open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Єдиний державний реєстр судових рішень

Справа № 1-279

2009 рік

П О С Т А Н О В А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27 жовтня 2009 р.


Першотравневий районний суд м. Чернівці в складі: головуючого - судді Іщенка І.В., при секретарі Калініченко С.Б. за участю прокурора Сорохан Т.М., адвоката ОСОБА_1., законного представника ОСОБА_2., представника служби у справах дітей Чернівецької міської ради, представника кримінальної міліції у справах неповнолітніх, розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Чернівці справу по обвинуваченню


ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1 року народження, українки, громадянки країни, уродженки АДРЕСА_1, проживає в АДРЕСА_2, не працююча, раніше не судима, не заміжня, має на утриманні неповнолітню дитину 2008 року народження,



у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.185 КК України,-


В С Т А Н О В И В:



Неповнолітня ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1 року народження, уродженка АДРЕСА_1, мешканка АДРЕСА_2, будучи раніш не судимою, стала на шлях вчинення умисного корисливого злочину, який скоїла з наступних обставин: Так 21.05.2009 року приблизно 02:30 год. н/л ОСОБА_3 перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, знаходячись в приміщенні кімнати готель «Вікінг», що по вулиці Білоруській бум. Чернівці, де переслідуючи умисну корислив мету направлену на таємне викрадення чужого майна, скориставшись відсутністю ОСОБА_4 ІНФОРМАЦІЯ_2 року народження з кишені штанів, останнього, таємно викрала гроші сумі 1680 гривень, які належать ОСОБА_4., чим завдала останньому матеріальної шкоди на вказану суму, після чого з викраденим майном з місця вчинення злочину скрилася, розпорядившись ним на власний розсуд.

В судовому засіданні неповнолітня ОСОБА_3. винною себе визнала повністю та пояснила, що вчинила даний злочин необдумано. У вчиненому щиро кається і просить суд її суворо не карати.

Вина неповнолітньої ОСОБА_3. підтверджується показами свідків іншими матеріалами справи.

Таким чином вина ОСОБА_3. повністю доведена.

Адвокат підсудної ОСОБА_3. ОСОБА_1. заявила клопотання про закриття кримінальної справи та застосування до неї заходів виховного характеру у вигляді застереження.

Підсудна ОСОБА_3. підтримала дане клопотання.

Прокурор, представник служби у справах дітей, представник кримінальної міліції у справах неповнолітніх не заперечували проти закриття справи і застосування відносно ОСОБА_3. заходів виховного характеру.

Оцінивши зібрані по справі докази в їх сукупності, суд вважає, що вчинений неповнолітньою ОСОБА_3. злочин , передбачений ч.1 ст.185 КК України відноситься до злочинів середньої тяжкості, але враховуючи щире розкаяння, відшкодування шкоди потерпілому та подальшої бездоганної поведінки вона на момент постановлення вироку не потребує застосування покарання.

Враховуючи наведене, вислухавши думку прокурора, адвоката, законного представника суд приходить до висновку про те, що до ОСОБА_3. слід застосувати такий примусових захід виховного характеру, як застереження, а провадження по даній справі закрити.

На підставі наведеного та керуючись ст. ст. 105 КК України, ст.. 7-1, 447, 448 КПК України, суд -


П О С Т А Н О В И В :


Звільнити ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 року народження від покарання за вчинення злочину, передбаченого ч.1 ст.185 КК України.

Кримінальну справу по обвинуваченню ОСОБА_3. у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.185 КК України провадженням закрити.

Запобіжний захід обраний стосовно ОСОБА_3. підписку про не виїзд скасувати.

Речові докази грошові кошти в сумі 1680 грн. визнати за потерпілим ОСОБА_4.

Стягнути з ОСОБА_3. на користь НДЕКЦ при УМВСУ в Чернівецькій області - 112 грн. 68 коп. судових витрат за проведення експертизи.

Застосувати відносно неповнолітньої ОСОБА_3 примусовий захід виховного характеру, у вигляді застереження.

На постанову суду може бути подана апеляція до апеляційного суду Чернівецької області через Першотравневий районний суд м. Чернівці протягом 15 діб, з моменту проголошення



Головуючий суддя Іщенко І.В.






Джерело: ЄДРСР 6660790
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку