open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Справа № 675/112/17

Провадження № 2-а/675/26/2017

У Х В А Л А

"03" березня 2017 р. м.Ізяслав

Ізяславський районний суд Хмельницької області в складі: головуючого судді Демчука П.В., при секретарі Григор’євій О.С., розглянувши матеріали адміністративної справи за скаргою ОСОБА_1 до Державної установи «Замкової виправної колонії (№ 58)» про перегляд незаконно застосованого заходу стягнення,

В С Т А Н О В И В :

В провадженні Ізяславського районного суду Хмельницької області знаходяться матеріали адміністративної справи за скаргою ОСОБА_1 до Державної установи «Замкової виправної колонії (№ 58)» про перегляд незаконно застосованого заходу стягнення.

В судовому засіданні позивач ОСОБА_1 заявив клопотання про призначення йому захисника за рахунок держави, оскільки він відбуває покарання у ЗВК № 58, засуджений до покарання у виді довічного позбавлення волі та не має можливості залучити захисника самостійно.

Представник відповідача ОСОБА_2 не заперечує проти задоволення клопотання позивача.

Вислухавши пояснення позивача, представника відповідача, дослідивши матеріали провадження суд приходить до наступних висновків.

Ст. 59 Конституції України передбачено, що кожен має право на професійну правничу допомогу. У випадках, передбачених законом, ця допомога надається безоплатно. Кожен є вільним у виборі захисника своїх прав.

Згідно ст. 16 КАС України кожен має право користуватися правовою допомогою при вирішенні справ в адміністративному суді, яка надається в порядку, встановленому законом . Підстави і порядок надання безоплатної правової допомоги визначаються законом, що регулює надання безоплатної правової допомоги.

Відповідно до ст. 56 КАС України сторона, а також третя особа в адміністративній справі можуть брати участь в адміністративному процесі особисто і (або) через представника.

Відповідно до п. 7 ч. 1 ст. 14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу», право на безоплатну вторинну правову допомогу згідно з цим Законом та іншими законами України мають особи, засуджені до покарання у вигляді позбавлення волі, на всі види правових послуг, передбачені частиною другою статті 13 цього Закону.

На даний час позивач ОСОБА_1 засуджений до покарання у виді довічного позбавлення волі та відбуває покарання у ЗВК № 58.

На підставі вищевикладеного, суд приходить до висновку про необхідність доручити директору ОСОБА_3 центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області призначити позивачу ОСОБА_1 для здійснення захисту в суді представника - захисника з числа адвокатів ОСОБА_3 центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області.

На підставі викладеного, керуючись ст. 59 Конституції України, ст.ст. 3-4, 13-14, 19 Закону України «Про безоплатну правову допомогу», ст.ст. 56, 58 КАС України,

У Х В А Л И В :

Клопотання позивача ОСОБА_1 задовольнити.

Доручити ОСОБА_3 центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області призначити позивачу ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, представника - захисника для здійснення захисту під час судового розгляду його скарги до Державної установи «Замкової виправної колонії (№ 58)» про перегляд незаконно застосованого заходу стягнення, та забезпечити прибуття захисника до Ізяславського районного суду Хмельницької області на 22 березня 2017 року на 16 год. 00 хв. за адресою: м. Ізяслав Хмельницької області, вул. Незалежності, 3.

У судове засідання викликати сторін.

Копію ухвали направити директору ОСОБА_3 центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області (вул. Свободи, 70, офіс 222, м. Хмельницький, 29000).

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя П.В.Демчук

Джерело: ЄДРСР 65620299
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку