open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
804/2508/17

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА


18 квітня 2017 р. справа 804/2508/17


Суддя Дніпропетровського окружного адміністративного суду Сліпець Н.Є., перевіривши матеріали позовної заяви Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг до Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Сіагал» про стягнення заборгованості, -

в с т а н о в и в:

14.04.2017р. Національна комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг звернулась до Дніпропетровського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Сіагал» про стягнення заборгованості.

Вирішуючи питання про відкриття провадження у справі або/чи прийняття до розгляду документа, що є об'єктом справляння судового збору, суддя, серед іншого, повинен перевірити відповідність сплаченої суми судового збору розміру ставок, встановлених Законом України "Про судовий збір", порядку сплати судового збору, а у разі відсутності документа про сплату судового збору перевірити наявність пільг зі сплати цього платежу.

Відповідно до ч. 3 ст. 106 Кодексу адміністративного судочинства України до позовної заяви додається документ про сплату судового збору, крім випадків, коли його не належить сплачувати.

Згідно абзацу 2 ч. 1 ст. 3 Закону України "Про судовий збір" від 08.07.2011 року №3674-VI, в редакції від 01.01.2017, судовий збір справляється за подання до суду позовної заяви та іншої заяви, передбаченої процесуальним законодавством.

З матеріалів адміністративного позову вбачається, що національною комісією ставиться питання про стягнення штрафу у сумі 3400,00 грн. Таким чином в адміністративному позові заявлено вимогу майнового характеру.

Розмір судового збору обчислюється відповідно до ч. 1, 2 ст. 4 Закону України "Про судовий збір".

Так, за подання адміністративного позову майнового характеру суб'єктом владних повноважень сплачується 1,5 відсотка ціни позову, але не менше 1 розміру прожиткового мінімуму для працездатних громадян.

Згідно абзацу 4 статті 7 Закону України "Про Державний бюджет на 2017 рік", з 1 січня 2017 року встановлено прожитковий мінімум на одну працездатну особу у розмірі 1 600 гривень.

Таким чином, розмір судового збору за подання позовної заяви майнового характеру становить 1 600,00 гривень.

Документом про сплату судового збору є оригінал квитанції установи банку або відділення зв'язку, які прийняли платіж або платіжне доручення, підписане уповноваженою посадовою особою банку, з відміткою про дату виконання платіжного доручення.

Згідно до ч.3 ст.106 Кодексу адміністративного судочинства України, до позовної заяви додаються її копії та копії всіх документів, що приєднуються до неї, відповідно до кількості відповідачів і третіх осіб, крім випадків подання адміністративного позову суб'єктом владних повноважень. Суб'єкт владних повноважень при поданні адміністративного позову зобов'язаний додати до позовної заяви доказ надіслання рекомендованим листом з повідомленням про вручення відповідачу і третім особам копії позовної заяви та доданих до неї документів.

Проте, в матеріалах справи відсутні докази направлення копії позовної заяви з додатками для відповідача.

Відповідно до ч. 1 ст. 108 Кодексу адміністративного судочинства України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтею 106 Кодексу адміністративного судочинства України, постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху і встановлює строк для їх усунення.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 3, 4, 7 Закону України "Про судовий збір", ст.ст. 106, 108, 165 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя, –


у х в а л и в:


Адміністративний позов Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг до Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Сіагал» про стягнення заборгованості - залишити без руху

Встановити позивачу строк для усунення недоліків протягом десяти днів з дня отримання копії цієї ухвали, а саме:

- надати докази направлення копії позовної заяви з додатками відповідачу;

- надати до суду документ про сплату судового збору у розмірі 1 600,00 грн., що підлягає перерахуванню за наступними реквізитами:

Отримувач коштів: УДКСУ у Чечелівському районі м. Дніпра;

Код отримувача (код за ЄДРПОУ) 37989253;

Банк отримувача: ГУ ДКСУ у Дніпропетровській області;

Код банку отримувача (МФО): 805012;

Рахунок отримувача: 31210206784008;

Код класифікації доходів бюджету: 22030101.

Призначення платежу *;101;____ (код клієнта за ЄДРПОУ для юридичних осіб (доповнюється зліва нулями до восьми цифр, якщо значущих цифр менше 8), реєстраційний номер облікової картки платника податків – фізичної особи (завжди має 10 цифр) або серія та номер паспорта громадянина України, в разі якщо платник через свої релігійні переконання відмовився від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомив про це відповідний орган Міністерства доходів і зборів України і має відповідну відмітку у паспорті); Судовий збір, за позовом ___ (ПІБ чи назва установи, організації позивача), Дніпропетровський окружний адміністративний суд (назва суду, де розглядається справа).

У разі невиконання вимог цієї ухвали позовна заява буде вважатися неподаною і буде повернута позивачу.

Копію ухвали надіслати позивачу.

Ухвала суду може бути оскаржена до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду шляхом подання апеляційної скарги через Дніпропетровський окружний адміністративний суд з одночасним направленням копії апеляційної скарги особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. Якщо ухвалу було постановлено у письмовому провадженні або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Ухвала суду набирає законної сили відповідно до вимог ст. 254 Кодексу адміністративного судочинства України.


Суддя Н.Є.Сліпець

Джерело: ЄДРСР 66104288
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку