open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

16.03.2017

Справа

№607/1131/17

Суддя Тернопільського міськрайонного суду Грицак Р.М., розглянувши матеріали адміністративної справи, яка надійшла від Територіальної державної інспекції з питань праці в Тернопільській області про притягнення до адміністративної відповідальності

ОСОБА _1, ІНФОРМАЦІЯ_1 гр. України, жителя ІНФОРМАЦІЯ_2 фізичної особи-підприємця, -

за ч. 1 ст. 41 КУпАП, –

ВСТАНОВИВ:

Фізична особа – підприємець ОСОБА_1 здійснюючи підприємницьку діяльність в порушення вимог ч.2 статті 30 Закону України «Про оплату праці» не забезпечив достовірний облік виконуваної працівником роботи. Зокрема, під час проведення перевірки підприємець не надав жодних документів про ведення ним обліку роботи найманих працівників. Також в порушення статті 108 Кодексу законів про працю України ФОП ОСОБА_1 не проводив доплату за роботу у нічний час сторожам ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_4 Крім того, всупереч вимогам частини 1 та 2 статті 115 КЗпП України, частини 1 статті 24 Закону України «Про оплату праці», строки виплати заробітної плати нормативним актом роботодавця (наказом) не встановлені. Як наслідок, упродовж квітня - листопада 2016 року заробітна плата найманим працівникам виплачувалась один раз на місяць, без виплати авансу та пізніше семи днів після закінчення періоду, за який здійснюється виплата. Під час проведення перевірки не надано відомості щодо нарахування і виплати заробітної плати найманим працівникам за грудень 2016 року. Також в порушенням вимог частини 1 статті 47, частини 1 статті 116 та статті 83 КЗпП України ФОП ОСОБА_1 не було нараховано та не було виплачено компенсацію за не використані 12 днів відпустки звільненому працівнику ОСОБА_2 у день його звільнення.

ФОП ОСОБА_1 в судовому засіданні вину визнав та зобов'язався у подальшому не вчиняти дані правопорушення.

Вина ФОП ОСОБА_1 у скоєнні правопорушення повністю доводиться матеріалами справи, дослідженими в судовому засіданні: - проколом № 19-01-40/015 від 20.01.2017 року про адміністративне правопорушення; витягом з акту перевірки від 20.01.2017 року.

Таким чином вважаю, що в діях ФОП ОСОБА_1 наявний склад адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 41 КУпАП, тобто порушення встановлених термінів виплати заробітної плати, а також інші порушення вимог законодавства про працю.

Відповідно до звернення трудового колективу, СПД ФО ОСОБА_1 видано Наказ №10-в від 08.08.2012 року про виплату заробітної плати працівникам один раз в місяць.

СПД ФО ОСОБА_1 проведено облік робочого часу працівників за вересень – жовтень 2016 року, що підтверджується відповідними табелями обліку.

Як вбачається з характеристики ФОП ОСОБА_1, останній за місцем роботи характеризується як добрий керівник і порядний роботодавець, який з належною повагою відноситься до найманих працівників.

Враховуючи те, що правопорушник свою вину визнав, позитивну характеристику ФОП ОСОБА_1 по місцю роботи,невеликий строк порушення виплати заробітної плати, та малозначність вчиненого правопорушення, вважаю за можливе звільнити ФОП ОСОБА_1 від адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 41 КУпАП і обмежитись усним зауваженням, а справу про притягнення його до адміністративної відповідальності – провадженням закрити.

Керуючись ст.ст. 22, 280, 283, 284 КУпАП, -

П О С Т А Н О В И В :

ОСОБА_1 визнати винним у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 41 КУпАП та звільнити його від адміністративної відповідальності згідно ст. 22 КУпАП за малозначністю правопорушення, обмежившись усним зауваженням, а справу про притягнення його до адміністративної відповідальності – провадженням закрити.

Постанова судді у справах про адміністративне правопорушення набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги.

Постанова судді у справах про адміністративне правопорушення може бути оскаржена особою, яку притягнуто до адміністративної відповідальності, її законним представником, захисником, потерпілим, його представником протягом десяти днів з дня винесення постанови до апеляційного суду Тернопільської області через Тернопільський міськрайонний суд.

Головуючий суддя

ОСОБА

_5

Джерело: ЄДРСР 65404693
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку