open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

УХВАЛА

10 квітня 2017 р.

Справа № 642/756/17

Суддя Харківського апеляційного адміністративного суду Макаренко Я.М., розглянувши можливість відкриття апеляційного провадження за апеляційною скаргою Міністерства оборони України на постанову Ленінського районного суду м. Харкова від 16.03.2017р. по справі № 642/756/17

за позовом ОСОБА_1

до Харківського обласного військового комісаріату , Міністерства оборони України

про визнання дії та рішення протиправним та зобов'язання вчинити певні дії щодо обчислення, призначення, соціальних виплат та допомоги,

ВСТАНОВИВ:

Постановою Ленінського районного суду м. Харкова від 16.03.2017р. частково задоволено позов ОСОБА_1 до Харківського обласного військового комісаріату , Міністерства оборони України про визнання дії та рішення протиправним та зобов'язання вчинити певні дії щодо обчислення, призначення, соціальних виплат та допомоги.

На зазначену постанову суду Міністерством оборони України подано апеляційну скаргу.

До апеляційної скарги заявником апеляційної скарги додано клопотання про відстрочення сплати судового збору.

Відповідно до ч. ч. 1, 2 ст. 8 Закону України " Про судовий збір" враховуючи майновий стан сторони, суд може своєю ухвалою відстрочити або розстрочити сплату судового збору на певний строк, але не довше ніж до ухвалення судового рішення по справі. Суд може зменшити розмір судового збору або звільнити від його сплати на підставі, зазначеній у частині першій цієї статті.

В клопотанні заявник апеляційної скарги, посилаючись на норми Закону, які передбачають можливість суду відстрочити сплату судового збору, просить розглянути питання про відстрочення сплати судового збору.

В обгрунтування вказаного клопотання заявник апеляційної скарги посилається на те, що відповідно до спільної директиви Міноборони та Генерального штабу Збройних Сил України від 02.09.2013 року з 21.02.2014 року сформований Східний територіальний юридичний відділ Міноборони-відокремлений підрозділ з метою, зокрема, представництва та захисту інтересів Міністерства оборони України у Харківській області, який територіально розташований у м. Харкові. Для сплати судового збору по даній справі необхідно подати відповідну заявку до структурного підрозділу центрального апарату Міноборони, який розташований у м. Києві для виділення коштів для сплати судового збору, що є тривалою процедурою.

При цьому доказів в підтвердження наведених в клопотанні доводів щодо неможливості своєчасної сплати судового збору заявником не надано, а тому відсутні підстави для задоволення клопотання про відстрочення сплати судового збору.

Подана апеляційна скарга не відповідає вимогам ч. 6 ст.187 Кодексу адміністративного судочинства України, а саме: до апеляційної скарги не додано документ, що підтверджує сплату судового збору , а тому апеляційна скарга, відповідно до вимог ч.1 ст.108 Кодексу адміністративного судочинства України має бути залишена без руху.

Згідно з приписами пп.2 п.3 ч.2 ст.4 Закону України "Про судовий збір" за подання апеляційної скарги на рішення суду судовий збір сплачується у розмірі 110 відсотків ставки, що підлягала сплаті при поданні позовної заяви, іншої заяви і скарги.

Згідно пп.1 п.3 ч.2 ст.4 Закону України "Про судовий збір" за подання до адміністративного суду адміністративного позову немайнового характеру фізичною особою судовий збір сплачується у розмірі 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Відповідно до ч.1 ст. 4 Закону України "Про судовий збір" судовий збір справляється у відповідному розмірі від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду, - у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі.

Згідно зі статтею 7 Закону України "Про Державний бюджет України на 2017 рік" станом на 01.01.2017 року прожитковий мінімум для працездатних осіб встановлено у розмірі 1600 гривень.

Відповідно до ст. 6 ЗУ "Про судовий збір" у разі коли в позовній заяві об'єднано дві і більше вимог немайнового характеру, судовий збір сплачується за кожну вимогу немайнового характеру.

Таким чином, при поданні апеляційної скарги на постанову Ленінського районного суду м. Харкова від 16.03.2017 р. судовий збір підлягав сплаті у розмірі 4928 грн.

Зазначені недоліки апеляційної скарги мають бути усунені шляхом направлення до Харківського апеляційного адміністративного суду оригіналу квитанції про сплату судового збору на реквізити: отримувач - УДКСУ у Основ'янському районі м. Харкова, МФО 851011, код ЄДРПОУ 37999628, банк: ГУ ДКСУ в Харківській області, рахунок - 31210206781011, код класифікації доходів бюджету - 22030101, код ЄДРПОУ Харківського апеляційного адміністративного суду 34331173 у розмірі 4928 грн.

Враховуючи вищевикладене та керуючись ч.1 ст. 108, ч. 6 ст.187 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя,

У Х В А Л И В:

В задоволенні клопотання Міністерства оборони України про відстрочення сплати судового збору за подання апеляційної скарги-відмовити.

Апеляційну скаргу Міністерства оборони України на постанову Ленінського районного суду м. Харкова від 16.03.2017р. по справі № 642/756/17 за позовом ОСОБА_1 до Харківського обласного військового комісаріату , Міністерства оборони України про визнання дії та рішення протиправним та зобов'язання вчинити певні дії щодо обчислення, призначення, соціальних виплат та допомоги - залишити без руху.

Надати Міністерству оборони України строк для усунення недоліків поданої апеляційної скарги до 10.05.2017р.

Роз'яснити Міністерству оборони України, що у разі не усунення зазначених недоліків апеляційної скарги, відповідно до ст. 108 Кодексу адміністративного судочинства України скарга буде повернута скаржнику.

Ухвала може бути оскаржена у касаційному порядку протягом двадцяти днів з дня отримання її копії, шляхом подачі касаційної скарги безпосередньо до Вищого адміністративного суду України.

Суддя: (підпис) Макаренко Я.М.

Джерело: ЄДРСР 65938623
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку