open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Справа № 161/2160/17

Номер провадження: 3/161/729/17

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

місто Луцьк 09 лютого 2017 року

Суддя Луцького міськрайонного суду Ковальчук В.О., з участю потерпілої ОСОБА_1, особи, що притягається до відповідальності ОСОБА_2, розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі судових засідань названого суду справу про притягнення до адміністративної відповідальності

ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженця ІНФОРМАЦІЯ_2, українця, громадянина України, середньо-технічною освітою, не працюючого, не одруженого, не маючого утриманців, задовільним станом здоров’я, проживаючого та зареєстрованим місцем проживання за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_3, адміністративному стягненню не піддавався, -

на даний час за ч.1 ст.173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення, -

В С Т А Н О В И В:

Біля 17-ої години 00 хвилин 01 лютого 2017 року, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, знаходячись за місцем свого проживання ІНФОРМАЦІЯ_3,ОСОБА_2, умисно вчинив дії психологічного характеру відносно своєї матері – ОСОБА_1, а саме : словесно виражався нецензурною лайкою в її адресу, чим міг завдати шкоди її психічному здоров’ю.

Окрім того, біля 15-ої години 00 хвилин 02 лютого року, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, знаходячись за місцем свого проживання ІНФОРМАЦІЯ_3,ОСОБА_2, умисно вчинив дії психологічного характеру відносно своєї матері – ОСОБА_1, а саме : словесно виражався нецензурною лайкою в її адресу, погрожував їй фізичною розправою, чим міг завдати шкоди її психічному здоров’ю.

В судовому засіданні ОСОБА_2 свою вину в скоєнні адміністративного правопорушення не визнав та пояснив, що 01 лютого 2017 року, 02 лютого 2017 року виникла сварка із його мамою стосовно того, що матір образила його співмешканку, що його обурило, а тому виражався нецензурною лайкою в її сторону та вважає, що протоколи є безпідставними.

В судовому засіданні потерпіла ОСОБА_1 показала, що її син не коректно себе поводить в її домі. Неодноразово виражається нецензурною лайкою, що завдає їй болю. Окрім того,у зазначені в протоколі дні, вона змушена була викликати поліцію, оскільки її син, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, погрожував їй фізичною розправою, ображав її нецензурною лайкою.

Суд на підставі об’єктивного аналізу, поданих особою, що склала протоколи про адміністративні правопорушення, прийшов до висновку, що вина ОСОБА_2 у вчиненні психологічного насильства у сім’ї доведена повністю і підтверджується: протоколами про адміністративні правопорушення АА №474614,, АА № 474716 (а.с.2,18), рапортами, (а.с.3-4,19-20), консультаційним висновком спеціаліста №335 (а.с.8), поясненнями потерпілої ОСОБА_1, яка безпосередньо була допитана у судовому засіданні(а.с.6,22).

Дії ОСОБА_2 слід кваліфікувати за ч.1 ст.173-2 КУпАП за ознаками вчинення насильства в сім"ї, тобто умисного вчинення будь-яких дій психологічного характеру (образи), внаслідок чого могла бути завдана шкода психічному здоров'ю потерпілим.

Обставин, що пом'якшують відповідальність судом не встановлено.

Обтавину , що обтяжує відповідальність суд визнав перебування особи, що притягається до адміністративної відповідальності у стані алкогольного сп’яніння.

При накладенні стягнення суддя враховуючи викладене, а також характер вчиненого правопорушення, особу порушника, який притягується до адміністративної відповідальності вперше, ступінь його вини, майновий стан, відсутність обставин, що пом’якшують і наявність обставин, що обтяжують відповідальність вважає, що на ОСОБА_2 слід накласти адміністративне стягнення у виді громадських робіт в межі санкції статті за якою адмінправопорушник притягається до адміністративної відповідальності.

Дана міра адміністративного стягнення буде необхідною і достатньою для попередження особи, яка притягується до адміністративної відповідальності, в скоєнні нових адміністративних правопорушень.

Відповідно до ст. 40-1 КУпАП судовий збір у провадженні по справі про адміністративне правопорушення у разі винесення судом (суддею) постанови про накладення адміністративного стягнення сплачується особою, на яку накладене таке стягнення. Розмір і порядок сплати судового збору встановлюється законом.

Згідно із п. 5 ч. 2 ст. 4 Закону України «Про судовий збір» у разі ухвалення судом постанови про накладення адміністративного стягнення встановлюється ставка судового збору в розмірі 0,2 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, а тому з ОСОБА_2 необхідно стягнути 320 грн. 00 коп. судового збору.

На підставі вказаного, керуючись ст.ст. 24 ч.1п.5-1, 33, 40-1, 283, 284 ч.1 п.1 КУпАП, суддя,-

П О С Т А Н О В И В :

Визнати винним ОСОБА_2, в скоєні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення та накласти адміністративне стягнення у виді громадських робіт на строк 40 (сорок) годин.

Стягнути з ОСОБА_2, в дохід держави судовий збір в розмірі 320 (триста двадцять) гривень 00 копійок, за наступними реквізитами: найменування суду - Луцький міськрайонний суд Волинської області, назва податку - судовий збір (Державна судова адміністрація України, 050), банк - ГУДКСУ у Волинській області, код банку – 803014, номер рахунку – 31214206700002, одержувач коштів - УДКСУ у м. Луцьку (м. Луцьк) 22030001, ідентифікаційний код одержувача – 38009628.

Постанова може бути оскаржена до апеляційного суду Волинської області через Луцький міськрайонний суд, шляхом подачі апеляційної скарги особою, яку притягнуто до адміністративної відповідальності, її законним представником, захисником, потерпілим, його представником упродовж десяти днів з дня винесення постанови.

Суддя Луцького міськрайонного суду В.О. Ковальчук

Джерело: ЄДРСР 64627903
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку