open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

30 січня 2012 р.Справа № 2-а-1992/11/1407

Категорія:10.3.1Головуючий в 1 інстанції: Висоцька Г.А.

Судова колегія Одеського апеляційного адміністративного суду у складі:

головуючого Бітова А.І.

суддів Милосердного М.М.

ОСОБА_1

розглянувши в порядку письмового провадження в місті Одесі адміністративну справу за апеляційною скаргою управління Пенсійного фонду України в м. Вознесенськ Миколаївської області на постанову Вознесенського міськрайонного суду Миколаївської області від 22 березня 2011 року у справі за адміністративним позовом ОСОБА_2 до управління Пенсійного фонду України в м. Вознесенськ Миколаївської області про захист соціальних прав шляхом зобовязання здійснити нарахування та виплату щомісячного підвищення до пенсії дитині війни,

В С Т А Н О В И Л А :

Постановою Вознесенського міськрайонного суду Миколаївської області від 22 березня 2011 року бездіяльність УПФ України у м. Вознесенськ Миколаївської області щодо нарахування та виплати підвищення до пенсії дитині війни ОСОБА_2 за період з 24.08.2010 р. по 24.02.2011 р. на підставі Закону України "Про соціальний захист дітей війни" визнана протиправною.

Зобовязано УПФ України у м. Вознесенську Миколаївської області здійснити перерахунок та виплату щомісячного підвищення до пенсії дитині війни ОСОБА_2 за період з 24.08.2010 р. по 24.02.2011 р. згідно ст. 6 Закону України "Про соціальний захист дітей війни" в розмірі 30 % мінімальної пенсії за віком.

В апеляційній скарзі УПФ України в м. Вознесенську Миколаївської області просить скасувати судове рішення та ухвалити нове рішення, яким відмовити у задоволенні позову, посилаючись на те, що реалізація вказаного права позивача залежить від фінансових можливостей держави, а також на те, що Постанова Кабінету Міністрів України від 28 травня 2008 року №530 не скасована і, відповідно, підлягає застосуванню. Крім того, апелянт вказує, що розмір мінімальної пенсії за віком, встановлений Законом України "Про загальнообовязкове державне пенсійне страхування" не застосовується для розрахунку вказаного підвищення.

Перевіривши правильність застосування судом першої інстанції норм матеріального і процесуального права, юридичної оцінки обставинам справи, судова колегія доходить висновку, що апеляційна скарга не підлягає задоволенню з таких підстав.

Судом першої інстанції правильно установлено, що у 2010 2011 роках дія ст. 6 Закону України "Про соціальний захист дітей війни" не призупинялась.

Положення Постанови Кабінету Міністрів України від 28 травня 2008 року №530, які суперечать цьому Закону, та на які посилається апелянт, не можуть бути застосовані, оскільки мають меншу юридичну силу ніж норми Закону.

Також, є необґрунтованими твердження апелянта про те, що розмір мінімальної пенсії за віком, встановлений Законом України "Про загальнообовязкове державне пенсійне страхування" не застосовується для розрахунку підвищення до пенсії позивача, оскільки іншого розміру мінімальної пенсії за віком чинним законодавством не визначено.

Не можуть бути прийняті до уваги й твердження апелянта про те, що відсутність коштів не є поважною причиною невиплати позивачу підвищення пенсії у передбаченому Законом розмірі, оскільки органи державної влади не можуть посилатися на відсутність коштів як на підставу невиконання своїх зобовязань, встановлених Конституцією і Законами України.

Враховуючи все вищевикладене, судова колегія вважає, що суд першої інстанції порушень матеріального і процесуального права при вирішенні справи не допустив, а наведені в скарзі доводи правильність висновків суду не спростовують, відповідно, апеляційна скарга задоволенню не підлягає.

Керуючись ст.ст.183-2, 195, 197; п.1 ч.1 ст. 198; ст. 200; п.1 ч.1 ст. 205; ст. 206; ч.5 ст. 254 КАС України, судова колегія,

У Х В А Л И Л А :

Апеляційну скаргу управління Пенсійного фонду України в м. Вознесенську Миколаївської області залишити без задоволення, а постанову Вознесенського міськрайонного суду Миколаївської області від 22 березня 2011 року залишити без змін.

Ухвала апеляційного суду набирає законної сили через пять днів після направлення її копії особам, оскарженню в касаційному порядку не підлягає.

Головуючий:

Суддя:

Суддя:

Джерело: ЄДРСР 66398756
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку