open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 1806/2-а-3042/11

ПОСТАНОВА

іменем України

23 лютого 2011 року м. Суми

Суддя Ковпаківського районного суду м. Суми Рунов В.Ю., розглянувши в порядку скороченого провадження адміністративну справу за позовом ОСОБА_1 до управління Пенсійного фонду України в Ковпаківському районі м. Суми про визнання дій неправомірними та зобовязання здійснити перерахунок та виплату недоплаченої щомісячної державної соціальної допомоги як дитині війни,-

ВСТАНОВИВ:

Позивач свої вимоги обґрунтовує тим, що є дитиною війни, а тому згідно з ст. 6 Закону України «Про соціальний захист дітей війни»має право на отримання підвищення до пенсії у розмірі 30% від мінімального розміру пенсії за віком. Однак, відповідач сплачував вказане підвищення у розмірі меншому, ніж гарантовано законом. Просить визнати дії відповідача протиправними та зобов'язати провести перерахунок та виплату державної соціальної допомоги, в розмірі відповідно до ст.6 Закону України «Про соціальний захист дітей війни»за період з 01 січня 2010 року по 31 грудня 2010 року, з урахуванням проведених виплат.

З наданих сторонами письмових доказів, вбачається, що позивач має статус «Дитини війни»та отримує пенсію, нарахування та виплату якої здійснює відповідач.

Правовідносини у спірний період врегульовані статтями 1, 6 Закону України «Про соціальний захист дітей війни»в редакції від 18.11.2004 року, відповідно до положень яких позивач має право на підвищення до пенсії у розмірі 30 відсотків мінімальної пенсії за віком, визначеної відповідно до ч. 1 ст. 28 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування».

Однак, у зазначений період відповідач нараховував і сплачував позивачу спірне підвищення у розмірі не вище 49,80 грн., визначаючи 10% прожиткового мінімуму для осіб які втратили працездатність.

За таких обставин, позовні вимоги підтягають задоволенню в повному обсязі - необхідно визнати протиправною бездіяльність відповідача та зобовязати управління Пенсійного фонду України в Ковпаківському районі м. Суми здійснити перерахунок пенсії позивачу з підвищенням її на 30% мінімальної пенсії за віком з розміру, встановленого ч. 1 ст. 28 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування»та провести відповідні виплати за період з 01 січня 2010 року по 31 грудня 2010 року, з урахуванням проведених виплат.

На підставі ч.1 ст.94 КАС України, з Державного бюджету України слід стягнути 03,40 грн. на користь позивача, понесених ним судових витрат по сплаті судового збору при подачі позову до суду.

Відповідно до ст. 183-2 та ч. 1 ст. 256 КАС України постанова суду підлягає негайному виконанню відповідачем.

Керуючись ст.ст. 64, 124. 152 Конституції України, ст.ст. 1, 3, 6 Закону України «Про соціальний захист дітей війни», Рішенням Конституційного Суду України від 22.05.2008 року № 10-рп/2008р., ст.ст. 6-9, 11, 69-71, 183-2, 256 ч.1 КАС України,-

ПОСТАНОВИВ:

Позов ОСОБА_1 - задовольнити.

Визнати протиправною бездіяльність Управління Пенсійного фонду України в Ковпаківському районі м. Суми.

Зобов'язати управління Пенсійного фонду України в Ковпаківському районі м. Суми здійснити перерахунок пенсії ОСОБА_1 з підвищенням її на 30% мінімальної пенсії за віком з розміру, встановленого ч. 1 ст. 28 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування»та провести відповідні виплати за період за період з 01 січня 2010 року по 31 грудня 2010 року, з урахуванням проведених виплат.

Стягнути з Державного бюджету України на користь ОСОБА_1 судовий збір у розмірі 03,40 грн.

Постанова суду підлягає негайному виконанню відповідачем.

Апеляційна скарга на постанову суду подається до Харківського апеляційного адміністративного суду через Ковпаківський районний суд м. Суми протягом десяти днів з дня отримання копії постанови з направленням копії скарги до апеляційного суду.

Постанова суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Суддя В.Ю. Рунов

Джерело: ЄДРСР 66327698
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку