open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Справа № 1013/7060/2012

ІРПІНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Р І Ш Е Н Н Я

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

05 вересня 2012 року Ірпінський міський суд Київської області в складі:

головуючого судді Чернов Д. Є.

при секретарі Коробай А.П.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні у приміщенні Ірпінського міського суду при судовому розгляді цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про виселення, -

в с т а н о в и в:

Позивач звернулася до суду за даним позовом, мотивуючи свої вимоги тим, що вона та її чоловік ОСОБА_3 володіють правом приватної власності на житловий будинок, що розташований за адресою: Київська область, м. Ірпінь, вул. ІІІ-Інтернаціоналу, 161. Разом з ними в цьому будинку проживають їхня внучка –ОСОБА_4 та її батько ОСОБА_2 (далі - Відповідач). Вказує, що проживання з Відповідачем в одному будинку стало нестерпним, оскільки він зловживає спиртними напоями, часто влаштовує сварки, бійки, принижує їх перед сусідами та родичами. Вони з чоловіком неодноразово викликати міліцію з метою захисту від його нападів. В результаті, постановою Ірпінського міського суду Київської області від 22.06.2012 року Відповідача було визнано винним у вчиненні правопорушення передбаченого ст. 173 КУпАП України та накладено стягнення у вигляді 40 годин громадських робіт. Крім того, Відповідач в утриманні будинку, його ремонті, оплаті послуг за електроенергію, газ участі не приймає, чим завдає їй значних матеріальних збитків.

В зв’язку з вищевикладеним просила виселити Відповідача з належного їм приватного житлового будинку, що знаходиться за адресою: Київська область, м. Ірпінь, вул. ІІІ-Інтернаціоналу, 161 та зобов’язати ВГІРФО Ірпінського МВ ГУ МВС України в Київській області зняти Відповідача з реєстрації з належного їм будинку, що знаходиться за адресою: Київська область, м. Ірпінь, вул. ІІІ-Інтернаціоналу, 161.

В судове засідання позивач з’явилася, позов підтримала в повному обсязі, просила його задовольнити.

Відповідач в судове засідання не з’явився, причини неявки суду не повідомив, хоча був належним чином повідомлений про місце, дату та час розгляду справи, що підтверджується рекомендованим повідомленням про вручення поштового відправлення. Від Відповідача до суду надійшла заява з проханням судове засідання провести у його відсутність, не заперечує проти задоволення позову.

Суд, вислухавши пояснення позивача, дослідивши письмові докази по справі, вважає позов таким, що підлягає до часткового задоволення, з наступних підстав.

Судом встановлено, що позивач та її чоловік ОСОБА_3 на праві приватної власності володіють житловим будинком, що розташований за адресою: Київська область, м. Ірпінь, вул. ІІІ-Інтернаціоналу, 161 (а.с.5). Разом з ними в цьому будинку проживають їхня внучка –ОСОБА_4 та її батько ОСОБА_2. Відповідач веде аморальний спосіб життя, ніде не працює.

В судовому засіданні встановлено, що позивач неодноразово викликала міліцію з метою захисту від нападів Відповідача. В результаті, постановою Ірпінського міського суду Київської області від 22.06.2012 року Відповідача було визнано винним у вчиненні правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 1732 КУпАП України та накладено стягнення у вигляді 40 годин громадських робіт (а.с.4). Крім того, Відповідач в утриманні будинку, його ремонті, оплаті послуг за електроенергію, газ участі не приймає, чим завдає позивачу значних матеріальних збитків.

Наведені вище обставини стверджуються копією постанови від 22.06.2012 року по справі про адміністративне правопорушення, копією свідоцтва про право власності на 31/100 будинковолодіння, копією державного акту на право власності на земельну ділянку, копією будинкової книги та іншими матеріалами справи.

Відповідно до ч. 3 ст. 156 ЖК Української РСР члени сім'ї власника будинку (квартири) зобов'язані дбайливо ставитися до жилого будинку (квартири). Повнолітні члени сім'ї власника зобов'язані брати участь у витратах по утриманню будинку (квартири) і придомової території та проведенню ремонту. Спори між власником та членами його сім'ї про розмір участі в витратах вирішуються в судовому порядку.

Згідно з ст. 157 ЖК Української РСР членів сім'ї власника жилого будинку (квартири) може бути виселено у випадках, передбачених частиною першою статті 116 цього Кодексу. Виселення провадиться у судовому порядку без надання іншого жилого приміщення.

Стаття 116 ЖК Української РСР визначає, що якщо наймач, члени його сім'ї або інші особи, які проживають разом з ним, систематично руйнують чи псують жиле приміщення, або використовують його не за призначенням, або систематичним порушенням правил соціалістичного співжиття роблять неможливим для інших проживання з ними в одній квартирі чи в одному будинку, а заходи запобігання і громадського впливу виявились безрезультатними, виселення винних на вимогу наймодавця або інших заінтересованих осіб провадиться без надання іншого жилого приміщення.

Оскільки Відповідач проживаючи в житловому будинку позивача систематично порушує правила співжиття, систематично вживає алкогольні напої, спричиняє сварки та бійки, цим самим роблячи життя позивача нестерпним з ним в одному будинку. Крім того, заходи випливу на аморальну поведінку Відповідача не дали позитивного результату, незважаючи на визнання його винним та накладення адміністративного стягнення постановою Ірпінського міського суду Київської області від 22.06.2012 року Відповідач продовжує свою аморальну поведінку та робить неможливим подальше проживання в одному житловому приміщенні з позивачем.

Однак, суд відмовляє позивачеві в задоволені позовних вимог про зобов’язанні ВГІРФО Ірпінського МВ ГУ МВС України у Київській області зняти Відповідача з реєстрації з належного позивачу приватного житлового будинку, що знаходиться за адресою Київська область, м. Ірпінь, вул. ІІІ-Інтернаціоналу, 161, оскільки позивачем не надано суду доказів, що вона зверталися до ВГІРФО Ірпінського МВ ГУ МВС України в Київській області з заявою про зняття Відповідача з реєстрації житлового будинку, що знаходиться за адресою: Київська область, м. Ірпінь, вул. ІІІ-Інтернаціоналу, 161 і їй було відмовлено в задоволенні такої заяви.

Таким чином, заявлені позовні вимоги позивача підлягають до часткового задоволенню.

На підставі ст. ст. 116, 156, 157 ЖК Української РСР, керуючись ст. ст. 71, 72 ЖК України, ст. ст. 6, 8, 10, 11, 15, 30, 60, 64, 88, 209, 212-215 ЦПК України, суд, -

в и р і ш и в:

Задовольнити позов частково.

Виселити відповідача ОСОБА_2 26.07.1964 р. н. з приватного житлового будинку, що знаходиться за адресою: Київська область, м. Ірпінь, вул. ІІІ Інтернаціоналу, 161.

В іншій частині відмовити в позові.

Копію рішення направити ОСОБА_2 для відома.

Рішення може бути оскаржене в апеляційному порядку до Апеляційного суду Київської області через суд першої інстанції шляхом подачі в 10-денний строк з дня проголошення рішення апеляційної скарги. Особи, які брали участь у справі, але не були присутні у судовому засіданні під час проголошення судового рішення, можуть подати апеляційну скаргу протягом десяти днів з дня отримання копії цього рішення.

Суддя:

ОСОБА_5

Джерело: ЄДРСР 65144659
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку