open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Єдиний державний реєстр судових рішень

Справа № 520/5660/17

Провадження № 1-кс/520/1140/17

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

17.05.2017 року слідчий суддя Київського районного суду м. Одеси ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю слідчого СВ Київського ВП в м. Одесі ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Одесі клопотання слідчого СВ Київського ВП в м. Одесі ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором Одеської місцевої прокуратури № 1 ОСОБА_4 про дозвіл на тимчасовий доступ до інформації, яка містить охоронювану законом таємницю у кримінальному провадженні № 12017160480001066 від 25.03.2017 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 185 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

16.05.2017 року до Київського районного суду м. Одеси надійшло клопотання слідчого погоджене прокурором про тимчасовий доступ до інформації, яка містить охоронювану законом таємницю.

Як вбачається з клопотання, 24.03.2017 до ЧЧ Київського ВП в місті Одесі надійшла заява ОСОБА_5 про те, що невстановлена особа, в період часу з 18:00 год. по 20:00 год. 24.03.2017, шляхом підбору ключа проникла до квартири АДРЕСА_1 , звідки таємно викрала грошові кошти, золоті прикраси, наручні годинники, пістолет ПМР ХК, посвідчення про дозвіл на зберігання зброї, чим спричинили ОСОБА_5 матеріальну шкоду на загальну суму 345 860 гривень.

За даним фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12017160480001066 від 25.03.2017 внесено відповідні відомості та розпочато кримінальне провадження.

В ході допиту потерпілої було встановлено, що вона разом зі своєю матір`ю та сином близько 20:00 приїхала до належного їм будинку, розташованому за адресою: АДРЕСА_2 , відкрила двері своїм ключем, увійшовши в квартиру виявили, що обстановка порушена, балконні двері відчинені та виявили відсутність майна, а саме золоті прикраси, наручні годинники, грошові кошти, пістолет ПМР ХК, посвідчення про дозвіл на зберігання зброї. Також потерпіла повідомила, що в її квартирі проводились ремонтні роботи особою на ім`я ОСОБА_6 ( НОМЕР_1 ) та особою на ім`я ОСОБА_7 ( НОМЕР_2 ).

Своє клопотання слідчий обґрунтовує можливістю використання як доказів відомостей, що містяться в документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів, а також неможливістю отримання вказаних відомостей в інший спосіб. Надання тимчасового доступу до інформації, яка знаходиться в операторів телекомунікацій, необхідне з метою встановлення осіб, що причетні до вказаного вище діяння, шляхом перевірки інформації про з`єднання (моніторингу з`єднань) абонентів стільникового зв`язку у зоні дії покриття зазначених базових станцій операторів мобільного зв`язку. Отримані в операторів телекомунікацій зазначені відомості, можуть бути використані, як докази у кримінальному провадженні.

В судовому засіданні слідчий підтримала клопотання в повному обсязі та просила слідчого суддю його задовольнити.

Вивчивши клопотання та матеріали, якими обґрунтовуються доводи клопотання, а також вислухавши думку слідчого, слідчий суддя вважає, що клопотання слідчого погоджене прокурором підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до п. 7 ч. 1 ст. 162 КПК України, до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, належить, зокрема: інформація, яка знаходиться в операторів та провайдерів телекомунікацій, про зв`язок, абонента, надання телекомунікаційних послуг, у тому числі отримання послуг, їх тривалості, змісту, маршрутів передавання тощо.

Згідно ч. 2,3 ст. 9 Закону України «Про телекомунікації», зняття інформації з телекомунікаційних мереж заборонене, крім випадків, передбачених законом. Оператори, провайдери телекомунікацій зобов`язані вживати відповідно до законодавства технічних та організаційних заходів із захисту телекомунікаційних мереж, засобів телекомунікацій, інформації з обмеженим доступом про організацію телекомунікаційних мереж та інформації, що передається цими мережами.

Відповідно до ч. 5 ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Згідно ч. 6 ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбаченихчастиною п`ятоюцієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

На підставі вищевикладеного, з метою досягнення повноти, всебічності та неупередженості розслідування зазначеного кримінального правопорушення, отримання документів, які як самі по собі, так і в сукупності з іншими речами та документами кримінального провадження мають суттєве значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні, а також можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів, слідчий суддя приходить до переконання, що клопотання слідчого підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 159, 163-166 КПК України,

УХВАЛИВ :

Клопотання слідчого СВ Київського ВП в м. Одесі ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором Одеської місцевої прокуратури № 1 ОСОБА_4 про дозвіл на тимчасовий доступ до інформації, яка містить охоронювану законом таємницю у кримінальному провадженні № 12017160480001066 від 25.03.2017 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 185 КК України задовольнити.

Зобов`язати компанію ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », розташовану за адресою: АДРЕСА_3 , виготовити на паперовому та/або електронному носієві документ, що містить інформацію про з`єднання абонента стільникового зв`язку НОМЕР_1 у період часу з 09:00 години 13.03.2017 року до 09:00 годин 25.03.2017 року та забезпечити тимчасовий доступ й можливість вилучення оперуповноваженими ВКП Київського ВП в м.Одесі ГУНП України в Одеській області:

-о/у ВКП майор поліції ОСОБА_8 (0018109);

-ст. о/у старший лейтенант поліції ОСОБА_9 (0018117);

-ст. о/у капітан поліції ОСОБА_10 (0018196);

-ст. о/у капітан поліції ОСОБА_11 (0018196);

-о/у лейтенант поліції ОСОБА_12 (0018003);

-о/у лейтенант поліції ОСОБА_13 (0018043);

-о/у старший сержант поліції ОСОБА_14 (0018044);

-о/у лейтенант поліції ОСОБА_15 (0092419);

-о/у капітан поліції ОСОБА_16 (0061272);

-о/у старший лейтенант поліції ОСОБА_17 ( НОМЕР_3 );

-о/у старший лейтенант поліції ОСОБА_18 (0018125);

-о/у ВКП старший лейтенант поліції ОСОБА_19 (0018122);

наступної інформації:

1. Адреси розташування та номери базових станцій, які забезпечували зв`язок.

2. Типи з`єднання (вхідні, вихідні дзвінки, SMS, MMS, GPRS, переадресація).

3. Дата, час та тривалість з`єднання,з`єднання нульової тривалості.

4. Ідентифікаційні ознаки кінцевого обладнання (абонентський номер сім - картки, IMEI), ідентифікаційні ознаки терміналу, з яким відбувався сеанс зв`язку.

5. Ідентифікаційні ознаки терміналу, з яким відбувався сеанс зв`язку (абонент Б).

Строк дії ухвали встановити один місяць з дня її постановлення.

Попередити посадових осіб ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », що у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених документів

Ухвала оскарженню не підлягає,набираєзаконної сили після їїпостановлення.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 66564048
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку