open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

(про залишення без руху позовної заяви)

22 березня 2017 року Житомир Справа № 806/576/17

Категорія 6.3

Суддя Житомирського окружного адміністративного суду Романченко Є.Ю., розглянувши позовну заяву Приватного акціонерного товариства "Київ-Дніпровське міжгалузеве підприємство промислового залізничного транспорту" в особі Житомирської філії до Виконавчого комітету Житомирської міської ради Житомирської області, Державного реєстратора прав на нерухоме майно ОСОБА_1 Виконавчого комітету Житомирської міської ради Житомирської області про визнання дій неправомірними, визнання незаконними та скасування рішень, зобов'язання вчинити дії,

в с т а н о в и в :

Ухвалою судді Житомирського окружного адміністративного суду від 22 лютого 2017 року позовну заяву Приватного акціонерного товариства "Київ-Дніпровське міжгалузеве підприємство промислового залізничного транспорту" в особі Житомирської філії, яка надійшла до суду 20.02.2017, залишено без руху та надано позивачу строк для усунення недоліків позовної заяви до 22 березня 2017 року.

13 березня 2017 року, на виконання вказаної ухвали суду, Приватним акціонерним товариством "Київ-Дніпровське міжгалузеве підприємство промислового залізничного транспорту" подано до суду адміністративний позов до Виконавчого комітету Житомирської міської ради Житомирської області, Державного реєстратора прав на нерухоме майно ОСОБА_1 Виконавчого комітету Житомирської міської ради Житомирської області. У цьому позові позивач просить:

- визнати незаконним та скасувати рішення Державного реєстратора прав на нерухоме майно ОСОБА_1 Виконавчого комітету Житомирської міської ради Житомирської області про зупинення розгляду заяви про державну реєстрацію прав та їх обтяжень № 30333651 від 06.07.2016;

- визнати незаконним та скасувати рішення Державного реєстратора прав на нерухоме майно ОСОБА_1 Виконавчого комітету Житомирської міської ради Житомирської області про відмову в державній реєстрації прав та їх обтяжень № 31028012 від 19.08.2016;

- визнати неправомірними дії Державного реєстратора прав на нерухоме майно ОСОБА_1 щодо відмови в державній реєстрації нерухомого майна;

- зобов'язати Виконавчий комітет Житомирської міської ради Житомирської області вчинити певні дії - здійснити державну реєстрацію нерухомого майна - будівлі гаражу (інв. № 010007) загальною площею 49,5 кв.м., яка знаходиться за адресою: м. Житомир, провулок 2-ий Київський, будинок 7, з видачею документу, що підтверджує право власності на це нерухоме майно.

Перевіряючи, після одержання позову, чи відповідає він вимогам, установленим статтею 106 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України), судом ураховано наступне.

Частиною 3 статті 106 КАС України передбачено, що до позовної заяви додається також документ про сплату судового збору, крім випадків, коли його не належить сплачувати.

Відповідно до ч. 1 ст. 3 Закону України "Про судовий збір" від 08.07.2011 № 3674-VI (у редакції з 05.01.2017, надалі - Закон), судовий збір справляється за подання до суду позовної заяви та іншої заяви, передбаченої процесуальним законодавством.

Згідно зі ч. 1 ст. 4 Закону, судовий збір справляється у відповідному розмірі від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду, - у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі.

Положеннями пункту 3 частини 2 статті 4 Закону визначено, що за подання до адміністративного суду адміністративного позову немайнового характеру, який подано суб'єктом владних повноважень, юридичною особою або фізичною особою - підприємцем ставка судового збору складає 1 розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

У разі коли в позовній заяві об'єднано дві і більше вимог немайнового характеру, судовий збір сплачується за кожну вимогу немайнового характеру (абз. 2 ч. 3 ст. 6 Закону).

Статтею 7 Закону України "Про Державний бюджет України на 2017 рік" установлено, що прожитковий мінімум для працездатних осіб на 1 січня 2017 року складає 1600 гривень.

За наведених обставин, а також ураховуючи обсяг заявлених у позові від 10.03.2017 позовних вимог немайнового характеру і розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб на 1 січня 2017 року, ставка судового збору за подання до суду цього позову Приватного акціонерного товариства "Київ-Дніпровське міжгалузеве підприємство промислового залізничного транспорту" становить 4800 грн (по 1600 грн за кожну немайнову вимогу).

Позивачем доказу сплати судового збору в розмірі 4800 грн суду надано не було.

Таким чином, подана до суду позовна заява немайнового характеру неоплачена судовим збором не відповідає вимогам, установленим статтею 106 КАС України.

Частиною 1 статті 108 КАС України передбачено, що суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтею 106 цього Кодексу, постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, у якій зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб їх усунення і встановлюється строк, достатній для усунення недоліків.

З огляду на викладене, позов необхідно залишити без руху із встановленням позивачу строку для усунення виявлених недоліків шляхом надання до суду доказу сплати судового збору в розмірі 4800 грн.

Реквізити для справляння судового збору: отримувач коштів - УДКСУ у м.Житомирі; код отримувача (код за ЄДРПОУ) - 38035726; банк отримувача - ГУДКСУ у Житомирській області; код банку отримувача (МФО) - 811039; рахунок отримувача - 31213206784002; код класифікації доходів бюджету - 22030101. Призначення платежу: судовий збір, за позовом ___________ (назва позивача, код ЄДРПОУ), Житомирський окружний адміністративний суд (рахунок отримувача - 31213206784002, код ЄДРПОУ - 34854954, код класифікації доходів бюджету 22030101).

Керуючись статтями 106, 108, 165, 186 КАС України, суд

у х в а л и в :

Залишити позовну заяву Приватного акціонерного товариства "Київ-Дніпровське міжгалузеве підприємство промислового залізничного транспорту" в особі Житомирської філії без руху.

Надати строк для усунення недоліків до 10 квітня 2017 року

Якщо в даний строк недоліки, які зазначені в цій ухвалі, не будуть усунуті, позовна заява буде повернута позивачу .

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається до Житомирського апеляційного адміністративного суду через Житомирський окружний адміністративний суд протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя Є.Ю. Романченко

Джерело: ЄДРСР 65486948
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку