open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Справа № 751/2250/17

Провадження №3/751/971/17

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15 травня 2017 року м.Чернігів

Новозаводський районний суд м. Чернігова

в складі: головуючого судді Маслюк Н.В.

секретаря Дасюк Н.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Чернігові матеріали про притягнення до адміністративної відповідальності за ч.2 ст. 44-1 КУпАП ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, проживаючого за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_2, зареєстрованого: ІНФОРМАЦІЯ_3, не працюючого,

В с т а н о в и в :

Із протоколу про адміністративне правопорушення серії АА № 349806 вбачається, що ОСОБА_1 14.04.2017 року о 06 год. 00 хв. в м. Чернігові по вул. Чорновола, 20, ухилився від медичного огляду та обстеження на стан наркотичного сп’яніння та від медичного обстеження на предмет вживання психотропних речовин, у зв’язку з виявленими у останнього ознак наркотичного сп’яніння, а саме: розширені зіниці очей, які не реагують на світло, неприродньо бліде обличчя, підвищена жвавість мови, чим вчинив правопорушення, передбачене ч.2 ст. 44-1 КУпАП.

ОСОБА_1 в судове засідання не з’явився, про час та місце слухання справи повідомлений належним чином, причини неявки суду невідомо, клопотань про відкладення розгляду справи суду не надходило. Суд вважає за можливе справу розглянути без його участі.

Дослідивши матеріали справи, суд дійшов наступного висновку.

Адміністративна відповідальність за частиною другою статті 44-1 КУпАП настає у разі ухилення особи, яка зловживає наркотичними засобами або психотропними речовинами, від медичного обстеження.

У відповідності до ч.1 ст.13 Закону України «Про заходи протидії незаконному обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів та зловживанню ними»медичний огляд проводиться за направленням поліцейських, а медичне обстеження – за направленням лікаря-нарколога. Особа, яка ухиляється від медичного огляду чи медичного обстеження, підлягає приводу до наркологічного закладу органом Національної поліції.

Частиною 2 ст. 7 КУпАП передбачено, що провадження в справах про адміністративні правопорушення здійснюється на основі суворого додержання законності.

Відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 278 КУпАП орган (посадова особа) при підготовці до розгляду справи про адміністративне правопорушення вирішує, зокрема, питання про те, чи правильно складено протокол про адміністративне правопорушення.

Вимоги до протоколу про адміністративне правопорушення встановлені ст. 256 КУпАП. Зокрема, в ньому повинні бути зазначені: час, місце, обставини вчинення правопорушення, дані про особу, що притягується до адміністративної відповідальності, в тому числі про її притягнення до адміністративної відповідальності впродовж року, а також інші відомості, що необхідні для прийняття законного та обґрунтованого рішення у справі.

Однак, в матеріалах справи відсутні направлення поліцейського та лікаря-нарколога щодо необхідності медичного огляду та обстеження ОСОБА_1 Крім того, відсутні відомості про те, що ОСОБА_1 зловживає наркотичними засобами, перебуває на обліку у лікаря-нарколога.

Вищезазначені недоліки не дають можливості об’єктивно розглянути дану справу, у зв’язку з чим матеріали справи про адміністративне правопорушення підлягають поверненню до Управління патрульної поліції в м. Чернігові, для доопрацювання.

При доопрацюванні матеріалів справи про адміністративне правопорушення необхідно усунути вищенаведені недоліки, з дотриманням вимог ст. 38 КУпАП щодо строків накладення адміністративного стягнення.

На підставі наведеного, керуючись ст. ст. 44-1, 256, 278, 283, 284 КУпАП, суд

постановив:

Матеріали справи про притягнення ОСОБА_1 до адміністративної відповідальності за за ч.2 ст. 44-1 КУпАП повернути до Управління патрульної поліції в м. Чернігові, для доопрацювання.

Постанова оскарженню не підлягає.

Суддя: Н.В. Маслюк

Джерело: ЄДРСР 66489494
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку