open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Справа № 310/8969/16-ц

2/310/961/17

РІШЕННЯ

Іменем України

21 лютого 2017 року м.Бердянськ

Бердянський міськрайонний суд Запорізької області у складі:

головуючого судді Прінь І.П.,

при секретарі Бевз О.А.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Запоріжтрейд» до ОСОБА_1 про відшкодування шкоди, -

В С Т А Н О В И В:

У грудні 2016 року ТОВ «Запоріжтрейд» звернулося до суду з позовною заявою до ОСОБА_1 про відшкодування шкоди, завданої підприємству внаслідок дорожньо-транспортної пригоди.

В обґрунтування позовних вимог зазначили, що 14 серпня 2015 року водій бензовозу ОСОБА_1, керуючи автомобілем НОМЕР_1, який належить ТОВ «Запоріжтрейд», рухаючись на автодорозі Одеса-Мелітополь- Новоазовськ, не витримав безпечний інтервал та скоїв зіткнення з автомобілем, який рухався попереду. В результаті дорожньо-транспортної пригоди автомобіль позивача зазнав технічних пошкоджень.

Вина ОСОБА_1 підтверджується постановою Бердянського міськрайонного суду Запорізької області від 27.08.2015 року.

Розмір шкоди, завданої майну позивача (вартість відновлювального ремонту автомобіля), становить 138990 грн.

Керівництвом підприємства було прийнято рішення про утримання з заробітної плати відповідача одного середньомісячного заробітку по 20 відсотків щомісячно.

27 грудня 2015 року відповідач звільнився з підприємства, матеріальну шкоду не відшкодував. Посилаючись на ст.ст. 132,133 КЗпП України, позивач просить стягнути з відповідача матеріальну шкоду у розмірі середньомісячного заробітку відповідача у розмірі 6808,60 грн. та понесені судові витрати.

Представник позивача ОСОБА_2 подала заяву про розгляд справи за її відсутності. Позовні вимоги підтримує, просить їх задовольнити.

Відповідач ОСОБА_1 у судове засідання не з’явився, подав заяву про розгляд справи без його участі, позовні вимоги визнає.

Дослідивши матеріали справи, суд встановив наступне.

14 серпня 2015 року водій бензовозу ОСОБА_1, керуючи автомобілем НОМЕР_1, який належить ТОВ «Запоріжтрейд», рухаючись на автодорозі Одеса-Мелітополь- Новоазовськ, не витримав безпечний інтервал та скоїв зіткнення з автомобілем, який рухався попереду. В результаті дорожньо-транспортної пригоди автомобіль позивача зазнав технічних пошкоджень.

Постановою Бердянського міськрайонного суду Запорізької області від 27.08.2015 року ОСОБА_1 визнано винним у скоєнні адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 124 КпАП України і застосовано адміністративне стягнення у вигляді штрафу 340,00 грн.(а.с.27).

Згідно з ч. 3 ст. 61 ЦПК України, обставини, встановлені судовим рішенням у цивільній, господарській або адміністративній справі, що набрало законної сили, не доказується при розгляді інших справ, у яких беруть участь ті самі особи або особа, щодо якої встановлено ці обставини.

Відповідно до ст. 132 КЗпП України за шкоду, заподіяну підприємству, установі, організації при виконанні трудових обов'язків, працівники, крім працівників, що є посадовими особами, з вини яких заподіяно шкоду, несуть матеріальну відповідальність у розмірі прямої дійсної шкоди, але не більше свого середнього місячного заробітку.

Вартість відновлювального ремонту автомобіля становить 138990,00 грн., що підтверджується актом здачі - приймання робіт від 24 листопада 2015 року і платіжним дорученням від 10.12.2015р.

Середньомісячна заробітна плата ОСОБА_1 за два календарні місяці, що передували місяцю в якому було спричинено шкоду підприємству, становить 6808,60 грн. На час розгляду справи відповідач матеріальну шкоду підприємству не відшкодував.

З огляду на встановлені у судовому засіданні обставини, суд приходить до висновку, що позовні вимоги ТОВ «Запоріжтрейд» підлягають задоволенню.

Відповідно до ч. 1 ст. 88 ЦПК України з відповідача на користь позивача необхідно стягнути судовий збір у розмірі 1378,00 грн.

Керуючись ст. ст. 10, 11, 15,60,61, 212-215 ЦПК України, ст. 132 КЗпП України, суд,-

В И Р І Ш И В :

Позов Товариства з обмеженою відповідальністю «Запоріжтрейд» задовольнити.

Стягнути з ОСОБА_1 (ІПН НОМЕР_2) на користь Товариства з обмеженою відповідальністю «Запоріжтрейд» (ЄДРПОУ 37359411) 6808,60 грн. ( шість тисяч вісімсот вісім гривень шістдесят копійок), а також судовий збір у розмірі 1378,00 грн. (одна тисяча триста сімдесят вісім гривень 00 копійок).

Рішення може бути оскаржено в апеляційному порядку до апеляційного суду Запорізької області через Бердянський міськрайонний суд протягом 10 днів з дня його отримання.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку для подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Суддя

ОСОБА_3

Джерело: ЄДРСР 64882585
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку