open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 347/472/17

П О С Т А Н О В А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

30.03.2017 м. Косів

Суддя Косівського районного суду Івано-Франківської області Гордій В.І. розглянувши матеріали, які надійшли від Управління Служби Безпеки України в Івано-Франківській області про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженця та жителя ІНФОРМАЦІЯ_2, ІНФОРМАЦІЯ_3, розлученого, працюючого головним спеціалістом сектору мобілізаційної роботи в Косівській РДА, за вчинення правопорушення передбаченого ст. 212-6 ч.4 КУпАП,

В С Т А Н О В И В:

До суду надійшли матеріали Управління Служби Безпеки України в Івано-Франківській області про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1 У адміністративному протоколі від 14.03.2017 року зазначається, що ОСОБА_1 незаконно скопіював та зберігав електронні копії документальних матеріалів сектору з питань моблілзаційної, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами апарату Косівської райдержадміністрації, які містять інформацію з обмеженим доступом (інформаційну базу даних) «список учасників АТО», Список мобілізованих», «Список бійців АТО» в яких містяться повні установчі дані учасників АТО, їх військове звання, місце несення служби, номер мобільного телефону тощо, що відповідно до ст.ст. 8, 9 Закону України «Про захист в інформаційних телекомунікаційних системах», ст.ст. 6, 10, 14, 24 Закону України «Про захист персональних даних», ст.. 21 Закону України «Про інформацію» є конфіденційною інформацією х обмеженим доступом та охороняється державою, чим вчинив адміністративне правопорушення, передбачене ч. 4 ст. 212-6 КУпАП «Незаконне копіювання інформації, яка зберігається в інформаційних (автоматизованих) системах, у паперовій чи електронній формі».

З метою перевірки та документування протиправних дій вказаної особи, припинення адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 212-6 КУпАП 14 березня 2017 року, у ході огляду службового приміщення вищенаведеної державної установи, розташованої за адресою: Івано-Франківська області, м. Косів, вул. Майдан Незалежності, буд. 11, на робочому місці, яке використовує ОСОБА_1, співробітником УСБУ в Івано-Франківській області було зафіксовано (Акт огляду від 14.03.2017 р.) незаконне зберігання та копіювання документальних матеріалів, які містять інформацію з обмеженим доступом (персональні дані про осіб, учасників антитерористичної операції на Сході України, військове звання, місце несення служби, номер мобільного телефону та ін..) копія здійснена за допомогою функції «скріншот».

Правопорушник ОСОБА_1 в судовому засіданні вину визнав.

Дослідивши матеріали справи, суд приходить до висновку, що вина ОСОБА_1 у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.4 ст. 212-6 КупАП, доведена.

Зокрема, адміністративним протоколом від 14.03.2017 року, та матеріалами справи встановлено, що ОСОБА_1 вчинив незаконне копіювання інформації, яка зберігається в інформаційних (автоматизованих) системах, у електронній формі

При накладенні адміністративного стягнення суд враховує характер вчиненого правопорушення, особу правопорушника, ступінь вини, майновий стан, час та місце вчинення правопорушення, ставлення особи відносно якої складено адміністративні матеріали про вчинення ним діяння.

Керуючись ст.ст. 221, 283, 284 КУпАП, -

П О С Т А Н О В И В :

ОСОБА_1 визнати винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 212-6, ч.4 КУпАП та призначити адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі десяти мінімумів доходів громадян (170) грн. з конфіскацією незаконно виготовлених копій баз даних.

Стягнути з ОСОБА_1, 320 грн. судового збору в дохід держави, отримувач коштів ГУК у м. Києві/м. київ/22030106, код ЄДРПОУ 37993783, банк отримувача: Головне управління Державної казначейської служби України у м. Києві, код банку отримувача: 820019; рахунок отримувача 31215256700001, код класифікації доходів бюджету 22030106..

Постанова суду може бути оскаржена протягом десяти днів з дня її винесення шляхом подання апеляційної скарги до Івано-Франківського апеляційного суду через Косівський районний суд.

Суддя: В.І.Гордій

Джерело: ЄДРСР 65605102
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку