open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

ЛЬВІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про залишення апеляційної скарги без руху

01 березня 2017 р.

Справа № 876/2793/17

Суддя Львівського апеляційного адміністративного суду Ніколін В.В., перевіривши апеляційну скаргу Козівського об'єднаного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області на постанову Зборівського районного суду Тернопільської області від 13 грудня 2016 року у справі за позовом ОСОБА_1 до Козівського об'єднаного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області про визнання дій протиправними та зобов'язання до вчинення дій, -

ВСТАНОВИВ :

Козівське об'єднане управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області подало апеляційну скаргу на постанову Зборівського районного суду Тернопільської області від 13 грудня 2016 року у справі за позовом ОСОБА_1 до Козівського об'єднаного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області про визнання дій протиправними та зобов'язання до вчинення дій.

Разом з апеляційною скаргою ним заявлено клопотання про поновлення строку на апеляційне оскарження зазначеної постанови.

Як стверджується апелянтом та підтверджено матеріалами справи, ухвалою Львівського апеляційного адміністративного суду від 05 січня 2017 року апеляційну скаргу Козівського об'єднаного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області на постанову Зборівського районного суду Тернопільської області від 13 грудня 2016 року у справі за позовом ОСОБА_1 до Козівського об'єднаного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області про визнання дій протиправними та зобов'язання до вчинення дій залишено без руху з мотивів несплати судового збору.

Ухвалою від 06 лютого 2017 року цю апеляційну скаргу було повернуто Козівському об'єднаному управлінню Пенсійного фонду України в Тернопільській області.

15 лютого 2017 року Козівське об'єднане управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області подано було повторно подано апеляційну скаргу на постанову Зборівського районного суду Тернопільської області від 13 грудня 2016 року. При цьому апелянтом заявлено відповідне клопотання про поновлення строку для подання апеляційної скарги.

В обґрунтування заявленого клопотання відповідач посилається на ту обставину, що Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» від 06.12.2016 року № 1774-VIII внесено зміни до ст. 5 Закону України «Про судовий збір», відповідно до якого з 01 січня 2017 року Пенсійний фонд України та його органи звільненні від сплати судового збору.

Відповідно до частини 2 статті 186 КАС України, апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення. У разі застосування судом частини третьої статті 160 цього Кодексу, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Таким чином, Козівське об'єднане управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області звільнено від сплати судового збору з 01 січня 2017 року, при цьому апеляційну скаргу подано лише 15 лютого 2017 року.

Отже, апеляційну скаргу слід залишити без руху, надавши апелянту можливість подати письмову заяву із зазначенням поважних підстав пропуску строку на апеляційне оскарження постанови Зборівського районного суду Тернопільської області від 13 грудня 2016 року протягом 30 днів з моменту отримання цієї ухвали.

Керуючись ст.ст. 186, 189, 205, 206, 211 КАС України,

УХВАЛИВ :

апеляційну скаргу Козівського об'єднаного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області на постанову Зборівського районного суду Тернопільської області від 13 грудня 2016 року у справі за позовом ОСОБА_1 до Козівського об'єднаного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області про визнання дій протиправними та зобов'язання до вчинення дій - залишити без руху.

Надати апелянту можливість протягом 30 днів з моменту отримання копії даної ухвали подати заяву із зазначенням поважність причин пропуску строку на подання апеляційної скарги.

Роз'яснити, що у разі невиконання вимог вказаної ухвали у визначений строк у відкритті апеляційного провадження буде відмовлено.

Ухвала касаційному оскарженню не підлягає.

Суддя Ніколін В. В.

Джерело: ЄДРСР 65037919
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку