open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

ВИЩИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД УКРАЇНИ

У Х В А Л А

10.03.2017 К/800/19331/16

Колегія суддів Вищого адміністративного суду України в складі:

головуючого-судді: Кобилянського М.Г.,

суддів: Заїки М.М., Загороднього А.Ф.,

секретар судового засідання: Іванова Н.П.,

розглянувши в письмовому провадженні адміністративну справу

за позовом ОСОБА_2 до Головного управління міграційної служби України в Одеській області про визнання незаконними дій та зобов'язання вчинити певні дії

за касаційною скаргою ОСОБА_3 - представника позивача ОСОБА_2 на ухвалу судді Одеського апеляційного адміністративного суду від 6 червня 2016 року,

В С Т А Н О В И Л А :

В січні 2016 року громадянин Судану ОСОБА_2 звернувся до суду з позовом до Головного управління міграційної служби України в Одеській області про визнання неправомірним та скасування наказу від 21 грудня 2015 року № 242 про відмову в оформленні документів для вирішення питання про визнання біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту; зобов'язання відповідача прийняти рішення про оформлення документів для вирішення питання про визнання біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту.

Постановою Одеського окружного адміністративного суду від 2 березня 2016 року в задоволенні позову відмовлено.

Ухвалою судді Одеського апеляційного адміністративного суду від 13 квітня 2016 року апеляційну скаргу залишено без руху.

Ухвалою судді Одеського апеляційного адміністративного суду від 6 червня 2016 року відмовлено у відкритті апеляційного провадження.

Ухвалою судді Вищого адміністративного суду України від 5 вересня 2016 року відкрито касаційне провадження за касаційною скаргою ОСОБА_3 - представника позивача ОСОБА_2 на ухвалу судді Одеського апеляційного адміністративного суду від 6 червня 2016 року.

27 лютого 2017 року до Вищого адміністративного суду України надійшла заява ОСОБА_3 - представника позивача ОСОБА_2 про відмову від касаційної скарги.

Розглянувши подану заяву, колегія суддів дійшла висновку про відмову в задоволенні заяви про відмову від касаційної скарги з наступних підстав.

Обґрунтовуючи клопотання про відмову від касаційної скарги заявник зазначає, що ОСОБА_2 відмовляється від касаційної скарги у зв'язку з відсутністю на теперішній час необхідності перебувати на території України та від'їздом до країни свого походження.

Відповідно до частини четвертої статті 218 Кодексу адміністративного судочинства України особа, яка подала касаційну скаргу, має право відмовитися від неї до закінчення касаційного провадження.

Як вбачається з матеріалів справи, адвокат ОСОБА_3, який діє на підставі доручення від 30 червня 2016 року № 432 для надання безоплатної вторинної правової допомоги ОСОБА_2, передбаченої статтею 14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу» від 2 червня 2011 року № 3460-VI, подав касаційну скаргу від імені позивача. Вказане доручення видане за підписом уповноваженої службової особи Першого одеського міського центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги ОСОБА_5 для складання касаційної скарги на ухвалу апеляційного суду, відомостей щодо складення інших документів процесуального характеру доручення не містить. Заява про відмову від касаційної скарги подана представником позивача ОСОБА_3 без підтвердження повноважень представника на вчинення цієї процесуальної дії.

Керуючись статтями 210, 218, 222, 230, 231 Кодексу адміністративного судочинства України, колегія суддів

У Х В А Л И Л А :

Відмовити в задоволенні заяви ОСОБА_3 - представника позивача ОСОБА_2 про відмову від касаційної скарги на ухвалу судді Одеського апеляційного адміністративного суду від 6 червня 2016 року.

Ухвала набирає законної сили через п'ять днів після направлення її копій особам, які беруть участь у справі, і може бути переглянута Верховним Судом України в порядку та строки, передбачені главою 3 розділу IV Кодексу адміністративного судочинства України.

ГОЛОВУЮЧИЙ Кобилянський М.Г.

СУДДІ Загородній А.Ф.

Заїка М.М.

Джерело: ЄДРСР 65229348
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку