open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Єдиний державний реєстр судових рішень

308/207/17

У Х В А Л А

10.01.2017 року місто Ужгород

Слідчий суддя Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області ОСОБА_1 , за участю: слідчого ОСОБА_2 , розглянувши клопотання Слідчого СВ Ужгородського ВП ГУНП в Закарпатській області майора поліції ОСОБА_2 про надання дозволу на тимчасовий доступ ,-

В С Т А Н О В И В :

Слідчий звернувся до суду з вищевказаним клопотанням, яке погоджено з прокурором та мотивовано тим, що слідчим відділом Ужгородського відділу поліції ГУНП в Закарпатській області 04.01.2017 розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні №12017070030000029 за ознаками ст.289 ч.1 КК України з приводу заяви ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , проживає АДРЕСА_1 , з якої вбачається, що у період часу з 23 год. 03.01.2017 по 07 год. 30 хв. 04.01.2017 невідома особа, незаконного заволоділа автомобілем ВАЗ-2106 д.н.з. НОМЕР_1 , належним ОСОБА_3 , який знаходився у дворі будинку АДРЕСА_2 .

В ході досудового слідства, з метою повного, всебічного, об`єктивного дослідження всіх обставин справи, виникла необхідність у проведенні моніторингу дзвінків мобільного зв`язку у період часу з 23 години 03.01.2017 по 08 годину 04.01.2017, що здійснювалися в районі вчинення злочину, а саме необхідність у проведенні виїмки у оператора стільникового зв`язку стільникового зв`язку ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », розташований АДРЕСА_3 , юридична адреса АДРЕСА_4 , роздруківок з`єднань абонентів із зазначенням номерів з`єднаних абонентів та ІМЕІ телефонів, якими при цьому користувалися та часу і тривалості з`єднання.

Отримання вказаної інформації дає можливість використання її як доказу.

У ході судового розгляду слідчий клопотання підтримав, просив його задовольнити.

Заслухавши пояснення заявника, дослідивши матеріали кримінального провадження, слідчий суддя встановив наступне.

Відповідно до ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Згідно ст. 162 КПК України до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, належать, зокрема: інформація, яка знаходиться в операторів та провайдерів телекомунікацій, про зв`язок, абонента, надання телекомунікаційних послуг, у тому числі отримання послуг, їх тривалості, змісту, маршрутів передавання тощо.

Як зазначено у ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи:

1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи;

2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні;

3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Доступ особи до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, здійснюється в порядку, визначеному законом. Доступ до речей і документів, що містять відомості, які становлять державну таємницю, не може надаватися особі, що не має до неї допуску відповідно до вимог закону.

Слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Згідно ст. 31 Конституції України, кожному гарантується таємниця телефонних розмов, винятки можуть бути встановлені лише судом у випадках, передбачених законом, з метою запобігти злочинові чи з`ясувати істину під час розслідування кримінальної справи, якщо іншим способом одержати інформацію неможливо, а вищенаведена інформація може носити характер конфіденційної інформації і стосуватися безпосередньо особистого життя осіб, згода на ознайомлення з якою надається виключно судом або за згодою особи, якої вона стосується, тому дана інформація може бути використана тільки в досудовому слідстві в межах даної кримінального провадження.

Приймаючи до уваги вищевикладене, заслухавши пояснення слідчого, а також враховуючи, що у матеріалах клопотання вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказана інформація має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, слідчий суддя приходить до висновку про наявність підстав для задоволення клопотання.

Керуючись ст.ст. 159-166, 309 КПК України, -

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити.

Надати слідчому СВ Ужгородського відділу поліції ГУНП в Закарпатській області майору поліції ОСОБА_2 або за його дорученням іншому працівнику слідчого чи оперативного підрозділу Національної поліції України, тимчасовий доступ до інформації яка містить охоронювану законом таємницю та знаходиться у володінні оператора стільникового зв`язку ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », розташований АДРЕСА_3 , юридична адреса АДРЕСА_4 а саме, доступ до роздруківок з`єднань абонентів із зазначенням номерів з`єднаних абонентів та ІМЕІ мобільних телефонів, якими при цьому користувалися, дати, часу, тривалості з`єднання за період часу з 08 год. 00 хв. 03.01.2017 по 08 год. 00 хв. 04.01.2017, що здійснювалися в районі вчинення кримінального правопорушення, за наступними координатами АДРЕСА_2 LAC 52403, CID 162, LAC 54901, CID 24602 с. Розівка, (круг) LAC 52403, CID 242, LAC 54901, CID 24832 як в друкованому так і електронному вигляді, з можливим їх вилученням.

Ухвала діє протягом одного місяця з дня її ухвалення та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 64704638
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку