в якій зазначив, що позовні вимоги, щодо стягнення з нього аліментів на утримання їхнього з позивачкою сина визнає та просив розглянути справу за його відсутності. Долучив також докази на підтвердження того, що в нього на утриманні перебуває ще одна дитина та подав довідку про доходи з місця роботи.

Відповідно до ч. 2 ст. 197 ЦПК України в разі неявки в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності осіб, які беруть участь у справі, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється. З огляду на викладене фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось.

З’ясувавши всі обставини справи та перевіривши їх наданими сторонами доказами, суд вважає необхідним позов ОСОБА_1 задовольнити, виходячи з таких обставин.

З матеріалів справи вбачається, що сторони мають малолітнього сина - ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1. Зазначені обставини підтверджуються свідоцтвом про народження виданим відділом державної реєстрації актів цивільного стану реєстраційної служби Обухівського міськрайонного управління юстиції у Київській області серії І-ОК № 304228 (а. с.2).

Відповідач позов визнав (шляхом подачі відповідної заяви) та не заперечив проти стягнення аліментів в розмірі 1/4 частини всіх його видів заробітку (доходу) щомісячно, але не менше ніж 30 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, починаючи стягнення з дня подачі позовної заяви і до досягнення дитиною повноліття щомісячно.

Відповідно до частини 4 ст. 174 ЦПК України у разі визнання відповідачем позову суд за наявності для того підстав ухвалює рішення про задоволення позову.

Відповідно до ч. 1 ст. 180 СК України, батьки зобов’язані утримувати дитину до досягнення нею повноліття.

Статтею 7 СК України встановлено, що «дитина має бути забезпечена можливістю здійснення її прав, установлених Конституцією України, Конвенцією про права дитини, іншими міжнародними договорами України, згода на обов’язковість, яких надана Верховною Радою України», але дитина сторін по вині відповідача не має можливості реалізувати в повній мірі своє право.

Відповідно до ч. 1 ст. 182 СК України при визначенні розміру аліментів суд враховує: стан здоров'я та матеріальне становище дитини; стан здоров'я та матеріальне становище платника аліментів; наявність у платника аліментів інших дітей, непрацездатних чоловіка, дружини, батьків, дочки, сина; інші обставини, що мають істотне значення.

Суд, при визначенні розміру аліментів, враховує обставини відповідно до статей 182, 183 СК України, а також факт наявності у відповідача ще однієї дитини на утриманні (що підтверджується матеріалами справи), та вважає необхідним встановити розмір аліментів в розмірі 1/4 частини всіх його видів заробітку (доходу) щомісячно, але не менше ніж 30 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, починаючи стягнення з дня подачі позовної заяви і до досягнення дитиною – ОСОБА_3 повноліття.

Відповідно до п.1 ч.1 ст. 367 ЦПК України необхідно допустити негайне виконання рішення в частині стягнення з ОСОБА_2 на користь ОСОБА_1 аліментів на утримання сина ОСОБА_3 за один місяць.

Згідно зі ст. 88 ЦПК України судові витрати слід покласти на відповідача.

На підставі викладеного, керуючись статтями 75, 81, 84, 181, 182, 191 Сімейного Кодексу України, статтями 4, 10, 11, 58, 59, 60, 88, 174, 197, 209, 212, 213, 215, 367 ЦПК України, суд

Вирішив:

Позов ОСОБА_1 задовольнити.

Стягувати з ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_2, на користь ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_3, аліменти на утримання сина ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1, в розмірі 1/4 частини всіх його видів заробітку (доходу) щомісячно, але не менше ніж 30 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку щомісячно, починаючи з 16 березня 2017 року до досягнення дитиною повноліття.

Допустити негайне виконання рішення в частині стягнення з ОСОБА_2 на користь ОСОБА_1 аліментів на утримання сина ОСОБА_3 в межах суми платежу за один місяць.

Стягнути з ОСОБА_2 на користь Державної судової адміністрації України судовий збір в розмірі 640,00 грн.

Рішення набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Апеляційна скарга на рішення суду подається до Апеляційного суду Київської області через Обухівський районний суд Київської області, протягом десяти днів з дня його проголошення.

Суддя

ОСОБА

_4

Джерело: ЄДРСР 66729120
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку