open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 507/385/17

У х в а л а

про залишення позову без руху

"29" березня 2017 р.Суддя Любашівського районного суду Гнатюк В.О., розглянувши матеріали справи за позовом ОСОБА_1, ОСОБА_2 до Бобрицької сільської ради Любашівського району Одеської області про визначення додаткового строку для прийняття спадщини,

в с т а н о в и в:

27.03.2017 року позивачі звернулася до Любашівського районного суду Одеської області з зазначеним позовом.

Позовна заява підлягає залишенню без руху з наступних підстав.

Відповідно ч. 5 ст. 119 ЦПК до позовної заяви додається документ, що підтверджує сплату судового збору.

Відповідно до частини першої статті 4 Закону України "Про судовий збір" судовий збір справляється у відповідному розмірі від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду, у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі.

Відповідно до Закону України "Про Державний бюджет України на 2017 рік" прожитковий мінімум для працездатних осіб визначено: з 1 січня 2017 року - 1600 гривень.

Відповідно ст.4 Закону України «Про судовий збір» за подання до суду позовної заяви немайнового характеру, яка подана фізичною особою, справляється судовий збір в розмірі 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, тобто в сумі 640, 00 грн.

Згідно ст. 6 ЗУ “Про судовий збір” у разі коли позов немайнового характеру подається одночасно кількома позивачами до одного або кількох відповідачів, судовий збір сплачується кожним позивачем окремим платіжним документом у розмірах, установлених статтею 4 цього Закону за подання позову немайнового характеру.

За таких обставин кожен з позивачів повинен сплатити суму судового збору в розмірі по 640,00 грн.

В матеріалах справи міститься платіжне доручення про сплату позивачкою ОСОБА_1 судового збору в розмірі 640,00 грн.

Даних про те, що позивачка ОСОБА_3 сплатила судовий збір, або даних про те, що вона звільнена від сплати судового збору в матеріалах справи не має.

За таких обставин позивачці ОСОБА_3 необхідно сплатити суму судового збору в розмірі 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, тобто в сумі 640, 00 грн.

Відповідно до ст. 121 ЦПК України суддя, встановивши, що заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 119 та 120 цього Кодексу, або не сплачено судовий збір, постановляє ухвалу, в якій зазначаються підстави залишення заяви без руху, про що повідомляє позивача і надає йому строк для усунення недоліків, який не може перевищувати п'яти днів з дня отримання позивачем ухвали.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 80, 119, 120, 121 ЦПК України ст.ст. 4, 6 ЗУ "Про судовий збір" суд

У Х В А Л И В:

Позов ОСОБА_1, ОСОБА_2 до Бобрицької сільської ради Любашівського району Одеської області про визначення додаткового строку для прийняття спадщини залишити без руху.

Запропонувати позивачам виправити вказані недоліки в п'ятиденний термін з дня отримання копії ухвали.

Роз'яснити позивачам, що в разі не усунення у встановлений термін недоліків, зазначених в ухвалі, позовна заява буде вважатись неподаною та повернута.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається до Апеляційного суду Одеської області через Любашівський районний суд Одеської області протягом 5 днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя : Гнатюк В.О.

Джерело: ЄДРСР 65585222
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку