open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

1Справа № 335/4892/17 1-кс/335/3316/2017

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15 травня 2017 року м. Запоріжжя.

Слідчий суддя Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у судовому засіданні у залі суду у м. Запоріжжя клопотання слідчого СУ ГУНП в Запорізькій області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів та матеріали досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12016080060001844 від 26.04.2016 року за ознаками вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 191, ч. 5 ст. 191 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

З наданих суду матеріалів вбачається, що в провадженні СУ ГУНП в Запорізькій області перебувають матеріали досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12016080060001844 від 26.04.2016 року за ознаками вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 191, ч. 5 ст. 191 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що протягом 2016 року службові особи ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » за попередньою змовою з невстановленими особами, незаконно заволоділи майном державного підприємства, шляхом демонтажу електролізних ванн, із подальшою їх реалізацією за завідомо підробленими офіційними документами в якості металобрухту, вчинені в особливо великих розмірах.

Корпоративні права держави у ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » становлять 68,01 % , тобто держава володіє контрольним пакетом акцій товариства.

Відповідно до Розпорядження Кабінету Міністрів України від 28.12.2016 № 1057-р ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » був включений до переліку об`єктів, що підлягають приватизації у 2017 році.

Відповідно до ст. 12 Закону України «Про приватизацію державного майна» з моменту прийняття рішення про приватизацію об`єкта, стосовно його майна та земельної ділянки на якій розташований такий об`єкт, забороняється здійснення операції (дій) в наслідок яких може відбутися відчуження зазначеного майна чи зменшення його вартості. У разі необхідності для забезпечення ефективного функціонування господарської організації, що приватизується, зазначені дії здійснюються за погодженням з державним органом приватизації, яким у даному випадку є ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Досудовим слідством встановлено, що ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », код ЄДРПОУ НОМЕР_1 в ході ведення господарської діяльності використовувало розрахунковий рахунок № НОМЕР_2 у валюті українська гривня, Євро, долар США, англійський фунт стерлінгів, російський рубль та інші рахунки, відкриті у АТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », МФО НОМЕР_3 .

З метою встановлення всіх обставин, які мають значення для проведення досудового розслідування, у органу досудового розслідування виникла необхідність отримати дозвіл на тимчасовий доступ до банківських документів, з можливістю їх подальшого вилучення, що перебувають у володінні АТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » /код ЄДРПОУ НОМЕР_4 / за адресою: АДРЕСА_1 , а саме виписки руху грошових коштів по розрахунковому рахунку № НОМЕР_2 у валюті українська гривня, Євро, долар США, англійський фунт стерлінгів, російський рубль та іншим рахункам у будь-яких валютах, відкритих ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », код ЄДРПОУ НОМЕР_1 у АТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » /код ЄДРПОУ НОМЕР_4 /, а також інформації щодо відкритих ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », код ЄДРПОУ НОМЕР_1 карткових та розрахункових рахунків в АТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » /код ЄДРПОУ НОМЕР_4 / за період часу з 16.12.2015 по 03.03.2017 із зазначення дати відкриття/закриття, номеру рахунку (картки), типу рахунку, назви валюти тощо, у зв`язку з чим слідчий звернувся до суду з даним клопотанням.

В судовому засіданні слідчий підтримав дане клопотання та просить його задовольнити.

Представник особи, у володінні якої перебувають зазначені у клопотанні документи, в судове засідання не з`явився, причину неявки суду не повідомив, відповідно до ч. 4 ст. 163 КПК України його неявка не є перешкодою для розгляду клопотання.

Перевіривши надані матеріали клопотання та дослідивши надані докази, заслухавши пояснення прокурора, слідчий суддя вважає за необхідне клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів задовольнити частково, надати дозвіл на тимчасовий доступ до виписки руху грошових коштів по розрахунковому рахунку № НОМЕР_2 у валюті українська гривня, Євро, долар США, англійський фунт стерлінгів, російський рубль та іншим рахункам у будь-яких валютах, відкритих ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », код ЄДРПОУ НОМЕР_1 у АТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » /код ЄДРПОУ НОМЕР_4 / з вказівкою дати і розшифровкою проведеної операції, номера документа, призначення платежу, підстав руху грошових коштів, найменування контрагентів, коду ЄДРПОУ, МФО банку, розрахункового рахунку контрагентів, з 16.12.2015 по 03.03.2017, в електронному та паперовому носіях інформації; юридичної справи ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ; платіжних доручень, чеків на зняття грошових коштів за період часу з 16.12.2015 по 03.03.2017, банківських карток із зразками підпису та відтиском печатки ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ; електронних платіжних документів, які надходили до банку по системах Клієнт-Банк, Інтернет-Банк, СМС послуги та ін. на підставі яких банком здійснювався переказ грошових коштів на рахунки інших суб`єктів із зазначенням анкетних даних особи, пароль якої вказаний на даних електронних платіжних документах ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », код ЄДРПОУ НОМЕР_1 за період часу з 16.12.2015 по 03.03.2017, оскільки на думку слідчого судді вказані документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у цьому кримінальному провадженні і зазначені у клопотанні обставини іншими способами довести неможливо.

Беручи до уваги, що слідчим не доведено необхідність вилучення зазначених у клопотанні документів, слідчий суддя вважає за необхідне надати дозвіл на їх копіювання.

З урахуванням вимог ч. 2 ст. 160 КПК України, якою передбачено, що у клопотанні про надання дозволу на тимчасовий доступ зазначаються, зокрема, речі і документи, тимчасовий доступ до яких планується отримати , підстави вважати, що речі і документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи, клопотання слідчого в частині отримання інформації щодо інших відкритих ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », код ЄДРПОУ НОМЕР_1 карткових та розрахункових рахунків в АТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » /код ЄДРПОУ НОМЕР_4 / є необґрунтованим, оскільки з матеріалів клопотання не можливо встановити наявності інших рахунків ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , відкритих в АТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » /код ЄДРПОУ НОМЕР_4 /.

На підставі викладеного, керуючись ст. 159-163, 369, 372 КПК України, слідчий суддя -

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого про тимчасовий доступ до речей і документів задовольнити частково.

Надати слідчому СУ ГУ НП в Запорізькій області ст. лейтенанту поліції ОСОБА_3 , старшому слідчому СУ ГУНП в Запорізькій області майору поліції ОСОБА_4 , старшому слідчому СУ ГУНП в Запорізькій області підполковнику поліції ОСОБА_5 , слідчому СУ ГУНП в Запорізькій області ст. лейтенанту поліції ОСОБА_6 , слідчому СГ СУ ГУНП в Запорізькій області капітану поліції ОСОБА_7 , старшому оперуповноваженому в ОВС УЗЕ в Запорізькій області ДЗЕ НП України капітану поліції ОСОБА_8 або за дорученням слідчого ОСОБА_3 іншій уповноваженій особі дозвіл на тимчасовий доступ до оригіналів банківських документів, які перебувають у володінні АТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » /код ЄДРПОУ НОМЕР_4 / за адресою: АДРЕСА_1 , з можливістю їх копіювання, а саме:

- виписки руху грошових коштів по розрахунковому рахунку № НОМЕР_2 у валюті українська гривня, Євро, долар США, англійський фунт стерлінгів, російський рубль та іншим рахункам у будь-яких валютах, відкритих ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », код ЄДРПОУ НОМЕР_1 у АТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » /код ЄДРПОУ НОМЕР_4 / з вказівкою дати і розшифровкою проведеної операції, номера документа, призначення платежу, підстав руху грошових коштів, найменування контрагентів, коду ЄДРПОУ, МФО банку, розрахункового рахунку контрагентів, з 16.12.2015 по 03.03.2017, в електронному та паперовому носіях інформації;

- юридичної справи ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ;

- платіжних доручень, чеків на зняття грошових коштів за період часу з 16.12.2015 по 03.03.2017, банківських карток із зразками підпису та відтиском печатки ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ;

- електронних платіжних документів, які надходили до банку по системах Клієнт-Банк, Інтернет-Банк, СМС послуги та ін. на підставі яких банком здійснювався переказ грошових коштів на рахунки інших суб`єктів із зазначенням анкетних даних особи, пароль якої вказаний на даних електронних платіжних документах ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », код ЄДРПОУ НОМЕР_1 за період часу з 16.12.2015 по 03.03.2017.

В іншій частині в задоволенні клопотання відмовити.

Встановити строк дії вказаної ухвали суду до 15.06.2017 року.

Відповідно до ч. 1 ст. 166 КПК України, у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

У випадку вилучення речей і документів, за відсутністю яких юридична особа позбавляється можливості здійснювати свою діяльність ухвала може бути оскаржена до апеляційного суду Запорізької області протягом п`яти днів з дня її оголошення.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 66529223
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку