open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Єдиний державний реєстр судових рішень

пр. № 1-кс/759/1597/17

ун. № 759/7100/17

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12 травня 2017 року Святошинський районний суд м. Києва у складі:

Слідчого - судді ОСОБА_1 ,

за участю секретаря ОСОБА_2

розглянувши у судовому засіданні в залі суду в м. Києві клопотання прокурора Київської місцевої прокуратури ОСОБА_3 про призначення документальної позапланової перевірки у досудовому розслідуванні внесеного до ЄРДР за № 12015100020004277 від 15.05.2015 р. за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 205, ч. 3 ст. 212 КК України, -

В С Т А Н О В И В :

Прокурор Київської місцевої прокуратури ОСОБА_3 звернувся до суду з зазначеним клопотанням про призначення документальної позапланової перевірки ТОВ «Века Буд» (код ЄДРПОУ 37310863).

Відповідно до ч. 1 ст. 1 КПК України, порядок кримінального провадження на території України визначається лише кримінальним процесуальним законодавством України. Кримінальне провадження - це досудове розслідування і судове провадження, процесуальні дії у зв`язку із вчиненням діяння, передбаченого Законом України про кримінальну відповідальність (п. 10 ч. 1 ст. 3 КПК України).

Вимогами чинного КПК України передбачено, що слідчим суддею в межах його компетенції на стадії досудового розслідування розглядаються клопотання про застосування заходів забезпечення кримінального провадження, проведення слідчих (розшукових) дій та негласних слідчих (розшукових) дій.

Відповідно до п.18) ч.1 ст.3 КПК України слідчий суддя - суддя суду першої інстанції, до повноважень якого належить здійснення у порядку, передбаченому цим Кодексом, судового контролю за дотриманням прав, свобод та інтересів осіб у кримінальному провадженні.

Відповідно до ч. 2 ст. 93 КПК України, перевірка у кримінальному провадженні є способом збирання доказів стороною обвинувачення.

Види заходів забезпечення кримінального провадження передбачені ст. 131 КПК України і до них не відноситься надання дозволу на проведення перевірки. Останнє не є і слідчими (розшуковими) чи негласними слідчими (розшуковими) діями (Глави 20, 21 Розділу ІІІ КПК України).

КПК України не регламентується порядок розгляду слідчим суддею клопотань прокурора, слідчого щодо надання дозволу на проведення перевірки, обсяг доказування при їх розгляді, критерії, за якими слідчий суддя повинен визначати достатність підстав для надання дозволу на проведення перевірки.

Процесуальний закон взагалі не передбачає розгляд слідчим суддею таких клопотань.

Враховуючи викладені обставини, дане клопотання не підлягає розгляду слідчим суддею, оскільки КПК України не передбачено порядку розгляду питань про призначення проведення перевірок щодо дотримання вимог земельного законодавства, проведення перевірки не є заходом забезпечення кримінального провадження, слідчою (розшуковою) чи негласною слідчою (розшуковою) дією.

За таких обставин подане клопотання підлягає поверненню прокурору, оскільки його розгляд не відноситься до повноважень слідчого судді і не підлягає розгляду останнім в силу чинного КПК України.

Керуючись ст.ст. 93, 110, 131, 132, 309, 369-372 КПК слідчий суддя

У Х В А Л И В:

Клопотання прокурора Київської місцевої прокуратури ОСОБА_3 про призначення документальної позапланової перевірки у досудовому розслідуванні внесеного до ЄРДР за № 12015100020004277 від 15.05.2015 р. за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 205, ч. 3 ст. 212 КК України - повернути прокурору.

Апеляційна скарга може бути подана на ухвалу слідчого судді протягом п`яти днів з дня отримання стороною кримінального провадження копії судового рішення.

Cлідчий суддя

Святошинського районного суду м. Києва ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 66624453
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку