open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

копія

Справа № 678/294/17

Провадження № 3-678-80/17

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

31 березня 2017 року Суддя Летичівського районного суду Хмельницької області Ходоровський І.Б., розглянувши матеріали, які надійшли з Летичівського ВП ГУНП в Хмельницької області, про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, жительку вул. Першотравнева, 44 с. Козачки Летичівського району Хмельницької області, неодруженої, на утриманні одна малолітня дитина, непрацюючої,

за ст. 124 КУпАП,

ВСТАНОВИВ:

13.02.2017 року о 10 год. 15 хв. ОСОБА_1 на а/д Т-2318 Остропіль-Вовковинці на 70 км. + 170 м, керуючи автомобілем НОМЕР_1, при виконанні обгону, не врахувавши дорожню обстановку, не впевнившись в безпечності маневру, допустила зіткнення з автомобілем НОМЕР_2, внаслідок чого автомобілі отримали механічні пошкодження, чим порушила п.п. 2.3 б, 14.2 г Правил дорожнього руху.

В судовому засіданні ОСОБА_1 свою вину визнала повністю, щиро кається, підтвердила ті обставини, які зазначені в протоколі про адміністративне правопорушення, пояснила, що причиною ДТП стали погодні умови, йшов сніг, була слизька дорога.

Дослідивши матеріали справи приходжу до висновку про доведеність вини ОСОБА_1 у порушенні учасниками дорожнього руху правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, вантажу, автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, дорожніх споруд чи іншого майна, відповідальність за що передбачена ст. 124 КУпАП, яка підтверджується:

протоколом про адміністративне правопорушення від 13.02.2017 року, де зазначені обставини вчинення правопорушення;

схемою місця ДТП, яка сталася 13.02.2017 року на 70 км.+170 м. автодороги Остропіль - Вовковинці;

письмовими поясненнями ОСОБА_1 та ОСОБА_2 від 13.02.2017 року.

За ст. 124 КУпАП передбачене адміністративне стягнення у виді накладення штрафу в розмірі двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення права керування транспортними засобами на строк від шести місяців до одного року.

Враховуючи характер вчиненого правопорушення, особу правопорушника, повне визнання нею своєї вини, щире розкаяння, те, що з матеріалів справи не вбачається, що вона раніше притягувалася до адміністративної відповідальності, тому вважаю за необхідне накласти адміністративне стягнення у виді штрафу, яке буде необхідним та достатнім для її виправлення та запобігання вчинення нових правопорушень.

Відповідно до ч. 1 ст. 40-1 КУпАП судовий збір у провадженні по справі про адміністративне правопорушення у разі винесення судом (суддею) постанови про накладення адміністративного стягнення сплачується особою, на яку накладено таке стягнення. Розмір і порядок сплати судового збору встановлюється законом.

Згідно ч. 1 ст. 4 Закону України «Про судовий збір» судовий збір справляється у відповідному розмірі від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду, - у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі.

У ст. 7 Закону України «Про Державний бюджет України на 2017 рік» визначено, що станом на 01 січня 2017 року прожитковий мінімум для працездатних осіб становить 1600,00 грн.

Згідно з п. 5 ч. 2 ст. 4 Закону України «Про судовий збір» у разі ухвалення судом постанови про накладення адміністративного стягнення встановлена ставка судового збору - 0,2 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що становить 320,00 грн.

Керуючись ст.ст. 33-35, 40-1, 124, 245, 251, 252, 280, 283, 284, 285, 294 КУпАП,

ПОСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 визнати винною у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 124 КУпАП та накласти адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 20 (двадцяти) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 340 грн.

Стягнути з ОСОБА_1 судовий збір в дохід держави - 0,2 розміру мінімальної заробітної плати, що становить 320,00 грн.

Постанова судді у справі про адміністративне правопорушення може бути оскаржена до Апеляційного суду Хмельницької області через Летичівський районний суд особою, яку притягнуто до адміністративної відповідальності, її законним представником, захисником, потерпілим, його представником протягом десяти днів з дня винесення постанови.

Постанова судді у справах про адміністративне правопорушення набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги.

Постанова може бути пред'явлена до виконання протягом трьох місяців з дня винесення. В разі оскарження постанови перебіг строку давності зупиняється до розгляду скарги.

Суддя підпис ОСОБА_3

Суддя Летичівського

районного суду ОСОБА_3

Джерело: ЄДРСР 65964375
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку