open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Справа № 346/71/17

Провадження № 2/346/453/17

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15 лютого 2017 р.

м. Коломия Коломийський міськрайонний суд Івано - Франківської області

в

складі:

головуючого -судді Васильковського В.В.

секретаря Корбут Н.М.

з участю позивача ОСОБА_1

відповідача ОСОБА_2

розглянувши у судовому засіданні в залі суду в місті Коломия цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про стягнення аліментів, -

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернулася в суд з позовом до ОСОБА_2 про стягнення аліментів, в якій посилається на те, що з відповідачем по справі вони перебувають в шлюбі з 08 листопада 2007 року. За час спільного проживання в них народилося двоє дітей- Козьмей ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1 та ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_2. Вихованням дітей займається позивачка. Відповідач матеріально сім’ю не утримує, хоча він є працездатним, матеріальне становище дає йому можливість сплачувати аліменти на утримання дитини, тому просить стягувати з нього аліменти у твердій грошовій сумі по 1500 грн. щомісячно на кожну дитину до досягнення дітьми повноліття.

Позивач в судовому засіданні позовні вимоги підтримала в повному обсязі.

Відповідач з позовними вимогами згідний частково, не заперечує щодо стягнення з нього аліментів на утримання дітей, однак вказав, що сума в 1500 грн. на кожну дитину для нього завелика, оскільки він заробляє не так багато коштів. Згоден сплачувати аліменти в розмірі по 300 грн. щомісячно на кожну дитину, а по мірі можливості буде надавати дітям допомогу додатково.

З’ясувавши обставини, на які сторони посилаються як на підставу своїх вимог і заперечень, підтверджених тими доказами, які були досліджені в судовому засіданні, суд вважає, що позов слід задовольнити частково з таких підстав.

Відповідно до вимог ст.ст.180, 182, 184 СК України батьки зобов”язані утримувати дитину до досягнення нею повноліття. При визначенні розміру аліментів суд враховує стан здоров”я та матеріальне становище дитини і платника аліментів, наявність в останнього непрацездатних батьків, інші обставини, що мають істотне значення. Якщо платник аліментів має нерегулярний, мінливий дохід, суд може визначити розмір аліментів у твердій грошовій сумі.

Встановлено, що ОСОБА_2 є батьком неповнолітніх ОСОБА_5, ІНФОРМАЦІЯ_1 та ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_2, однак добровільно кошти на їх утримання не надає, тому з нього слід стягувати аліменти в примусовому порядку.

Визначаючи розмір аліментів суд враховує стан здоров’я та матеріальне становище дітей і платника аліментів, відсутність у нього на утриманні інших осіб.

На підставі ст.ст. 181, 182, 184, 191 СК України та керуючись ст.ст 209, 212-215, 218, ч.1 п.1 ст. 367 ЦПК України

ВИРІШИВ:

Позов задовольнити частково.

Стягувати з ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_3, ідентифікаційний номер НОМЕР_1, жителя ІНФОРМАЦІЯ_4, аліменти на користь ОСОБА_1 на утримання малолітніх дітей – ОСОБА_5, ІНФОРМАЦІЯ_1 та ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_2 в твердій грошовій сумі по 700 (сімсот) грн. щомісячно на кожну дитину до досягнення дітьми повноліття, починаючи з 05 січня 2017 року.

В задоволенні решти позову- відмовити.

Стягнути з ОСОБА_2 на користь держави судовий збір в розмірі – 640 (шістсот сорок) грн.

Допустити негайне виконання рішення суду в межах суми платежу за один місяць.

На рішення може бути подано апеляційну скаргу до Апеляційного суду Івано-Франківської області через Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області, протягом десяти днів з дня проголошення рішення.

Рішення набирає законної сили після закінчення встановлених строків його оскарження.

Суддя Васильковський В. В.

Джерело: ЄДРСР 64722825
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку