open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
справа 278/29/17

У Х В А Л А

07 квітня 2017 року м. Житомир

Суддя Житомирського районного суду Житомирської області Грубіян Є.О., розглянув заяву Управління праці та соціального захисту населення Житомирської районної державної адміністрації про повернення помилково сплаченого судового збору у справі за позовом Управління праці та соціального захисту населення Житомирської районної державної адміністрації до ОСОБА_1 про стягнення безпідставно виплаченої державної допомоги, –

В С Т А Н О В И В :

В провадженні суду перебувала зазначена цивільна справа, постановою суду від 14 березня 2017 року у якій позов задоволено.

Спрямованою до суду представником позивача заявою, останній просить повернути сплачений Управлінням судовий збір у сумі 1 378,00 гривень, адже, як вказує, позивач не мав сплачувати такі судові витрати при зверненні до суду, оскільки був звільнений від їх оплати і остання відбулась помилково.

Згідно ч. 2 ст. 87 КАС України розмір судового збору, порядок його сплати, повернення і звільнення від сплати встановлюються законом.

Відповідно до положень п. 2 ч. 1 ст. 7 Закону України "Про судовий збір" сплачена сума судового збору повертається у разі зменшення розміру позовних вимог або внесення судового збору в більшому розмірі, ніж встановлено законом.

Законом № 1774 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України" від 6.12.2016 року (набув чинності 1.01.2017 року) частину 1 статті 5 Закону України "Про судовий збір" у доповнено пунктом 19, згідно якого органи виконавчої влади Автономної Республіки Крим, структурні підрозділи місцевих державних адміністрацій, виконавчі органи міських рад, на які покладено завдання щодо вирішення питань соціального захисту населення, звільнені від сплати судового збору.

Таким чином, ураховуючи дату звернення позивача до суду з даною позовною заявою (5.01.2017 року – дата реєстрації позову в суді), останній не мав сплачувати судовий збір за її подання. Відтак, сплачена УПСЗН Житомирської РДА сума судового збору за подання зазначеного вище позову у розмірі 1 378,00 гривень підлягає поверненню, як помилково сплачений.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст. 87 КАС України, ст. 7 ЗУ "Про судовий збір", суддя, –

У Х В А Л И В :

Заяву про повернення судового збору – задовольнити.

Повернути Управлінню праці та соціального захисту населення Житомирської районної державної адміністрації помилково сплачену на рахунок Житомирського районного суду Житомирської області /31211206700196/ суму судового збору у розмірі 1 378 (одна тисяча триста сімдесят вісім) гривень.

Ухвала суду вступає в законну силу після спливу строку на апеляційне оскарження. Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п’яти днів з дня проголошення ухвали до Житомирського апеляційного адміністративного суду через Житомирський районний суд Житомирської області. Якщо ухвалу було постановлено у письмовому провадженні або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п’яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя Є.О. Грубіян

Джерело: ЄДРСР 65861610
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку