open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Справа № 647/745/17

№ провадження 2/647/364/2017

З А О Ч Н Е Р І Ш Е Н Н Я

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16.05.2017 року Бериславський районний суд Херсонської області у складі:

головуючого судді: Корсаненкової О.О.

за участю секретаря: Бондаренко Г.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду у місті Бериславі цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про стягнення аліментів на утримання дружини до досягнення дитиною трирічного віку, суд -

встановив:

У квітні 2017 року позивач звернулася до суду із вказаним позовом посилаючись на те, що вона перебувала у фактичних шлюбних відносинах із відповідачем. Від даного шлюбу вони мають неповнолітню дитину ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1. Позивачка не працює, знаходиться у відпустці по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, соціальної допомоги для забезпечення нормальних умов життя доньки не вистачає. Відповідач добровільно брати участь в утриманні дружини відмовляється. У зв'язку з чим позивач просить стягнути з ОСОБА_2 на її користь аліменти на її утримання у розмірі 1 000 грн. щомісячно до досягнення дитиною трирічного віку.

В судове засідання позивач не з'явилася, заявою від 16.05.2017 року просила розглянути справу за її відсутності, на позовних вимогах наполягала. Проти винесення заочного рішення не заперечувала.

Відповідач в судове засідання не з'явився, про час та місце судового засідання повідомлявся належним чином, про що свідчить поштове повідомлення. Причину своєї неявки не повідомив. Зі згоди позивача суд ухвалює рішення при заочному розгляді справи, що відповідає положенням ст.224 ЦПК України.

Дослідивши матеріали справи, судом встановлено такі факти та відповідні ним правовідносини.

ОСОБА_1 та ОСОБА_2, сторони по справі перебували у фактичних шлюбних відносинах, мають спільну дитину ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1, про що свідчить свідоцтво про народження НОМЕР_1 від 16.12.2015 року(а.с.3).

Згідно довідки виконавчого комітету Одрадокам'янської сільської ради Бериславського району Херсонської області №1186 від 12.04.2017 року (а.с.3), дитина проживає разом з матір'ю ОСОБА_1 та знаходиться на її утриманні.

Згідно із рішенням Бериславського районного суду Херсонської області від 16.05.2017 року, із ОСОБА_2 на користь ОСОБА_1 стягнуто аліменти на утримання дитини - ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1, у розмірі 1/4 частини всіх видів заробітку щомісячно, але не меншу 30% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

Відповідно до ч. 2 ст. 91 СК України жінка та чоловік, які не перебувають у шлюбі між собою, мають право на утримання в разі проживання з нею, ним їхньої дитини, відповідно до частин другої - четвертої статті 84 та статей 86 і 88 цього Кодексу.

Відповідно до ч.ч.2, 4 ст.84 СК України, дружина, з якою проживає дитина, має право на утримання від чоловіка - батька дитини до досягнення дитиною трьох років; право на утримання має дружина, з якою проживає дитина незалежно від того, чи вона працює, та незалежно від її матеріального становища, за умови, що чоловік може надавати матеріальну допомогу.

Згідно із ст.212 ЦПК України, суд оцінює докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному, об'єктивному та безпосередньому дослідженні наявних у справі доказів. Жоден доказ не має для суду наперед встановленого значення. Суд оцінює належність, допустимість і взаємний зв'язок доказів в їх сукупності.

Оцінивши зібрані по справі докази в їх сукупності, зважаючи на те, що з ОСОБА_2 за рішенням суду стягнуто аліменти на утримання дитини у розмірі 1/4 частини від усіх видів заробітку, враховуючи вимоги розумності та справедливості, суд вважає за необхідне стягнути з ОСОБА_2 аліменти на утримання ОСОБА_1 у розмірі 1/6 частини усіх видів його заробітку, щомісячно до досягнення ОСОБА_3 трирічного віку, в зв'язку з чим позов підлягає частковому задоволенню.

Крім того, відповідно до ст.88 ЦПК України із відповідача на користь держави підлягає стягненню судовий збір у розмірі 640,00 грн.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст. ст. 10, 11, 60, 88, 212-215, 367 ЦПК України, ст. ст. 84, 91, 180, 181, 182, 184 Сімейного кодексу України, суд -

вирішив:

Позов ОСОБА_1 - задовольнити частково.

Стягнути з ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_2, зареєстрованого та проживаючого за адресою АДРЕСА_1, на користь ОСОБА_1 аліменти на її утримання, у розмірі 1/6 частини усіх видів його заробітку щомісячно, починаючи з 12.04.2017 року до досягнення дитиною - ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1, трирічного віку.

Стягнути з ОСОБА_2 на користь держави судовий збір у розмірі 640,00 грн.

В іншій частині позову відмовити.

Рішення в частині стягнення аліментів підлягає негайному виконанню у межах суми платежу за один місяць.

Заочне рішення може бути переглянуте судом, що його ухвалив, за письмовою заявою відповідача, яку може бути подано протягом десяти днів з дня отримання його копії.

У разі залишення заяви про перегляд заочного рішення без задоволення заочне рішення може бути оскаржене в загальному порядку, встановленому ЦПК України. У цьому разі строк, на апеляційне оскарження рішення починає відраховуватися з дати постановлення ухвали про залишення заяви про перегляд заочного рішення без задоволення.

Позивач має право оскаржити заочне рішення протягом десяти днів з дня його проголошення, шляхом подання апеляційної скарги до апеляційного суду Херсонської області через Бериславський районний суд Херсонської області. Особи, які брали участь у справі, але не були присутні у судовому засіданні під час проголошення рішення, можуть подати апеляційну скаргу протягом десяти днів з дня отримання копії цього рішення.

Заочне рішення набирає законної сили після закінчення десятиденного строку на апеляційне оскарження.

Суддя О.О.Корсаненкова

Джерело: ЄДРСР 66488364
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку