open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

73027, м. Херсон, вул. Робоча, 66, тел. 48-51-90

____________________________________________________________________

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12 серпня 2011 р.

Справа № 2-а-7270/10/2170

Суддя Херсонського окружного адміністративного суду Хом'якова В.В., розглянувши у порядку письмового провадження адміністративну справу за позовом

фізичної особи - підприємця ОСОБА_1 до Державної податкової інспекції у Генічеському районі Херсонської області про скасування рішення,

та позов Державної податкової інспекції у Генічеському районі Херсонської області до фізичної особи - підприємця ОСОБА_1 про стягнення фінансової санкції,

встановив:

Фізична особа - підприємець ОСОБА_1 звернулась до адміністративного суду з позовом, в якому просить скасувати рішення Державної податкової інспекції у Генічеському районі Херсонської області від 08.12.10 № 0000532308 про застосування штрафної санкції за порушення п. 2.6 ст. 2 Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні, затвердженої Постановою НБУ від 15.12.04 № 637 на суму 21 511 грн. 45 коп. та рішення № 0000522308 від 08.12.10 про застосування штрафних санкцій за порушення п. 1, 9, 11, 13 Закону України від 06.07.95 № 265/95-ВР "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг" (далі Закон № 265) на суму 7 773 грн. 45 коп. Позовні вимоги обгрунтовані безпідставністю проведеної перевірки 01.12.10 діяльності ОСОБА_1, посадовими особами порушено вимоги ст. 15 Закону № 265 та ст. 11-1 Закону України "Про державну податкову службу в Україні". Позапланова перевірка проводилась за відсутності наказу про таку перевірку, направлення на перевірку не було підписано керівником податкового органу, посадові особи здійснюючи закупівлю товару перебували в статусі споживачів, а не ревізорів-інспекторів, що обмежує їх право на проведення перевірки. ОСОБА_1 вважає рішення інспекції незаконними, просить їх скасувати.

Справа за адміністративним позовом ФОП ОСОБА_1 була об'єднана зі справою № 2а-591/11/2170 за позовом ДПІ у Генічеському районі Херсонської області про стягнення з ФОП ОСОБА_1 29284 грн. 90 коп. штрафних санкцій.

ДПІ у Генічеському районі Херсонської області надано заперечення проти позову, представник ДПІ надав заяву про розгляд справи у письмовому провадженні.

ФОП ОСОБА_1 не прибула в судові засідання 22.04.11, 11.05.11, 15.06.11, 12.08.11. Позивач не повідомив про причини неприбуття, не надав доказів наявності поважних причин такого неприбуття. Від позивача не надійшла заява про розгляд спраи за його відсутності.

Згідно до п. 4 ч. 1 ст. 155 КАС України суд залишає позовну заяву без розгляду якщо позивач повторно не прибув у судове засідання без поважних причин, або без повідомлення ним про причини не прибуття, якщо від нього не надійшло заяви про розгляд справи за його відсутності.

Дослідивши матеріали справи, суддя вважає, що позовна заява ФОП ОСОБА_1 підлягає залишенню без розгляду.

Керуючись ст. 128, п.4 ч. 1 ст. 155 КАС України,

ухвалив:

Позовну заяву фізичної особи - підприємця ОСОБА_1 до Державної податкової інспекції у Генічеському районі Херсонської області про скасування рішення, залишити без розгляду.

Ухвалу надіслати особам, які беруть участь у справі.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Одеського апеляційного адміністративного суду через Херсонський окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги в 5-денний строк з дня її проголошення.

Якщо ухвалу було постановлено у письмовому провадженні або без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п"яти днів з дня отримання копії ухвали. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Якщо суб'єкта владних повноважень у випадках та порядку, передбачених частиною четвертою статті 167 КАС України, було повідомлено про можливість отримання копії ухвали суду безпосередньо в суду, то п'ятиденний строк на апеляційне оскарження ухвали суду обчислюється з наступного дня після закінчення п'ятиденного строку з моменту отримання суб'єктом владних повноважень повідомлення про можливість отримання копії ухвали суду.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо вона не була подана у встановлений строк. У разі подання апеляційної скарги, ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Суддя Хом'якова В.В.

кат. 9.2.1

Джерело: ЄДРСР 65510914
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку