open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

У Х В А Л А

про відкриття провадження в адміністративній справі

м. Черкаси

28 січня 2013 року

справа № 823/201/13-а

Суддя Черкаського окружного адміністративного суду Коваленко В.І., перевіривши матеріали адміністративного позову, поданого приватним підприємством «Друг»до інспекції з питань захисту прав споживачів у Черкаській області про визнання протиправною та скасування постанови,

ВСТАНОВИВ:

Приватне підприємство «Друг»звернулось до суду з адміністративним позовом до інспекції з питань захисту прав споживачів у Черкаській області, в якому просить визнати протиправною та скасувати постанову інспекції з питань захисту прав споживачів у Черкаській області від 26.12.2012р. № 152 про накладення на ПП «Друг»стягнень, передбачених ст. 23 Закону України «Про захист прав споживачів»у розмірі 6 169 грн. 93 коп.

Спір виник із публічно-правових відносин, належить до юрисдикції адміністративних судів та має розглядатись в порядку адміністративного судочинства.

Адміністративний позов подано відповідно до статті 104 КАС України та з додержанням вимог статей 105-106 Кодексу адміністративного судочинства України. Підстави для повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження в адміністративній справі відсутні.

Разом з тим, з метою повного, всебічного та об’єктивного розгляду справи, з урахуванням положень частини 2 статті 69 Кодексу адміністративного судочинства України, вважаю за необхідне зобов’язати позивача надати Черкаському окружному адміністративному суду: оригінали документів, доданих до позовної заяви, для огляду в судовому засіданні; витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців про реєстрацію ПП «Друг»суб’єктом господарювання, станом на час розгляду справи.

Крім того, вважаю за необхідне зобов’язати відповідача надати Черкаському окружному адміністративному суду: розрахунок, за яким здійснювалось нарахування суми штрафу позивачеві; у разі заперечення проти позову, всі матеріали, що були або мали бути взяті ним до уваги при винесенні спірної постанови про накладення стягнень; письмові пояснення, в яких мають міститись відповіді на наступні запитання:

- чи проводилась 12.12.2012р. перевірка відповідача на предмет наявності на автозаправній станції по вул. Чехова, 112/1 в місті Черкаси, пального марки «А-80», якщо так, то якими документами це підтверджується?;

- чи виносився відповідачем припис про усунення позивачем зафіксованих в акті перевірки № 000171 від 12.12.2012р. порушень, якщо так, то чи усунуті виявлені порушення та якими документами це підтверджується?;

- за якими критеріями відповідачем проведено встановлення відмінностей пального марки «А-80»та марки «А-76», які реалізовувались позивачем 12.12.2012р.?;

- чи розміщувалась 12.12.2012р. інформація про марку та вартість пального в інших місцях, крім інформаційного табло при в’їзді на автозаправну станцію по вул. Чехова, 112/1 в місті Черкаси?

Керуючись ст. ст. 104, 107 КАС України,

УХВАЛИВ:

Відкрити провадження у справі за адміністративним позовом приватного підприємства «Друг»до інспекції з питань захисту прав споживачів у Черкаській області про визнання протиправною та скасування постанови.

Призначити судове засідання на 6 лютого 2013 року о 14 годині 30 хвилин, яке проводитиметься суддею Коваленком В.І. одноособово в приміщенні Черкаського окружного адміністративного суду за адресою: м. Черкаси, бульвар Шевченка, 117.

Зобов’язати позивача до 6 лютого 2013 року надати Черкаському окружному адміністративному суду:

- оригінали документів, доданих до позовної заяви, для огляду в судовому засіданні;

- витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців про реєстрацію ПП «Друг» суб’єктом господарювання, станом на час розгляду справи.

Зобов’язати відповідача до 6 лютого 2013 року надати Черкаському окружному адміністративному суду: розрахунок, за яким здійснювалось нарахування суми штрафу позивачеві; у разі заперечення проти позову, всі матеріали, що були або мали бути взяті ним до уваги при винесенні спірної постанови про накладення стягнень; письмові пояснення, в яких мають міститись відповіді на наступні запитання:

- чи проводилась 12.12.2012р. перевірка відповідача на предмет наявності на автозаправній станції по вул. Чехова, 112/1 в місті Черкаси, пального марки «А-80», якщо так, то якими документами це підтверджується?;

- чи виносився відповідачем припис про усунення позивачем зафіксованих в акті перевірки № 000171 від 12.12.2012р. порушень, якщо так, то чи усунуті виявлені порушення та якими документами це підтверджується?;

- за якими критеріями відповідачем проведено встановлення відмінностей пального марки «А-80»та марки «А-76», які реалізовувались позивачем 12.12.2012р.?;

- чи розміщувалась 12.12.2012р. інформація про марку та вартість пального в інших місцях, крім інформаційного табло при в’їзді на автозаправну станцію по вул. Чехова, 112/1 в місті Черкаси?

Повернути приватному підприємству «Друг», що знаходиться за адресою: вул. Смілянська, 52, м. Черкаси, Черкаська обл., 18000, ідентифікаційний код 14192960, надмірно сплачену суму судового збору в розмірі 1 коп.

Копію ухвали направити особам, які беруть участь у справі.

В судове засідання викликати осіб, які беруть участь у справі.

Особи, які беруть участь у справі та не можуть з поважних причин прибути до суду, зобов’язані завчасно повідомити про це суд.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя

ОСОБА_1

Інформація-пам’ятка

про процесуальні права і обов’язки осіб,

які беруть участь у адміністративній справі

Відповідно до ст. 49 КАС України, особи, які беруть участь у справі, мають право:

1. Особи, які беруть участь у справі, мають рівні процесуальні права і обов’язки.

2. Особи, які беруть участь у справі, зобов’язані добросовісно користуватися належними їм процесуальними правами і неухильно виконувати процесуальні обов’язки.

3. Особи, які беруть участь у справі, мають право:

1) знати про дату, час і місце судового розгляду справи, про всі судові рішення, які ухвалюються у справі та стосуються їхніх інтересів;

2) знайомитися з матеріалами справи;

3) заявляти клопотання і відводи;

4) давати усні ти письмові пояснення, доводи та заперечення;

5) подавати докази, брати участь у дослідженні доказів;

6) висловлювати свою думку з питань, які виникають під час розгляду справи, задавати питання іншим особам, які беруть участь у справі, свідкам, експертам, спеціалістам, перекладачам;

7) подавати заперечення проти клопотань, доводів і міркувань інших осіб;

8) знайомитися з технічним записом, журналом судового засідання, протоколом про вчинення окремої процесуальної дії і подавати письмові зауваження до них;

9) робити із матеріалів справи виписки, знімати копії з матеріалів справи, одержувати копії судових рішень;

10) оскаржувати судові рішення у частині, що стосується їхніх інтересів;

11) користуватися іншими процесуальними правами, наданими їм цим Кодексом.

4. Особи, які беруть участь у справі, можуть за власний рахунок додатково замовити та отримати в суді засвідчені копії документів і витяги з них.

Стаття 51. Права та обов’язки сторін. Крім прав та обов'язків, визначених у статті 49 цього Кодексу, позивач має право в будь-який час до закінчення судового розгляду збільшити або зменшити розмір позовних вимог або відмовитися від адміністративного позову. Позивач має право відмовитися від адміністративного позову у суді апеляційної чи касаційної інстанції до закінчення відповідно апеляційного чи касаційного розгляду. Позивач має право до початку судового розгляду справи по суті змінити предмет або підставу позову шляхом подання письмової заяви.

1. Крім прав та обов’язків, визначених у статті 49 цього Кодексу, відповідач має право визнати адміністративний позов повністю або частково, подати заперечення проти адміністративного позову.

2. Сторони можуть досягнути примирення на будь-якій стадії адміністративного процесу, що є підставою для закриття провадження в адміністративній справі.

3. Суд не приймає відмови позивача від адміністративного позову, визнання адміністративного позову відповідачем і не визнає умов примирення сторін, якщо ці дії суперечать закону або порушують чиї-небудь права, свободи чи інтереси.

Стаття 54. Права та обов’язки третіх осіб.

1. Крім прав та обов’язків, визначених у статті 49 цього Кодексу, треті особи, які заявляють самостійні вимоги на предмет спору, мають права позивача.

2. Треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, мають права та обов’язки, визначені у статті 49 цього Кодексу.

Стаття 59. Повноваження представника в суді

Повноваження на ведення справи в суді дає представникові право на вчинення від імені особи, яку він представляє, усіх процесуальних дій, які може вчинити ця особа. Розпорядження довірителя представникові, який бере участь в адміністративному процесі на основі договору, щодо ведення справи є обов'язковими для нього.

Представник, який бере участь в адміністративному процесі на основі договору, має право повністю або частково відмовитися від адміністративного позову, визнати адміністративний позов, змінити адміністративний позов, досягнути примирення, передати повноваження представника іншій особі (передоручення), оскаржити судове рішення, якщо право на вчинення кожної із цих дій спеціально обумовлене у виданій йому довіреності.

Повноваження представника чинні протягом часу провадження у справі, якщо інший строк не зазначено у довіреності.

Представник може відмовитися від наданих йому повноважень, про що повідомляє особу, яка його ними наділила, та суд. При цьому він не може брати участь у цій справі як представник іншої сторони.

Стаття 134. Обов'язки присутніх у залі судового засідання

Особи , присутні у залі судового засідання, при вході до нього суду та при виході суду повинні встати. Особи, які беруть участь у справі, свідки, експерти, спеціалісти дають пояснення, показання, відповідають на питання та задають питання стоячи і лише після надання їм слова головуючим у судовому засіданні. Постанову суду особи, присутні в залі, заслуховують стоячи. Відступ від цих правил допускається з дозволу головуючого в судовому засіданні.

Учасники адміністративного процесу, а також інші особи, присутні в залі судового засідання, зобов'язані беззаперечно виконувати розпорядження головуючого, додержуватися в судовому засіданні встановленого порядку та утримуватися від будь-яких дій, що свідчать про явну зневагу до суду або встановлених в суді правил. За неповагу до суду винні особи притягуються до відповідальності, встановленої законом.

Учасники адміністративного процесу звертаються до судді "Ваша честь".

Документи та інші матеріали передаються головуючому в судовому засіданні через судового розпорядника.

Джерело: ЄДРСР 65879887
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку