open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

ВИЩИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД УКРАЇНИ

УХВАЛА

12 квітня 2017 року м. Київ К/800/11388/17

Суддя Вищого адміністративного суду України Іваненко Я.Л., перевіривши касаційну скаргу Долинського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Івано-Франківської області на ухвалу Львівського апеляційного адміністративного суду від 23 березня 2017 року у справі за позовом ОСОБА_1 до Долинського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Івано-Франківської області про визнання дій протиправними,

в с т а н о в и л а :

Ухвалою Львівського апеляційного адміністративного суду від 23 березня 2017 року відмовлено у відкритті апеляційного провадження за апеляційною скаргою Долинського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Івано-Франківської області на постанову Долинського районного суду Івано-Франківської області від 08 серпня 2016 року з посиланням на норми частини 4 статті 189 Кодексу адміністративного судочинства України.

Як встановлено судом апеляційної інстанції, апеляційну скаргу на постанову Долинського районного суду Івано-Франківської області від 08 серпня 2016 року подано з пропуском встановленого Кодексом адміністративного судочинства України строку на апеляційне оскарження постанови суду першої інстанції.

Ухвалою Львівського апеляційного адміністративного суду від 16 лютого 2017 року апеляційну скаргу залишено без руху та надано строк для усунення недоліків апеляційної скарги, а саме, для надання клопотання про поновлення строку на апеляційне оскарження постанови Долинського районного суду Івано-Франківської області від 08 серпня 2016 року.

07 березня 2017 року на адресу Львівського апеляційного адміністративного суду надійшла заява про поновлення строку апеляційного оскарження, в якій апелянт зазначив, що Законом України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України" № 1774-VIII від 06 грудня 2016 року внесено зміни до Закону України "Про судовий збір", а саме, частину 1 статті 5 доповнено пунктами 18-20, зокрема, звільнено від сплати судового збору Пенсійний фонд та його органи.

Відповідно до абзацу 2 частини 4 статті 189 Кодексу адміністративного судочинства України суддя-доповідач відмовляє у відкритті апеляційного провадження, якщо заяву не буде подано особою в зазначений строк або вказаний нею підстави для поновлення строку апеляційного провадження будуть визнані неповажними.

Відмовляючи у відкритті апеляційного провадження, суд апеляційної інстанції дійшов висновку про необґрунтованість заяви відповідача, оскільки зміна законодавства в частині регулювання питання сплати судового збору (в тому числі звільнення від сплати такого) не може вважатися поважною причиною для поновлення строку апеляційного оскарження судового рішення.

У касаційній скарзі відповідач ставить питання про скасування судового рішення суду апеляційної інстанції з підстав порушення норм процесуального права. Вважає, що наведені ним причини пропуску строку на апеляційне оскарження необґрунтовано визнано судом апеляційної інстанції неповажними.

Відповідно до пункту 5 частини 5 статті 214 Кодексу адміністративного судочинства України суддя-доповідач відмовляє у відкритті касаційного провадження у справі, якщо касаційна скарга є необґрунтованою і викладені в ній доводи не викликають необхідності перевірки матеріалів справи.

За змістом цієї норми касаційна скарга повинна містити посилання на помилкове та/або неправильне застосування норм матеріального права при вирішенні справи та/або порушення судами норм процесуального права (у разі оскарження судового рішення по суті - пояснення, яким чином такі порушення вплинули на правильність вирішення справи).

Обставини, викладені в касаційній скарзі, і зміст оскаржуваного судового рішення не дають підстав для висновку про те, що судом апеляційної інстанції допущено порушення норм процесуального права, а зазначені в касаційній скарзі доводи не викликають необхідності перевірки матеріалів справи.

Керуючись пунктом 5 частини 5 статті 214 Кодексу адміністративного судочинства України,

у х в а л и л а :

Відмовити у відкритті касаційного провадження за касаційною скаргою Долинського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Івано-Франківської області на ухвалу Львівського апеляційного адміністративного суду від 23 березня 2017 року у справі за позовом ОСОБА_1 до Долинського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Івано-Франківської області про визнання дій протиправними.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Я.Л. Іваненко

Джерело: ЄДРСР 66001985
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку