open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

УХВАЛА

про залишення апеляційної скарги без руху

10 лютого 2017 року

№ 876/1986/17

Суддя Львівського апеляційного адміністративного суду Костів М. В., перевіривши апеляційну скаргу Бережанського об"єднаного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області на постанову Бережанського районного суду Тернопільської області від 26 вересня 2016 р. у справі за адміністративним позовом ОСОБА_1 до Бережанського об"єднаного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області про зобовzязання вчинити дії, -

В С Т А Н О В И В:

Постановою Бережанського районного суду Тернопільської області від 26 вересня 2016 р. задоволено повністю адміністративний позов.

Не погодившись із даною ухвалою, апелянт подав апеляційну скаргу.

Відповідно до вимог ст. 186 КАС України апеляційна скарга подається до адміністративного суду апеляційної інстанції через суд першої інстанції, який ухвалив оскаржуване рішення. Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення. У разі застосування судом частини третьої статті 160 цього Кодексу, а також прийняття постанови у письмовому провадженні, апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови. Згідно ч. 8 ст. 183-2 КАС України, строк подання апеляційної скарги стороною або іншою особою, яка брала участь у справі, на постанову суду, яка прийнята за результатами скороченого провадження, обчислюється з моменту отримання копії постанови

Із матеріалів справи вбачається, що 26.09.2016 року судом першої інстанції в порядку скороченого провадження ухвалено оскаржувану постанову, копію якої апелянт отримав 07.11.2016 року, що підтверджується наявною у матеріалах справи розпискою, а апеляційна скарга подана до суду першої інстанції 26.01.2017 року, тобто з пропуском строку на апеляційне оскарження. При цьому, разом із апеляційною скаргою апелянт заявив клопотання про поновлення строку на апеляційне оскарження, однак без обґрунтування причин його пропуску та доказів поважності таких причин.

Згідно з абз. 1 ч. 4 ст. 189 КАС України, апеляційна скарга залишається без руху у випадку, якщо вона подана після закінчення строків, установлених статтею 186 Кодексу, і особа, яка її подала, не порушує питання про поновлення цього строку, або якщо підстави, вказані нею у заяві, визнані неповажними. При цьому, протягом тридцяти днів з моменту отримання ухвали про залишення апеляційної скарги без руху особа має право звернутися до суду апеляційної інстанції з заявою про поновлення строків або вказати інші підстави для поновлення строку.

Враховуючи те, що особа, яка подала апеляційну скаргу, пропустила строк на апеляційне оскарження, та подала заяву про поновлення строку на апеляційне оскарження без обґрунтування поважності причин його пропуску, таку апеляційну скаргу слід залишити без руху, для подання апелянтом протягом 30 днів, з моменту отримання копії цієї ухвали, заяви про поновлення строку на апеляційне оскарження із наведенням в ній обґрунтування причин пропуску цього строку.

При цьому, особі, яка подає апеляційну скаргу слід роз'яснити, що у разі неподання у визначений строк заяви (клопотання) про поновлення строку на апеляційне оскарження, у відповідності до абз. 2 ч. 4 ст. 189 КАС України за даною апеляційною скаргою буде відмовлено у відкритті апеляційного провадження.

Керуючись ст.ст. 160, 165, 186, 189, 212, 254 КАС України, -

У Х В А Л И В :

апеляційну скаргу Бережанського об"єднаного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області на постанову Бережанського районного суду Тернопільської області від 26.09.2016р. у справі № 2-а/593/45/16,593/1143/16-а за адміністративним позовом ОСОБА_1 до Бережанського об"єднаного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області зобовzязання вчинити дії - залишити без руху.

Надати особі, яка подала апеляційну скаргу тридцяти денний строк з моменту отримання копії цієї ухвали, для звернення до Львівського апеляційного адміністративного суду з заявою про поновлення строку на апеляційне оскарження із наведенням в ній обґрунтування причин пропуску цього строку та доказів поважності таких причин.

Копію ухвали надіслати особі, яка подала апеляційну скаргу.

На ухвалу протягом двадцяти днів з моменту набрання нею законної сили може бути подана касаційна скарга безпосередньо до Вищого адміністративного суду України.

Суддя Костів М. В.

Джерело: ЄДРСР 64680902
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку