open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Справа № 2-а-6905/10

Справа № 2-а-6905/10

ПОСТАНОВА

28 жовтня 2010 року Хмельницький міськрайонний суд в складі:

головуючого судді – Мазурок О.В.

при секретарі – Івасюк Т.П.

з участю позивачки – ОСОБА_1

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Хмельницькому адміністративний позов ОСОБА_1 до дільничної виборчої дільниці №27, відділу ведення державного реєстру виборців Хмельницької міської ради щодо включення до списку виборців,

ВСТАНОВИВ:

Позивач ОСОБА_1 звернулася до суду з адміністративним позовом до дільничної виборчої дільниці №27, відділу ведення державного реєстру виборців Хмельницької міської ради щодо включення до списку виборців, вказуючи на те, що вона постійно проживає в ІНФОРМАЦІЯ_1, є громадянином України та має право голосу на виборах депутатів місцевих рад, які відбудуться 31 жовтня 2010 року. 28 жовтня 2010 року вона звернулася на виборчу дільницю №57, де дізналася, що її не включено до списку виборців.

В судовому засіданні позивачка ОСОБА_1 підтримала свої позовні вимоги та просила включити її до списку виборців та державного реєстру виборців.

Представники відповідачів в судове засідання не з’явилися, однак повідомлялися телефонограмою.

Суд, заслухавши пояснення позивачки, з’ясувавши обставини справи, вважає, що позов підлягає до задоволення з наступних підстав. Позивачка тривалий час мешкає на території виборчої дільниці №27, що підтверджується паспортом серії НВ 0766603, виданого Хмельницьким МУ УМВСУ в Хмельницькій області та іншими допустимими доказами відповідно до ст.ст. 69,70 КАС України, має право голосу, а тому повинна бути внесена до списків виборців та державного реєстру виборців.

Відповідно до ч.1 ст.70 та ч.2 ст.71 Конституції України право голосу на виборах мають громадяни України при досягненні ними на день проведення виборів вісімнадцяти років, і гарантується право вільного волевиявлення.

На підставі ч.3 ст.31 Закону України «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селещних, міських голів” від 10.07.2010 року №2487-VІ (із наступними змінами), кожен виборець має право ознайомитися із списком виборців у приміщенні відповідної дільничної виборчої комісії та перевірити правильність внесених до нього відомостей. Громадянин має право звернутися до відповідних дільничної чи окружної виборчої комісії або безпосередньо до органу ведення Державного реєстру виборців чи суду за місцезнаходженням виборчої дільниці щодо допущених при складанні попереднього списку виборців неправильностей, у тому числі не включення, неправильного включення або виключення із списку виборців його або інших осіб, а також щодо наявності або відсутності відміток про постійну нездатність виборця самостійно пересуватися.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 159,160,161,162,163,173 КАС України та ст. 33,34 Закону України «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів” від 10 липня 2010 року №2487-VІ (із наступними змінами), суд

ПОСТАНОВИВ :

Визнати неправомірною відмову дільничної виборчої комісії №27, відділу ведення державного реєстру виборців Хмельницької міської ради щодо не включення ОСОБА_1 до списку виборців.

Зобов’язати дільничну виборчу комісію №27 включити до списку виборців ОСОБА_1 ІНФОРМАЦІЯ_2, яка проживає за адресою:

АДРЕСА_1.

Відділ ведення державного реєстру виборців Хмельницької міської ради зобов’язати ОСОБА_1 внести до державного реєстру виборців.

Постанова підлягає негайному виконанню.

На постанову може бути подано апеляційну скаргу до Львівського Апеляційного Адміністративного суду протягом двох днів.

Суддя О.В. Мазурок

Джерело: ЄДРСР 64766096
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку