open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

БОРЗНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД

ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

16400, м. Борзна, Чернігівської обл., вул. Незалежності, буд. 4 тел.: 0 (4653) 21-202

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Справа №730/1270/16-ц

Р І Ш Е Н Н Я

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"03" лютого 2017 р. м.Борзна

Борзнянський районний суд Чернігівської області в складі -

головуючого судді Тіслюка І.І.

секретар Циліцька Л.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м.Борзни позов ОСОБА_1 до Борзнянського відділу державної виконавчої служби Борзнянського районного управління юстиції, третя особа ОСОБА_2, про скасування арешту на майно, -

встановив:

До Борзнянського районного суду звернулась ОСОБА_1 з позовом до Борзнянського відділу державної виконавчої служби Борзнянського районного управління юстиції, в якому просить звільнити з-під арешту належний їй автомобільний легковий причеп В-ПВ01Б (д.н.з. НОМЕР_1) синього кольору.

В обґрунтування позову ОСОБА_1 вказує, що 29.12.2014 року на підставі пунктів 4.9, 4.10 Порядку реалізації арештованого державним виконавцем майна, затвердженого наказом Міністерства юстиції України № 42/5 від 15.07.1999 року, та ч.8 Тимчасового порядку реалізації арештованого майна шляхом проведення електронних торгів, затвердженого наказом Міністерства юстиції України № 656/5 від 16.04.2014 року, ДП «Інформаційний центр» Міністерства юстиції України провів електронні торги з реалізації автомобільного легкового причепу В-ПВ01Б (д.н.з. НОМЕР_1) синього кольору.

Переможцем електронних торгів було визнано ОСОБА_1, яка сплатила за вищезазначений причіп грошові кошти в сумі 4345,62 грн.

За результатами проведених торгів, після сплати коштів, 05.02.2015 року вона отримала акт державного виконавця про проведені електронні торги.

Однак станом на сьогоднішній день центр з надання послуг, пов’язаних з використанням автотранспортних засобів, підпорядкований УДАІ УМВС України в Чернігівській області, відмовляється зареєструвати придбаний нею причіп, посилаючись на постанову Борзнянського районного суду Чернігівської області за березень 2013 року, якою на вказаний вище причіп накладено арешт, і який станом на сьогоднішній день не скасовано.

У відповідності до п.1 ч.2 ст.11 Закону України «Про виконавче провадження» державний виконавець здійснює заходи, необхідні для своєчасного і в повному обсязі виконання рішення, зазначеного в документі, у спосіб та в порядку, встановленому виконавчим документом.

Відповідно до ст.52 ч.1 Закону України «Про виконавче провадження» звернення стягнення на майно боржника полягає в його арешті, вилученні та примусовій реалізації.

Таким чином після реалізації описаного та арештованого майна державний виконавець був зобов"язаний звернутися до суду та скасувати арешт, який був накладений на майно попереднього власника.

У Борзнянському відділі державної виконавчої служби Борзнянського районного управління юстиції, позивачці повідомили, що вони позбавлені права звернутися до суду з заявою про скасування арешту на майно, оскільки відсутнє саме виконавче провадження, за яким здійснювалися примусові виконавчі дії.

У відповідності до ст.60 Закону України «Про виконавче провадження» арешт з майна чи коштів може бути знятий за рішенням суду.

З огляду на зазначене просила задовольнити її позов.

Позивач в судове засідання не з`явилась і просила провести розгляд справи без її участі.

Представник Борзнянського відділу державної виконавчої служби Борзнянського районного управління юстиції в судове засідання не з`явився і в своїй заяві з поясненнями про відсутність заперечень просив провести розгляд справи без його участ в судовому засіданні.

З`ясувавши зміст доводів позивача в обґрунтування позову та встановивши, що відповідач не має заперечень про задоволення позову, суд дійшов висновку про правомірність заявлених вимог та наявність підстав для задоволення позову.

Відповідно до ухвали слідчого судді Борзнянського районного суду Чернігівської області від 18.03.2013 року накладено арешт на майно, яке було визнано знаряддям вчинення злочину, а саме автомобільний легковий причіп В-ПВ01Б (д.н.з. НОМЕР_1) синього кольору, який в подальшому був конфіскований у засудженої особи.

Державним виконавцем проведено реалізацію конфіскованого майна через електронні торги, і його законним власником стала ОСОБА_1 Даний автопричеп був переданий переможцю електронних торгів 05.02.2015 року.

Тобто, доводи позивача про безпідставність перебування під арештом вказаного автопричепа знайшли своє повне підтвердження.

Відповідно до ст.154 ЦПК України заходи забезпечення позову можуть бути скасовані судом, який розглядає справу.

Питання про скасування заходів забезпечення позову вирішується в судовому засіданні з повідомленням осіб, які беруть участь у справі. Неявка цих осіб не перешкоджає розгляду питання про скасування заходів забезпечення позову.

Керуючись ст.154 ЦПК України, суд, -

вирішив:

Позов ОСОБА_1 до Борзнянського відділу державної виконавчої служби Борзнянського районного управління юстиції, третя особа ОСОБА_2, про скасування арешту на майно – задовольнити.

Зняти арешт з належного ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, автомобільного легкового причепу В-ПВ01Б, д.н.з. НОМЕР_2, синього кольору, металевого, що був накладений Борзнянським районним судом Чернігівської області на підставі ухвали слідчого судді Борзнянського районного суду Чернігівської області від 18.03.2013 року.

Рішення може бути оскаржено в апеляційному порядку до Апеляційного суду Чернігівської області протягом 10 днів з дня його проголошення.

Суддя

Борзнянського районного суду ОСОБА_3

Джерело: ЄДРСР 64606858
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку