open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

73027, м. Херсон, вул. Робоча, 66, тел. 48-51-90

________________________________________________________________________________

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

30 червня 2010 р.

Справа № 2-а-3381/10/2170 Кат. 8

Суддя Херсонського окружного адміністративного суду Василяка Д.К., перевіривши виконання вимог статей 104, 105, 106 КАС України за адміністративним позовом першого заступника військового прокурора Західного регіону України в інтересах держави в особі Академії сухопутних військ імені ОСОБА_1 Сагайдачного до ОСОБА_2 про стягнення заборгованості,

встановив:

Перший заступник військового прокурора Західного регіону України в інтересах держави в особі, уповноваженого здійснювати функції у спірних відносинах Академії сухопутних військ імені ОСОБА_1 Сагайдачного звернувся до суду з вказаним адміністративним позовом, у якому просить стягнути з ОСОБА_2 на користь Академії сухопутних військ імені ОСОБА_1 Сагайдачного витрати, пов’язані з утриманням у зазначеному вищому навчальному закладі, в розмірі 13532,39 грн. та просить забезпечити позов шляхом накладення арешту на належне майно відповідача.

Суддя приходить до висновку що дана заява не може бути прийнята до розгляду в порядку адміністративного судочинства.

Відповідно до вимог ст. 107 КАС України, суддя після одержання позовної заяви з'ясовує чи належить позовну заяву розглядати в порядку адміністративного судочинства і чи підсудна позовна заява даному адміністративному суду.

Згідно статті 2 пункту 2 КАС України, до адміністративних судів можуть бути оскаржені будь-які рішення, дії чи бездіяльність суб'єктів владних повноважень, крім випадків, коли щодо таких рішень, дій чи бездіяльності Конституцією чи законами України встановлено інший порядок судового провадження.

Поняття суб’єкт владних повноважень визначено п. 7 ч. 1 ст. 3 КАС України, як орган державної влади, орган місцевого самоврядування, їхня посадова чи службова особа, інший суб’єкт при здійсненні ними владних управлінських функцій на основі законодавства.

З огляду на викладене та беручи до уваги те, що Академія сухопутних військ імені ОСОБА_1 Сагайдачного не є суб’єктом владних повноважень у розумінні п. 7 ч. 1 ст. 3 КАС України, дану справу не належить розглядати в порядку адміністративного судочинства.

Відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 109 КАС України суддя відмовляє у відкритті провадження у адміністративній справі, якщо заяву не належить розглядати в порядку адміністративного судочинства.

Роз'яснити позивачу його право на звернення до суду з позовом в порядку цивільного судочинства.

Керуючись ст. 109 КАС України суддя, -

ухвалив:

Відмовити у відкритті провадження у адміністративній справі за позовом першого заступника військового прокурора Західного регіону України в інтересах держави в особі Академії сухопутних військ імені ОСОБА_1 Сагайдачного до ОСОБА_2 про стягнення заборгованості.

Позовну заяву разом із усіма доданими до неї документами повернути позивачу.

Копію ухвали направити позивачу.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строків подання заяви про апеляційне оскарження та апеляційної скарги, якщо вони не були подані у встановлені строки. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Ухвала може бути оскаржена до Одеського апеляційного адміністративного суду через суд першої інстанції шляхом подачі протягом 5 днів з дня її отримання апеляційної скарги або заяви про апеляційне оскарження з подальшим поданням апеляційної скарги протягом 10 днів через Херсонський окружний адміністративний суд з подачею копії апеляційної скарги до Одеського апеляційного адміністративного суду або в порядку ч. 5 ст. 186 КАС України.

Суддя Василяка Д.К.

Джерело: ЄДРСР 65136707
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку