open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

№ 536/1956/16-ц

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

29.03.2017

Кременчуцький районний суд Полтавської області в складі :

головуючого судді Степаненка Ю.І.,

з секретарем судового засідання Зимівець Ю.А.,

за участю представника позивача по довіреності ОСОБА_1,

третьої особи ОСОБА_2 та її представника по довіреності

ОСОБА_3,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Кременчуці цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_4 до Недогарківської сільської ради Кременчуцького району Полтавської області, третя особа ОСОБА_2, про визнання рішень органу місцевого самоврядування протиправними та їх скасування,

В С Т А Н О В И В:

Позивач ОСОБА_4 09 грудня 2016 року звернулася в суд з вказаним позовом.

Представник позивача по довіреності ОСОБА_1 в судовому засіданні заявив клопотання про закриття провадження у цивільній справі, наслідки закриття провадження йому відомі.

29 березня 2017 року на адресу суду також надійшло письмове клопотання представника третьої особи ОСОБА_2 по довіреності ОСОБА_3 про закриття провадження у цивільній справі, оскільки справа не підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства.

Вислухавши думки сторін, які не заперечували проти закриття справи, суд прийшов до наступного висновку.

Відповідно до п.1 ч. 1 статті 205 ЦПК України суд своєю ухвалою закриває провадження у справі, якщо справа не підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства.

В силу принципу диспозитивності цивільного судочинства представник позивача, третя особа та її представник відповідно до ч.2 статті 11, ч.2 статті 31 ЦПК України розпорядилися своїми правами щодо предмета спору на власний розсуд.

За таких обставин суд закриває провадження у справі, оскільки справа не підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства.

Керуючись статтями 205, 206 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В:

Провадження у цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_4 до Недогарківської сільської ради Кременчуцького району Полтавської області, третя особа ОСОБА_2, про визнання рішень органу місцевого самоврядування протиправними та їх скасування закрити, оскільки справа не підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства.

Повідомити позивачу відповідно до ч.2 статті 206 ЦПК України, що розгляд таких справ віднесено до юрисдикції адміністративного суду.

Відповідно до ч.3 статті 206 ЦПК України у разі закриття провадження у справі повторне звернення до суду з приводу спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається. Наявність ухвали про закриття провадження у зв’язку з прийняттям відмови позивача від позову не позбавляє відповідача в цій справі на звернення до суду за вирішенням цього спору.

На ухвалу суду може бути подана апеляційна скарга протягом п’яти днів з дня її проголошення до Апеляційного суду Полтавської області через Кременчуцький районний суд Полтавської області, а у разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п’яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя Ю. І. Степаненко

Джерело: ЄДРСР 65560981
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку