open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
483/544/17

Справа № 483/544/17

Провадження 2-о/483/19/2017

У Х В А Л А

про залишення заяви без руху

12 квітня 2017 року м. Очаків

Суддя Очаківського міськрайонного суду Миколаївської області Куцаров В.І., ознайомившись з заявою Кам'янської сільської ради Очаківського району Миколаївської області, заінтересована особа – управління Держгеокадастру в Очаківському районі Миколаївської області, про визнання спадщини відумерлою, -

УСТАНОВИВ:

11 квітня 2017 року Кам'янська сільська рада Очаківського району Миколаївської області звернулася до Очаківського міськрайонного суду Миколаївської області з заявою про визнання спадщини відумерлою.

Дослідивши заяву та додані до неї документи, приходжу до висновку про необхідність залишити її без руху виходячи з наступного.

Згідно ч.3 ст. 235 ЦПК України, справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

Відповідно до ч.5 ст.119 ЦПК України до позовної заяви додається документ, що підтверджує сплату судового збору.

Згідно ст.4 Закону України "Про судовий збір", судовий збір справляється у відповідному розмірі від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду, - у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі.

Відповідно до ст. 7 Закону України "Про державний бюджет на 2017 рік" встановлено прожитковий мінімум для працездатних осіб: з 1 січня 2017 року - 1600 гривень, з 1 травня - 1684 гривні, з 1 грудня - 1762 гривні.

Згідно з п.4 ч.2 ст.4 Закону України "Про судовий збір" ставки судового збору за подання до суду заяви у справах окремого провадження, яка подана юридичною особою, встановлюються у розмірі 0,5 прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Таким чином, заявникові слід сплатити судовий збір в сумі 800,00 грн.

Відповідно до ч.1 ст.121 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 119 і 120 цього Кодексу, або не сплачено судовий збір, постановляє ухвалу, в якій зазначаються підстави залишення заяви без руху, про що повідомляє позивача і надає йому строк для усунення недоліків, який не може перевищувати п'яти днів з дня отримання позивачем ухвали.

З огляду на викладене заяву Кам'янської сільської ради Очаківського району Миколаївської області слід залишити без руху та надати строк для сплати судового збору в сумі 800,00 грн. та надання квитанції до суду.

Керуючись ст.121 ЦПК України, суддя

У Х В А Л И В:

Заяву Кам'янської сільської ради Очаківського району Миколаївської області, заінтересована особа – управління Держгеокадастру в Очаківському районі Миколаївської області, про визнання спадщини відумерлою – залишити без руху та запропонувати заявникові усунути недоліки протягом п'яти днів з дня отримання ухвали.

У разі невиконання вимог суду заява вважатиметься неподаною та її буде повернуто за належністю.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя

Джерело: ЄДРСР 65950974
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку