open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Єдиний державний реєстр судових рішень

10.04.2017

Справа № 642/6911/16-к

Провадження № 1в/642/92/17

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10 квітня 2017 року м. Харків

Ленінський районний суд м. Харкова у складі:

головуючого - судді - ОСОБА_1 ,

за участю секретаря - ОСОБА_2 ,

прокурора - ОСОБА_3 ,

представника органу пробації - ОСОБА_4 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні подання начальника Холодногірського районного сектору Харківського міського відділу з питань пробації Північно-Східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції капітана внутрішньої служби ОСОБА_5 про скасування звільнення від відбування призначеного покарання засудженого

ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м.Лозова, Харківської області, громадянина України, українця, неодруженого, із середньою освітою, офіційно не працюючого, зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 , фактично проживаючого за адресою: АДРЕСА_2 ; раніше судимого: 21.12.2009 Лозівським міськсудом Харківської області за ч.1 ст.190 КК України до 2 років обмеження волі, з застосуванням ст. 75 КК України, звільнений від відбуття покарання з іспитовим строком 2 роки; 21.03.2013 Дзержинським районним судом м.Харкова за ч.2 ст.186, ч.2 ст.185, ч.2 ст.190, ч.1 ст.263, ч.1 ст.309 КК України в силу ст. 70, ч.1 ст.71 КК України до 4 років 1 місяця позбавлення волі, 20.08.2014 звільнений умовно-достроково на 2 місяці та 17 днів; 07.11.2016 Ленінським районним судом м.Харкова за ч. 2 ст. 185 КК України до 2 років позбавлення волі, із застосуванням ст. 75 КК України з іспитовим строком 2 роки,

встановив:

Вироком Ленінського районного суду м.Харкова від 7 листопада 2016 року ОСОБА_6 засуджено за ч.2 ст. 185 КК України до 2 років позбавлення волі із застосуванням ст. 75 КК України - іспитовим строком на 2 роки, з покладенням на нього обов`язків, передбачених ч.1 та п.2 ч.2 ст. 76 КК України, а саме: періодично з`являтись для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації, повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання або роботи та не виїжджати з межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації.

Начальник Холодногірського районного сектору Харківського міського відділу з питань пробації Північно-Східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції капітан внутрішньої служби ОСОБА_5 звернулась до суду з поданням про скасування звільнення від відбування призначеного покарання засудженого ОСОБА_6 , посилаючись на те, що ОСОБА_6 встановлений третій вівторок кожного місяця дем явки на реєстрацію до Холодногірського районного сектору Харківського міського відділу з питань пробації. 21.03.2017 ОСОБА_6 не з`явився на реєстрацію до Холодногірського районного сектору Харківського міського відділу з питань пробації, 22.03.2017 йому було направлено виклик, 23.03.2017 ОСОБА_6 прибув до Холодногірського районного сектору Харківського міського відділу з питань пробації та надав письмове пояснення щодо неявки до органу пробації без поважних причин за що йому було винесено застереження у вигляді письмового попередження, повторно проведення бесіду профілактичного характеру.

Відповідно до ч.4 ст.166 КВК України письмове попередження про скасування звільнення від відбування покарання з випробуванням і направлення засудженого для відбування призначення покарання застосовується у разі невиконання засудженим хоча б одного з обов`язків, визначених законом та покладених на нього судом, за відсутності об`єктивних обставин, що фактично позбавляють засудженого можливості їх виконувати і документально підтверджені. ОСОБА_6 до кримінальної та адміністративної відповідальності не притягувався, за місцем проживання зарактеризується задовільно. ОСОБА_6 належних висновків для себе не зробив, довіру суду не виправдав, що може привести до вчинення повторного злочину.

Засуджений ОСОБА_6 в судовому засіданні просив не скасовувати звільнення від відбування призначеного покарання, зазначив, що лише один раз пропустив реєстрацію, бо переплутав дні та вважав, що мав прибувати для реєстрації у четвер.

Суд, вислухавши представника Холодногірського районного сектору Харківського міського відділу з питань пробації Північно-Східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції ОСОБА_4 , яка підтримала подання, прокурора ОСОБА_3 , яка поклалась на розсуд суду, дослідивши надані матеріали, приходить до висновку, що подання не підлягає задоволенню на підставі наступного.

Згідно з положенням ч.2 ст. 78 КК України суд направляє засудженого для відбування призначеного покарання, якщо він не виконує покладені на нього обов`язки або систематично вчинює правопорушення, що потягли за собою адміністративні стягнення і свідчать про його небажання стати на шлях виправлення.

Судом встановлено, що за час іспитового строку засуджений ОСОБА_6 до кримінальної, адміністративної відповідальності не притягувався, з`являється на реєстрацію до Холодногірського районного сектору Харківського міського відділу з питань пробації.

З пояснень ОСОБА_6 , наданих до органу пробації 23.03.2017 зазначається, що він не з`явився на реєстрацію 21.03.2017 у зв`язку з тим, що переплутав дні явки для реєстрації.

Суд вважає, що матеріали не містять достатніх даних, які б свідчили про невиконання покладених на ОСОБА_6 обов`язків та небажання ставати на шлях виправлення.

Керуючись ст.78 ч.2 КК України, ст.ст.537, 539 КПК України, суд -

УХВАЛИВ:

У задоволенні подання начальника Холодногірського районного сектору Харківського міського відділу з питань пробації Північно-Східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції капітана внутрішньої служби ОСОБА_5 про скасування звільнення від відбування призначеного покарання засудженого ОСОБА_6 - відмовити.

Особову справу засудженого ОСОБА_6 повернути до Холодногірського районного сектору Харківського міського відділу з питань пробації Північно-Східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції.

Ухвала може бути оскаржена до апеляційного суду Харківської області шляхом подачі апеляційної скарги через Ленінський районний суд м.Харкова протягом 7 днів з дня її оголошення.

Суддя- ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 65866923
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку