open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 466/10021/16-к

В И Р О К

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

07 березня 2017 року Шевченківський районний суд м. Львова

в складі: головуючої судді ОСОБА_1

при секретарі ОСОБА_2

з участю прокурора ОСОБА_3

обвинуваченого ОСОБА_4

захисника обвинуваченого ОСОБА_5

потерпілого ОСОБА_6

захисника потерпілого ОСОБА_7

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Львові кримінальне провадження, внесене в Єдиний реєстр досудових розслідувань за № 12016140090004667 про обвинувачення

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , громадянина України, українця, уродженця с. Баштанків Кодимського району Одеської області, з середньо-спеціальною освітою, одруженого, маючого на утриманні неповнолітню дитину, інваліда 3-ої групи, зареєстрованого та проживаючого за адресою АДРЕСА_1 , раніше не судимого,-

у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1ст. 286 КК України , -

у с т а н о в и в :

ОСОБА_4 обвинувачується в тому, що він 28.10.16 р. близько 10 год.45 хв., керуючи технічно справним автомобілем марки «Daewoo Lanos» р.н. НОМЕР_1 по вул. Шевченка у м. Львові в напрямку до центральної частини міста , здійснюючи маневр повороту ліворуч на прилеглу територію до будинку № 388 , порушив вимоги чинних розділів Правил дорожнього руху України, затверджених Постановою Кабінету Міністрів України № 1306 від 10.10.01 р. зі змінами та доповненнями відповідно до постанови КМ України від 06.03.13 р. за № 136 , а саме : Р.1 п. 1.5 ; Р.2 п. 2.3( б,д) та Р. 10 п. 10.1, 10.4. Зокрема ОСОБА_4 був неуважним , не стежив за дорожньою обстановкою , не реагував на її зміну , своїми діями створив загрозу безпеці дорожнього руху , при здійсненні повороту ліворуч із крайньої лівої смуги руху у його напрямку, поза межами перехрестя, не надав дорогу технічно справному мотоциклу марки «G- max» без реєстрації , яким керував ОСОБА_8 , що здійснював рух вулицею Шевченка у зустрічному обвинуваченому напрямку прямо, що призвело до зіткнення вказаних транспортних засобів на смузі руху мотоцикла під керуванням ОСОБА_6 . В результаті ДТП водій ОСОБА_6 отримав тілесні ушкодження у вигляді закритого двохкісткочкового перелому обох кісток нижньої третини лівої гомілки, садна лобної ділянки голови зліва та лівої гомілки , які згідно висновку судово-медичної експертизи № 480/16 від 10.11.16 р. відносяться до тілесного ушкодження середньої тяжкості по ознаці тривалого розладу здоров`я.

В судовому засіданні обвинувачений ОСОБА_4 свою вину у вчиненні злочину визнав повністю та пояснив, що 28.10.16 р. , керуючи автомобілем по вул. Шевченка у м. Львові внаслідок порушення правил дорожнього руху здійснив зіткнення з мотоциклом, яким керував потерпілий. Обвинувачений щиро кається у скоєному та зазначає, що не побачив потерпілого перед ДТП. Після події відвідував потерпілого в лікарні , вдома, цікавився його станом здоров`я та частково відшкодував йому шкоду у розмірі 2 000 грн.

Потерпілий в судовому засіданні зазначив, що у визначенні міри покарання щодо обвинуваченого покладається на думку суду. Проте просить стягнути витрати на правову допомогу в його користь. Спір щодо розміру шкоди буде вирішуватись окремо .

Крім повного визнання обвинуваченим своєї вини, така стверджується зібраними в ході досудового розслідування доказами, які долучені до кримінального провадження. Фактичні обставини справи, які підтверджуються цими доказами в судовому засіданні не оспорювались ні обвинуваченим, ні іншими учасниками судового провадження.

Оцінюючи докази в їх сукупності, суд знаходить, що вина обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 cт. 286 КК України доведена повністю.

Суд вважає, що злочинні дії обвинуваченого ОСОБА_4 вірно кваліфіковані за ч. 1 ст. 286 КК України за кваліфікуючими ознаками порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом , що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження .

Призначаючи міру покарання обвинуваченому ОСОБА_4 суд враховує ступінь тяжкості вчиненого ним злочину, особу обвинуваченого, який раніше не судимий. Обставинами які пом`якшують міру покарання обвинуваченого є щире каяття, часткове відшкодування шкоди, наявність на утриманні неповнолітньої дитини , третя група інвалідності . Обставин, що обтяжують покарання суд не знаходить. Відтак суд приходить до висновку, що міру покарання слід обрати в межах санкції статті, за якою кваліфіковано злочин, у виді обмеження волі без позбавлення права керування транспортним засобом та із застосуванням вимог ст.ст. 75,76 КК України

Слід стягнути з обвинуваченого витрати на проведення експертизи у розмірі 3 078, 6 грн. в дохід держави та 1 000 грн. у користь потерпілого за понесені витрати на правову допомогу.

Запобіжний захід поданому кримінальному провадженню не обирався. Цивільний позов виділено в окреме провадження.

Речові докази : автомобіль марки «Daewoo Lanos» р.н. НОМЕР_1 повернути обвинуваченому ОСОБА_4 ; мотоцикл марки «G- max» без реєстрації повернути потерпілому ОСОБА_6 .

Керуючись ст.ст. 368, 374 КПК України, суд , -

з а с у д и в:

ОСОБА_4 визнати винуватим у предявленому обвинуваченні за ч. 1 ст. 286 КК України та призначити йому покарання у виді обмеження волі строком на 2 ( два) роки без позбавлення права керувати транспортними засобами .

У відповідності до ст. 75 КК України засудженого ОСОБА_4 звільнити від відбування покарання з випробуванням, якщо він протягом 1 ( одного ) року іспитового строку не вчинить нового злочину та виконає покладені на нього обов`язки.

У відповідності до ст. 76 КК України зобов`язати засудженого ОСОБА_4 не виїжджати за межі України на постійне місце проживання без дозволу пенітенціарної служби, повідомляти пенітенціарну службу про зміну місця проживання.

Строк відбування покарання слід рахувати з моменту набрання вироком законної сили.

Стягнути з ОСОБА_4 в користь держави 3 078, 60 грн. витрат за проведення експертиз.

Стягнути з ОСОБА_4 1 000 грн. у користь потерпілого ОСОБА_6 за понесені витрати на правову допомогу.

Запобіжний захід по справі не обирався.

Речові докази : автомобіль марки «Daewoo Lanos» р.н. НОМЕР_1 повернути обвинуваченому ОСОБА_4 ; мотоцикл марки «G- max» без реєстрації повернути потерпілому ОСОБА_6 .

Апеляційна скарга на вирок може бути подана протягом тридцяти днів з дня його проголошення до Апеляційного суду Львівської області через Шевченківський районний суд м. Львова.

Суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 65167242
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку