open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
Справа № 349/184/17
Моніторити
Постанова /21.12.2017/ Апеляційний суд Івано-Франківської областіАпеляційний суд Івано-Франківської області Постанова /21.12.2017/ Апеляційний суд Івано-Франківської областіАпеляційний суд Івано-Франківської області Ухвала суду /08.12.2017/ Апеляційний суд Івано-Франківської областіАпеляційний суд Івано-Франківської області Ухвала суду /08.12.2017/ Апеляційний суд Івано-Франківської областіАпеляційний суд Івано-Франківської області Ухвала суду /29.11.2017/ Апеляційний суд Івано-Франківської областіАпеляційний суд Івано-Франківської області Рішення /08.11.2017/ Рогатинський районний суд Івано-Франківської областіРогатинський районний суд Івано-Франківської області Ухвала суду /24.07.2017/ Рогатинський районний суд Івано-Франківської областіРогатинський районний суд Івано-Франківської області Ухвала суду /13.06.2017/ Рогатинський районний суд Івано-Франківської областіРогатинський районний суд Івано-Франківської області Ухвала суду /11.04.2017/ Рогатинський районний суд Івано-Франківської областіРогатинський районний суд Івано-Франківської області Ухвала суду /20.03.2017/ Рогатинський районний суд Івано-Франківської областіРогатинський районний суд Івано-Франківської області Ухвала суду /01.03.2017/ Рогатинський районний суд Івано-Франківської областіРогатинський районний суд Івано-Франківської області Ухвала суду /10.02.2017/ Рогатинський районний суд Івано-Франківської областіРогатинський районний суд Івано-Франківської області
emblem
Справа № 349/184/17
Вирок /23.01.2018/ Верховний Суд Постанова /21.12.2017/ Апеляційний суд Івано-Франківської областіАпеляційний суд Івано-Франківської області Постанова /21.12.2017/ Апеляційний суд Івано-Франківської областіАпеляційний суд Івано-Франківської області Ухвала суду /08.12.2017/ Апеляційний суд Івано-Франківської областіАпеляційний суд Івано-Франківської області Ухвала суду /08.12.2017/ Апеляційний суд Івано-Франківської областіАпеляційний суд Івано-Франківської області Ухвала суду /29.11.2017/ Апеляційний суд Івано-Франківської областіАпеляційний суд Івано-Франківської області Рішення /08.11.2017/ Рогатинський районний суд Івано-Франківської областіРогатинський районний суд Івано-Франківської області Ухвала суду /24.07.2017/ Рогатинський районний суд Івано-Франківської областіРогатинський районний суд Івано-Франківської області Ухвала суду /13.06.2017/ Рогатинський районний суд Івано-Франківської областіРогатинський районний суд Івано-Франківської області Ухвала суду /11.04.2017/ Рогатинський районний суд Івано-Франківської областіРогатинський районний суд Івано-Франківської області Ухвала суду /20.03.2017/ Рогатинський районний суд Івано-Франківської областіРогатинський районний суд Івано-Франківської області Ухвала суду /01.03.2017/ Рогатинський районний суд Івано-Франківської областіРогатинський районний суд Івано-Франківської області Ухвала суду /10.02.2017/ Рогатинський районний суд Івано-Франківської областіРогатинський районний суд Івано-Франківської області
Справа № 349/184/17

Провадження № 2/349/162/17

У Х В А Л А

01 березня 2017 року м. Рогатин

Рогатинський районний суд Івано-Франківської області в складі

головуючого судді Лошак О.О.

з участю секретаря Сірко І.В.

розглянувши у попередньому судовому засіданні справу за позовом ОСОБА_1 до Рогатинської центральної районної лікарні про стягнення індексації заробітної плати,

в с т а н о в и в:

ОСОБА _1 звернулася до суду з позовом до Рогатинської центральної районної лікарні про стягнення індексації заробітної плати.

Ухвалою Рогатинського районного суду Івано-Франківської області від 10 лютого 2017 року відкрито провадження у справі та призначено попереднє судове засідання.

Сторони в попереднє судове засідання не з’явилися, хоч про день, час та місце проведення були належним чином повідомлені. Представник позивача подав до суду заяву про проведення попереднього судового засідання за його відсутності та за відсутності позивача, про причини неявки не повідомив. Рогатинська центральна районна лікарня 01 березня 2017 року направила на адресу суду клопотання за підписом представника відповідача - головного лікаря Рогатинської ЦРЛ ОСОБА_2 про залучення до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору Кабінету Міністрів України. Клопотання обгрунтоване тим, що єдиним розпорядником грошових коштів є Кабінет Міністрів України. Коштів на виплату індексації грошових доходів КМ України відповідачу не виділив, у Рогатинській ЦРЛ. яка є бюджетною установою, відсутні кошти на виплату індексації. Крім того, подали клопотання про слухання справи у відсутності представника відповідача у якомі зазначено, що відповідач позову не визнає зовсім.

Відповідно до вимог ст.35 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до ухвалення судом рішення, якщо рішення в справі може вплинути на їх права або обов'язки щодо однієї із сторін. Треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть бути залучені до участі в справі також за клопотанням сторін, інших осіб, які беруть участь у справі. Якщо суд при прийнятті позовної заяви, здійсненні провадження у справі до судового розгляду або під час судового розгляду справи встановить, що судове рішення може вплинути на права і обов'язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору.

Відповідно до ст. 95 КЗпП України та ст. 33 Закону України «Про оплату праці» заробітна плата підлягає індексації у встановленому законодавством порядку.Джерела коштів на проведення індексації грошових доходів населення визначені статтею 5 Закону України «Про індексацію грошових доходів населення». Законом України «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України» від 28 грудня 2014 № 76-VIII внесено зміни у вказану норму, доповнено її частиною шостою. Зокрема, зазначено, що проведення індексації грошових коштів доходів населення здійснюється у межах фінансових ресурсів бюджетів усіх рівнів, бюджету Пенсійного фонду України та бюджетів інших фондів загального обов'язкового державного соціального страхування на відповідний рік. Пунктом 14 Прикінцевих положень цього Закону Кабінету Міністрів України доручено за результатами першого півріччя 2015 року та з урахуванням економічної ситуації затвердити порядок проведення індексації заробітної плати, грошового забезпечення, пенсійних та соціальних виплат. Також п. 9 Прикінцевих положень Закону України «Про Державний бюджет України на 2015 рік» зобов'язано Кабінет Міністрів України затвердити особливий порядок проведення індексації грошових доходів населення у межах фінансових ресурсів бюджетів усіх рівнів на 2015 рік. Проте, рішення про затвердження особливого порядку індексації не прийнято. Аналіз наведених нормативно-правових актів, за відсутності затвердженого особливого порядку індексації працівників бюджетних установ у межах фінансових ресурсів бюджетів усіх рівнів на 2014 та 2015 роки, дає підстави для нарахування індексації заробітної плати згідно з чинним Порядом проведення індексації грошових доходів населення, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 17 липня 2003 року №1078. Частиною 6 ст. 5 Закону України «Про індексацію грошових доходів населення» визначається джерело коштів на проведення індексації. Зазначена норма безпосередньо не скасовує виплату індексації заробітної плати та не пов'язує індексацію з надходженням коштів до власника підприємства, установи, організації. Таким чином підстав для залучення до участі у справі КМ України в якості третьої особи без самостійних вимог на предмет спору немає.

Представник позивача в позовній заяві подав клопотання про витребування у відповідача копії трудової книжки, довідки про нараховану, але не виплачену індексацію заробітної плати за період з квітня 2014 року до серпня 2015 року, яке обґрунтовує тим, що звертався до відповідача з заявою про отримання цих документів, однак останній їх не надав.

У матеріалах справи наявна копія заяви позивача до Рогатинської центральної районної лікарні з проханням надати копію трудової книжки, довідку про нараховану, але не виплачену індексацію заробітної плати за період з квітня 2014 року до серпня 2015 року, яка була отримана Рогатинською центральною районною лікарнею 27 жовтня 2016 року.

Відповідно до ст. 137 ЦПК України у випадках, коли щодо отримання доказів у сторін та інших осіб, які беруть участь у справі, є труднощі, суд за їх клопотанням зобов'язаний витребувати такі докази. Клопотання про витребування доказів за таких обставин підлягає до задоволення. За ч. 9 ст. 130 ЦПК Україниу разі неявки у попереднє судове засідання сторони без поважних причин або неповідомлення нею причин неявки з’ясування обставин у справі проводиться на підставі доказів, які було подано до або під час попереднього судового засідання. У подальшому прийняття інших доказів залежить від причин, через які вони були подані несвоєчасно.

Керуючись ст. ст. 33,130,137, 156 ЦПК України,-

у х в а л и в:

Витребувати в Рогатинської центральної районної лікарні належним чином завірену копію трудової книжки ОСОБА_1 та довідку про нараховану, але не виплачену індексацію заробітної плати за період з квітня 2014 року до серпня 2015 року.

У задоволенні клопотання представника відповідача про залучення до участі у справі в якості третьої особи без самостійних вимог Кабінету Міністрів України - відмовити.

Призначити справу за позовом ОСОБА_1 до Рогатинської центральної районної лікарні про стягнення індексації заробітної плати до судового розгляду на 13 год. 30 хв. 20 березня 2017 року в залі засідань №4 Рогатинського районного суду Івано-Франківської області за адресою: м. Рогатин, вул. Галицька, 40.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя О.О.Лошак

Джерело: ЄДРСР 65057056
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку