open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 161/3495/17

Провадження № 2-а/161/534/17

ЛУЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

02 березня 2017 р. Луцький міськрайонний суд Волинської області в складі:

головуючого - судді Кирилюк В.Ф.

при секретарі - Турук І.Р.,

з участю представника позивача - ОСОБА_1

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Луцьку справу за адміністративним позовом Луцького прикордонного загону Північного регіонального управління Державної прикордонної служби України до громадянина Республіки Туреччина - ОСОБА_4 (ОСОБА_4), ІНФОРМАЦІЯ_1 про затримання та поміщення до пункту тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні до вирішення питання про визнання його біженцем або особою, яка потербує додаткового захисту в Україні,

В С Т А Н О В И В:

Позивач Північне регіональне управління Державної прикордонної служби України звернувся з адміністративним позовом до громадянина Республіки Туреччина - ОСОБА_4 (ОСОБА_4), ІНФОРМАЦІЯ_1 про затримання та поміщення до пункту тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні до вирішення питання про визнання його біженцем або особою, яка потербує додаткового захисту в Україні.

Позовні вимоги обґрунтовують тим, що 25.02.2017 року о 02.40 год. в міжнародному пункті пропуску через державний кордон для залізничного сполучення «Ягодин» у пасажирському потязі №67 сполученням «Київ-Варшава» у вагоні №32, купе №7, місце 32, прикордонним нарядом «Перевірка документів» на ділянці відповідальності відділу прикордонної служби «Рівне» Луцькогоприкордонного загону, було виявлено громадянина Республіки Туреччина ОСОБА_4 (ОСОБА_4), який намагався перетнути державний кордон України та на паспортний контроль пред'явив підроблений паспорт громадянина Турецької Республіки на ім'я ОСОБА_7 (ОСОБА_7).

Громадянин Турецької Республіки ОСОБА_4 (ОСОБА_4), ІНФОРМАЦІЯ_1 був затриманий в адміністративному порядку на підставі ст. 263 КУпАП, за спробу незаконного перетинання державного кордону України на термін до 3 діб, для встановлення особи.

Проведеними фільтраційними заходами встановлено, що громадянин Республіки Туреччина ОСОБА_4 (ОСОБА_4) прибув в Україну законно, а саме: 12.10.2016 року прибув на територію України авіарейсом «Тегеран-Київ» в м. Київ використовуючи паспорт громадянина Туреччини для виїзду за кордон. 12.10.2016 року прибув в м. Київ та в подальшому вирушив в м. Одеса, де проживав в орендованій квартирі.

16.01.2017 року відповідач звернувся до ГУД МС в Одеській області із заявою про набуття міжнародного захисту, та повідомив про можливість кримінального переслідування з боку пердставників органів державної влади країни громадянської належності, Але через уникнення процедури та неможливості встановлення (відновлення) контакту із шукачем захисту, наказом від 02.02.2017 року №22, було прийнято рішення про призупинення розгляду справи.

Беручи до уваги той факт, що відповідач, будучи затриманий за спробу незаконного перетинання державного кордону України в Республіку Польща, використовуючи підроблений паспорт, без документів, що посвідчують його особу та які надають право законного перетинання державного кордону України, добровільно у встановлений строк територію України не залишить і є обґрунтовані підстави вважати, що він буде ухилятися від виконання рішення про його примусове повернення, а в подальшому буде намагатись повторно потрапити в країни Європи, а тому, просять прийняти рішення про затримання його в адміністративному порядку з поміщенням в ПТПІ «Волинський» ДМС України с. Журавичі Ківерцівського району Волинської області, до вирішення питання про визнання його біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту в Україні та допустити негайне виконання постанови суду.

Представник позивача підтримала позовну заяву з підстав, викладених у ній та просила позов задовольнити. Крім того, повідомила суд, що на даний час відповідач залишив територію Волинської області без повідомлення позивача, орієнтовано перебуває в м. Одесі та доставити його в судове засідання не виявилося можливим.

Заслухавши пояснення представника позивача, зясувавши обставини справи та перевіривши їх доказами, суд приходить до висновку, що адміністративний позов до задоволення не підлягає з наступних підстав.

Судом встановлено, що 25.02.2017 року о 02.40 год. в міжнародному пункті пропуску через державний кордон для залізничного сполучення «Ягодин» у пасажирському потязі №67 сполученням «Київ-Варшава» у вагоні №32, купе №7, місце 32, прикордонним нарядом «Перевірка документів» на ділянці відповідальності відділу прикордонної служби «Рівне» Луцькогоприкордонного загону, було виявлено громадянина Республіки Туреччина ОСОБА_4 (ОСОБА_4), який намагався перетнути державний кордон України та на паспортний контроль пред'явив підроблений паспорт громадянина Турецької Республіки на ім'я ОСОБА_7 (ОСОБА_7).

При цьому, ОСОБА_4 (ОСОБА_4) був затриманий в адміністративному порядку на підставі ст. 263 КУпАП за спробу незаконного перетинання державного кордону України з підробленим паспортом на термін до 3 діб для встановлення особи.

Постановою Луцького міськрайонного суду від 28.02.2017 року в задоволенні адміністративного позову Державної прикордонної служби України Північного регіонального управління Луцького прикордонного загону, Управління ДМС України у Волинській області до ОСОБА_4, громадянина Республіки Туреччина, ІНФОРМАЦІЯ_1 про примусове видворення за межі України, затримання та поміщення до пункту тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають на території України - відмовлено.

Згідно п. 3 ч. 4 ст. 50 КАС України, іноземці чи особи без громадянства можуть бути відповідачами за адміністративним позовом суб'єкта владних повноважень про примусове видворення іноземця чи особи без громадянства з України та на підставі ч. 3 ст. 185 - 5 КАС України розглядаються за їх обов'язкової участі невідкладно.

Отже, за таких обставин, суд, приходить до висновку, що в задоволені позовних вимог слід відмовити.

Керуючись ст.ст. 2, 7, 9, 10, 70, 71, 72, 79, 86, 161, 162, 163, 183-7 КАС України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

В задоволенні адміністративного позову Луцького Прикордонного загону Північного регіонального управління Державної прикордонної служби України до громадянина Республіки Туреччина - ОСОБА_4 (ОСОБА_4), ІНФОРМАЦІЯ_1 про затримання та поміщення до пункту тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні до вирішення питання про визнання його біженцем або особою, яка потербує додаткового захисту в Україні - відмовити.

Постанова може бути оскаржена до Львівського апеляційного адміністративного суду через Луцький міськрайонний суд Волинської області шляхом подання апеляційної скарги протягом п'яти днів з дня отримання копії постанови.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку апеляційного оскарження, а в разі її оскарження з моменту проголошення рішення судом апеляційної інстанції.

Суддя Луцького міськрайонного суду Кирилюк В.Ф.

Джерело: ЄДРСР 65142766
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку