open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 753/16662/16-а

У Х В А Л А

"17" березня 2017 р. м. Київ

Суддя Київського апеляційного адміністративного суду Межевич М.В. , перевіривши матеріали апеляційної скарги Лівобережного об'єднаного управління Пенсійного фонду України в м. Києві на постанову Дарницького районного суду м.Києва від 24 жовтня 2016 р. у справі за адміністративним позовом ОСОБА_1 до Лівобережного об'єднаного управління Пенсійного фонду України в м. Києві про зобов`язання вчинити дії,

ВСТАНОВИВ:

Постановою Дарницького районного суду м.Києва від "24" жовтня 2016 р. позов задоволено.

На зазначену постанову суду відповідачем подано апеляційну скаргу.

Ухвалою Київсього апеляційного адміністративного суду від 16.01.2017 апеляційну скаргу залишено без руху та наголошено на необхідності відсповідачу сплатити судовий збір, надати докази отримання откаржуваної постанови суду та,за необхідності, подати заяву про поновлення строку звернення до апеляційного суду.

Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» № 1774-VIII від 06.12.2016, який набрав чинності 01.01.2017, частину першу статті 5 Закону України «Про судовий збір» № 3674-VI від 08.07.2011 доповнено пунктом 18, згідно якого Пенсійний фонд України та його органи звільняються від сплати судового збору під час розгляду справи в усіх судових інстанціях.

Таким чином, починаючи з 01.01.2017 відповідач звільнений від сплати судового збору за подання апеляційної скарги на рішення суду, а тому підстави для висновку про наявність у апеляційної скарги недоліків наразі відсутні.

Як зазначалося, апеляційну скаргу було залишено без руху також і у зв'язку з пропуском відповідачем строку апеляційного оскарження. Проте, апелянт на час прийнтяття цієї ухвали надав до суду докази того, що окаржувану постанову було отримано ним 14.12.2016, а тому, звертаючись 16.12.2016 до апеляційного суду, відповідний десятиденний строк ним порушено не було. З огляду на це, підстави для застосування наслідків пропуску строку апеляційного оскарження, передбачених ст. 189 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС) - відмови у відкритті апеляційного провадження, у даному випадку відсутні.

Оскільки апеляційна скарга подана у встановлений законом строк і відповідає вимогам ст. 187 КАС, вона підлягає прийняттю до розгляду судом апеляційної інстанції.

Окрім того, з метою забезпечення апеляційного розгляду справи необхідно провести певні підготовчі дії.

Керуючись ст.ст. 187, 189, 190 КАС, суд

УХВАЛИВ:

Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою Лівобережного об'єднаного управління Пенсійного фонду України в м. Києві на постанову Дарницького районного суду м.Києва від 24 жовтня 2016 р. у справі за адміністративним позовом ОСОБА_1 до Лівобережного об'єднаного управління Пенсійного фонду України в м. Києві про зобов`язання вчинити дії.

Встановити строк до 28 березня 2017 року, протягом якого можуть бути подані заперечення на апеляційну скаргу.

Провести підготовку справи до апеляційного розгляду у відповідності з вимогами ст. 190 КАС України.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Межевич М.В.

Джерело: ЄДРСР 65383814
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку